Je t’aime!

Wie mijn ‘over de schrijfster’ wel eens heeft doorgespit of me wat beter kent, weet dat ik nergens echt fan van ben en ook niet ben geweest. Ik heb nooit etuis, rugzakken of shirts van de Spice Girls gehad en heb ook nooit gezwijmeld bij posters van Orlando Bloom of Johhny Depp. Bij het woord ‘fan’ zie ik ook altijd van die hysterische vrouwen en van adrenaline doordrenkte mannen voor me, daar heb ik het niet zo op. Wel vind ik veel dingen leuk en kan ik, wanneer iemand ergens gepassioneerd over praat, hier gemakkelijk zelf enthousiast over worden, al is het maar over het ontwerpen van eierdopjes. Mijn ouders verzuchten altijd dat ik veel te veel interesses heb als ik voor de zoveelste keer thuiskom met nieuwe ideeën.

Er zijn van die momenten dat ik echt stil kan vallen bij een bepaald nummer (zoals bij deze live-versie van I won’t give up), ik een ‘lightbulb’-momentje krijg bij een bepaalde film (The Help) of de ogen uit mijn hoofd kijk bij een bijzonder schilderij (Het Panorama van Mesdag).

Hetzelfde overkwam me bij het werk van Jean-François Rauzier, een Franse kunstenaar. Ik vind het bij kunstwerken leuk om dingen te onderzoeken, om écht te kijken naar het betreffende object en elke keer weer iets nieuws te ontdekken. Op die manier blijft het kunstwerk naar mijn idee leven. Bij het werk van Rauzier kan ik wat dat betreft mijn hart ophalen. Ook zijn werkwijze vind ik ontzettend gaaf. Hij is namelijk de bedenker van het concept ‘hyperphoto’. Dit houdt kortweg in dat hij virtuele beelden creëert, bestaande uit enkele honderden foto’s, genomen met een telelens en gemonteerd door de computer. Het levert fascinerende effecten op. Vooral zijn ‘Bibliothèques idéales’-serie kan ik eindeloos bekijken.

Mocht het bovenstaande je nieuwsgierig maken, dan kun je hier zijn site bezoeken. Het is de moeite waard, vooral omdat je op zijn werken in kunt zoomen, waardoor je pas echt goed in de gaten krijgt hoe gedetailleerd zijn werken zijn. Je kunt er gerust een middagje mee vullen.

Om je het gemakkelijk te maken, heb ik een paar van mijn favoriete werken de links hieronder vermeld, dus klikken en inzoomen maar!

Klik hier
En hier
Ook hier
Ten slotte hier

Oké, ik kom er bijna niet onderuit. Misschien ben ik stiekem toch wel een fan. Een heel klein beetje.

12 Comments on “Je t’aime!”

  1. Ik herken dat wel. Ben nooit ergens per se fan van geweest. Ja, alleen van de spicegirls. Maar ik was klein en… ik heb geen idee wat ik dacht. Voor de rest kan ik gewoon genieten van mensen die soms toevallig beroemdheden zijn.

  2. Pingback: All time favorites |

  3. Heel mooie werken! ‘k Moet die bibliotheek nog eens wat nauwkeuriger gaan bestuderen, want ‘k heb gemerkt dat er namen verschijnen op de ventjes! :D
    ‘k denk dat ik er ook wel enkele uren mee zou kunnen zoet zijn…
    Jaja, meneer Rauzier is een grote kanshebber om mijn bureaubladachtergrond te mogen vullen!

  4. Pingback: Pinterest | lilith8heather

  5. Pingback: Street Art! | Sylvia Kuijsten

  6. Pingback: Schrijversvoorbeeld « Sylvia Kuijsten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: