Berlusconi en zijn ‘bunga bunga’

Berlusconi weet met zijn ‘bunga bunga’-feesten wederom het nieuws te halen. Tijdens de betreffende ‘gezellige’ bijeenkomsten moesten schaarsgeklede dames (al dan niet minderjarig) onder andere een lesbische scène uitvoeren, hierbij gadegeslagen door de Italiaanse premier. Ik heb een hekel aan de man. Dat zijn voornaam qua uitspraak maar één letter scheelt met de mijne, maakt het er niet beter op. Persoonlijk heb ik als doodnormale burger al weinig met seksfeesten, maar dat een premier, die toch als boegbeeld dient voor zijn land, zich inlaat met dergelijke praktijken, vind ik gewoonweg weerzinwekkend. Ik verbaas me sowieso elke keer weer over het feit dat er blijkbaar nog steeds genoeg Italianen in hem geloven om hem aan de macht te houden. Hebben Italianen een zodanig ander beeld van in dit geval seksualiteit of de kwaliteiten waaraan een premier zou moeten voldoen? Of, en dat lijkt me het meest waarschijnlijk, wordt de Italiaanse bevolking gewoonweg niet of maar ten dele op de hoogte gesteld van de stunten van de premier? Zo moet premier zich binnenkort ook voor de rechtbank verantwoorden in een belastingfraudezaak, wat krijgen de Italianen daarvan mee?  Dat de Italiaanse bevolking zo geschokt reageert op Berlusconi’s bunga-bunga-feest (lees: vrouwen gaan de straat op om het aftreden van Berlusconi te eisen), zegt dus eigenlijk al genoeg. Je kunt het natuurlijk ook andersom zien: in hoeverre wordt door de buitenlandse media van een mug een olifant gemaakt?

Wat dat betreft ben ik benieuwd naar hoeveel er voor het Nederlandse volk achtergehouden wordt. Heeft Rutte misschien toch wat nucleaire raketjes liggen onder zijn eenpersoonsbed? Houdt Balkenende stiekem wel van een stevige borrel? Ik kan me er werkelijk niets bij voorstellen, maar ook niet alle Nederlanders zullen heilige boontjes zijn. Verder ben ik altijd enigszins wantrouwig over nieuwsberichten, van welke bron ze ook komen en ongeacht of het binnen- of buitenland betreft. Als ik hoor dat Joop van den Ende een nieuwe musical gaat brengen, ga ik er zonder twijfel vanuit dat dit zo is, maar betreft het berichten over Irak of Afghanistan, over de opstanden in Libië of wat Joran van der Sloot nu weer op zijn hals heeft gehaald, dan neem ik dergelijke berichten toch met een korreltje zout…

Wat is waar? Ik vrees dat we er niet achter zullen komen…

1 Comments on “Berlusconi en zijn ‘bunga bunga’”

  1. Pingback: Vreemde zoektermen | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: