All time favorites

In mijn vorige blog schreef ik al over het bewonderenswaardige werk van de geachte heer Rauzier. Op andere schilders kom ik in een volgende blog nog terug. Ook op andere kunstgebieden zijn er meesters in hun vak die ik jullie niet wil onthouden, deze zijn dan ook hieronder terug te vinden.

Op muziekgebied is er de onovertroffen en alom bekende Adele. Turning Tables, Someone like You en het iets minder bekende Daydreamer behoren absoluut tot mijn favorieten. Daarnaast is er de bij het grote publiek iets minder bekende maar zeker net zo briljante Newton Faulkner. Met nummers als Uncomfortably Slow, U.F.O. en Badman heeft hij me menig uur weten te verblijden. Een gitarist die ik zeer bewonder is Maneli Jamal, waarvan Movement III – Ziur het beluisteren waard is. Ook Andy McKee mag in het rijtje van gitaarvirtuozen niet ontbreken. Ik denk dat zijn Youtubefilmpjes van onder meer Art of Motion en Africa voor mij de grootste motivatie zijn geweest om gitaar te blijven spelen. Een heel ander genre vinden we terug bij Alan Menken, de bedenker van de geweldige Disneymuziek van onder andere Beauty & the Beast, Pocahontas, The Hunchback of the Notre Dame en Hercules. Op musicalgebied hebben we natuurlijk nog de befaamde Andrew Lloyd Webber, die de muziek maakte voor bijvoorbeeld The Phantom of the Opera, Evita, Cats en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Als fanatiek blogger en boekenwurm heb ik natuurlijk ook mijn favorieten op het schrijfgebied. Hoe standaard ook, de Harry Potter boeken van J.K. Rowling vind ik nog steeds briljant. De humor, meeslepende schrijfstijl en magische wereld die zo op het papier is gezet dat je als het ware het boek ingezogen wordt, vind ik gewoonweg fantastisch. Daarnaast zijn de boeken van Paulien Cornelisse (Taal is zeg maar echt mijn ding en En dan nog iets) heerlijk om te lezen. Hoewel het elke keer om kleine zelfstandige stukjes tekst gaat, zijn het boeken die je eigenlijk in één ruk uit wil lezen. Hetzelfde geldt voor de columnbundels van Daphne DeckersLaat maar waaien en 111x Daphne zijn echte aanraders. Daarnaast zijn de boeken van Steve Berry een must have in de boekenkast. Mijn favoriete boek of all time is Berry´s The Romanov Prophecy. Sowieso vind ik de geschiedenis rondom deze Russische tsarenfamilie fascinerend, dit boek draagt daar dan ook goed aan bij.

Qua films vind ik Ratatouille briljant. Sowieso ben ik weg van animatiefilms, ook Despicable Me kan ik blijven kijken, net als vrijwel alle Disneyfilms. Ook romantische komedies blijven goed, al mag er best wat actie in zitten. This Means War kan ik bijvoorbeeld erg waarderen, net als The Wedding Date. Tot mijn lichte schaamte moet ik opmerken dat ik veel zogenaamde ‘klassiekers’ nog nooit gezien heb. Zo staat het kijken van The Pianist en The Godfather nog steeds op mijn to-do-lijstje. Eén van mijn favoriete films is The Shawshank Redemption en ook Zwartboek en Avatar zijn erg mooi.

Smaken verschillen, dus wat lees jij graag en luister of kijk je veel?

6 Comments on “All time favorites”

 1. Hahaha, de enige all time favorite die wij delen is Harry Potter! :P
  Mijn lijstje is als het volgt:
  Films: Velvet Goldmine, Interview with the vampire, The Rocky Horror Picture Show
  Boeken: Harry P., The picture of Dorian Gray
  Muziek: Patrick Wolf, The Ark, Notre-Dame de Paris (musical)
  :)

 2. Oh jeetje, the pianist is echt goed, maar je loopt wel de hele dag nog rond met een zwaar gevoel. Geen film die je makkelijk van je af zet.

 3. Ohh wat moeilijk! Ik hou echt van vanalles, zowel op boeken-, film- en muziekgebied. Vind wel veel van hetzelfde als jij leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: