Towngirl to citygirl

Als verlegen meisje uit een dorpje in Brabant was een bezoek aan een grote stad altijd een hele beleving. Ik heb, toen ik net in Tilburg kwam wonen, dan ook echt moeten wennen aan het lawaai, drukke verkeer en het gebrek aan groen. Echter: alles went. Toen ik vorige week met een vriendin sinds lange tijd weer eens in Amsterdam kwam, verbaasde ik me niet eens meer over de wietlucht die je gelijk tegemoet kwam op het moment dat je de trein uitstapte, de zwerver die me om een euro vroeg, de snelheid waarmee fietsers langs je heen raasden of de geweldige straatmuzikant op de Dam. En dat vond ik dan wel weer opvallend.
Het is wonderbaarlijk hoe snel een mens zich aan kan passen aan een nieuwe omgeving. Ik kan er niks aan doen, maar ik houd van de stad. De drukte, veelheid en vooral diversiteit aan mensen en het feit dat er altijd wel iets te doen is, maken het leven toch een stuk spannender. Daarmee wil ik niet beweren dat ik het over het algemeen stuk kalmere dorpsleven niet kan waarderen. Integendeel: als ik tijdens een vakantie een weekje thuis bij m’n ouders ben, heb ik het gevoel dat ik helemaal tot rust kom. Toch trekt na een tijdje de stad weer en loop ik een tikkeltje rusteloos door het huis. Persoonlijk baal ik dan van mezelf. Ik heb 19 jaar met m’n lieve ouders onder één dak geleefd en binnen een jaar ben ik helemaal gewend aan het op mezelf wonen. Op de een of andere manier heb ik dan het gevoel dat ik ondankbaar ben en m’n ouders een beetje in steek laat, maar ik weet dat ze blij zijn dat ik het zo goed naar m’n zin heb in de Grote Stad.

Als afsluiter een nummer dat ik altijd harder zet als het op de radio langskomt. In m’n eigen appartementje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: