Cocktails; hét statussymbool van de succesvolle vrouw

Inzending cocktail-wedstrijd damespraatjes.nl 2011

Ik zie ze altijd op het terras zitten. Mantelpakje, hoge hakken, grote zonnebril, een gave gebruinde huid en een perfect opgestoken kapsel. Als ze een slanke ringloze hand opsteken met van die secuur gemanicuurde nagels weet de ober niet hoe snel hij tussen de tafeltjes door moet schieten om hen te bereiken. Op hun gemakje drinken ze hun dure cocktail en betalen uiteindelijk achteloos met een vette fooi. De mensen kijken hen na als ze het terras verlaten, wetend dat ze nooit zo elegant en geslaagd zullen zijn als zij.

De perfecte vrouw. Als klein meisje keek ik op tegen vrouwen die voldeden aan het beeld wat ik hierboven heb geschetst. Regelmatig vroeg ik me af of ik ooit zo perfect zou worden als zij. Tenslotte veranderde in het welbekende sprookje van Hans Christian Andersen het lelijke eendje ook in een mooie zwaan, toch? In mijn tienerjaren werd dit beeld versterkt met de welbekende vrouwen uit de geweldige serie Sex and the City. Ondanks blunders en tegenslagen wisten zij toch elke keer weer gezamenlijk aan de bar te eindigen, nippend aan een Cosmopolitan. Na een paar cocktails lachten ze uiteindelijk hun blunders weg en zagen ze hun tegenslagen een stuk positiever in.

En nu ben ik 21. Zo perfect als hierboven beschreven ben ik nooit geworden, maar dat weerhoudt me er zeker niet van om zelf ook naar het cocktailglas te grijpen. Met enige regelmaat bemachtigen vriendinnen en ik een plaatsje op het terras van ons geliefde restaurant, de Havana. We bekijken de mensen die langslopen, geven ons ongezouten oordeel over de kledingdracht van desbetreffende en proberen de zonnestralen op te vangen die tussen de parasols schijnen om een bruin tintje te kweken (in mijn geval een hopeloze poging en tegen beter weten in). Nieuwsgierig bekijken we de cocktailkaart, hopend dat er een nieuw exemplaar op de lijst is verschenen. In feite kennen we hem uit ons hoofd, maar je weet natuurlijk nooit. De June Bug (een mix van kokos, banaan, meloen en ananas) en de Bananalada (banaan, bailey’s, rum en pina colada) behoren tot mijn favorieten, maar zo af en toe moet je toch ook een beetje variëren.

Ik ben er ondertussen wel achter dat je echt niet per definitie succesvol in het leven bent als je een mantelpakje draagt of op hoge hakken kunt lopen. Wanneer wel? Dat is simpel. Als je vriendinnen hebt waar je alles mee kunt delen, net als die vrouwen uit Sex and the City. Als je over niks de slappe lach kunt krijgen en vriendinnen je zelfs uit het diepste dal kunnen praten. Misschien kun je geen manicure betalen en komt je zonnebril uit de grabbelhoek van een kringloopwinkel. Echte vriendschap is echter onbetaalbaar. Een flinke dosis humor ook. En die cocktail op het terras natuurlijk.

3 Comments on “Cocktails; hét statussymbool van de succesvolle vrouw”

  1. Ja inderdaad, maakt niet uit hoe je eruit ziet, als je maar gezelligheid hebt :) (ik moet trouwens bekennen dat ik nooit cocktails drink, ben daar een te arme student voor :( :P)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: