Rasta Thomas’ Bad Boys of Dance

Er zijn zoveel dingen die ik nog zou willen leren of waarvoor ik hoop stiekem talent te hebben. Iets wat ik jaren heb gedaan, maar waarvan ik moet bekennen nu eenmaal een gebrek aan talent te hebben, is dansen. Waar anderen moeiteloos in de split vielen, sprong ik standaard uit m’n broek en terwijl mededanseressen glimlachend in pirouettes om me heen cirkelden, werd ik al misselijk als ik er alleen al naar keek. Het zelf uitvoeren van een chassé, pas de bourrée, jeté en plié maakte daarom plaats voor het bekijken van alle mogelijke dansfilms en -shows en zo nu en dan het bezoeken van dansvoorstellingen die varieerden van amateurdans tot het befaamde Scapino ballet.

Op internet stuitte ik vandaag op wat blijkbaar de nieuwste danssensatie van dit moment is: de ‘Bad Boys of Dance’. Het gezelschap werd in 2007 opgericht door de Amerikaanse Rasta Thomas (1981) en wist al snel internationaal door te breken. Thomas haalt zijn dansers van Broadway, audities of bekende dansshows als So You Think You Can Dance. Het opvallende aan de shows is dat de klassieke dansen worden gecombineerd met jazz, hip hop, tap en acrobatische toeren en worden uitgevoerd op moderne muziek als U2, Michael Jackson, Prince, Queen, Goldplay, The Black Eyed Peas en Lenny Krevitz. Hierbij wordt niet gedanst in traditionele pakjes, maar dansen de dansers – die ongetwijfeld ook gecast zijn op hun goede looks – regelmatig met ontbloot bovenlijf of moderne kleding. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de licht- en geluidseffecten.

Wat me opvalt tijdens het doorspitten van recensies en reacties van bezoekers, zijn de zeer variërende geluiden over de shows. Van ‘arrogant’ tot ‘sexy’ en ‘inspirerend’ tot ‘te veel van hetzelfde’, het komt allemaal in ongeveer gelijke mate voorbij. Persoonlijk vel ik het liefst een oordeel als ik er zelf heen ben geweest, dus wie weet kan ik ze nog een keer bewonderen in het theater… :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: