It’s a Wicked World!

Er zijn van die dingen die je naar mijn mening gewoon een keer bezocht, gezien of gedaan moet hebben. Ronddwalen in het Louvre, een concert van Newton Faulkner bijwonen, het Panorama van Mesdag uitgebreid bekijken, chillen in Central Park en… kaartjes kopen voor Wicked! Voor de cultuurbarbaren onder ons: de musical die is geïnspireerd op het verhaal vóór The Wizard of Oz. Als dat laatste je ook niets zegt, is het een goed moment om een andere blog te gaan bezoeken, ik zal het je niet kwalijk nemen, kom vooral de volgende keer nog eens langs.

De Wicked-kaartjes werden gekocht op een bewuste middag in 2011, de heugelijke dag dat we af mochten reizen naar het Circustheater in Scheveningen was 28 januari 2012. Met heerlijke zelf gesmeerde broodjes door goede vriendin L. (op de een of andere manier smaken ze toch beter als een ander ze smeert), de kaartjes die als pitbull werden bewaakt door mij en een flinke dosis meligheid vertrokken we rond klokslag 17.00u vol goede moed in L.’s schattige blauwe autootje richting Nederlands mooiste badplaats. De reis verliep met wat verwachte vertragingen, maar dat mocht de pret niet drukken. Met de nodige grappen (‘Daarboven! Ein FloegZoeg!’) en een spannend moment in de parkeergarage (tjah, daar sta je dan midden op zo’n steile helling met afgeslagen motor met een gillende vriendin (lees: ik) naast je, arme L.), liepen we uiteindelijk om stipt 19.40 uur met flinke pas het theater binnen. Mooi op tijd wisten we onze stoelen te vinden, waar L. haast vertederend blij hupsend op haar stoel zat, terwijl ze door haar net aangeschafte programmaboekje bladerde. Een mooi exemplaar, dat moet ik toegeven. Aangezien ik net had vernomen dat we de originele cast zouden hebben die avond, hupste ik vrolijk met haar mee.

De lichten gingen uit, de gordijnen gingen open, de eerste muzieknoten klonken uit de orkestbak en de acteurs die het podium opkwamen, zetten het eerste nummer in. En… dat was op z’n zachts gezegd vrij onverstaanbaar. Ook de tien minuten daarna konden me niet echt boeien en ik begon me een beetje zorgen te maken over het feit dat dit musicalbezoekje wellicht enigszins zonde van mijn geld zou kunnen zijn. En toen, na vijftien minuten, begon ik eindelijk in het verhaal te komen. Na een half uur werden we echter opgeschrikt doordat er een grote groep mensen de zaal binnenkwam. Eerst dacht ik dat het bij de show hoorde en dat het om een horde Munchkins ging, maar het bleek om bezoekers te gaan die allemaal om de een of andere reden te laat waren, iets waar een man aan de andere kant van het gangpad helemaal niet blij mee was, aangezien hij drie keer op moest staan om er mensen langs te laten…

Aan het eind van de voorstelling kon ik vol overtuiging zeggen dat dit één van de mooiste shows was die ik ooit gezien had. Prachtige decors, toffe kostuums en meeslepende muziek. Willemijn Verkaik stal absoluut de show als Elphaba, Chantal Janzen was hilarisch in haar rol als K-K-K-linda en Jim was verrassend goed als Fiyero. Wat ik echter het meest tof vond, was dat er effecten in de show zaten die ik nog nooit eerder gezien had. Het is een feit dat naarmate je meer musicals bezoekt, steeds meer ‘trucjes’ en dergelijke je bekend voorkomen, het was dus in die zin fijn om weer eens wat heel nieuws te zien. Uiteindelijk liepen we dan ook goedgemutst weer het theater uit.

Voordat we terug richting good old Tilburg vertrokken, besloten we om eerst nog even te bunkeren bij de Mac, waar wederom een geluksmomentje volgde: bij mij door het eindelijk kunnen uitproberen van de McFlurry stroopwafel en bij Lis omdat ze de weerzinwekkende grijze Pokémon-creatie in haar Happy Meal had kunnen omruilen voor een schattige roze miniatuur My Little Pony. Toen we uiteindelijk weer op de snelweg belandden, leek het net of we iets van Wicked’s magie mee de zaal uit hadden genomen, want alle stoplichten sprongen spontaan op groen. Voor we het wisten, waren we weer terug in Tilburg, waar ik helaas niet naar huis kon op een bezem, maar wel op mijn vertrouwde blauw/groen geverfde fiets.

Het mooiste nummer uit de show vond ik by far ‘Not that girl’. Normaal gesproken plaats ik nooit filmpjes of foto’s van mezelf bij mijn blogs, maar voor deze ene keer maak ik een uitzondering. Ik beloof plechtig dat het daar bij zal blijven en dat ik het voortaan weer bij enkel schrijfsels zal houden. Bij deze dus m’n cover van dit fantastische nummer.

6 Comments on “It’s a Wicked World!”

  1. Oei, ik ken Wicked niet… Ik durf amper op ‘reactie plaatsen’ te klikken uit angst voor eeuwige vernedering en schaamte.
    Maar kijk, ‘k zal het goedmaken met een complimentje over je filmpje: je hebt echt een sterke stem, zowel hoog als laag! :-) ik kan maar een bepaald register aan, heb ik altijd jammer gevonden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: