Street Art!

Het begrip ‘kunst’ is erg relatief en smaakgebonden. Ik kan me er dan ook vaak over verbazen wat voor werk deze titel krijgt opgeplakt. Het is me bijvoorbeeld werkelijk een raadsel dat er voor een schilderij als ‘De Schreeuw’ het astronomische bedrag van 91 miljoen euro (!!!) wordt neergeteld. Ook tijdens de CKV-lessen stond ik nog wel eens verbazend toe te kijken hoe het ene werk een acht kreeg en het andere – in mijn ogen betere of even goede – werk het met een mager zesje moest doen.

Waar kunst voor mij aan moet voldoen? Over het algemeen houd ik wel van aparte dingen, maar niet te extreem. Het hoeft niet eens echt mooi te zijn, het moet gewoon dat ene ondefinieerbare ‘ding’ hebben, die welbekende ‘X-factor’. Ik kan blijven staren naar het romantische werk van John Constable, maar ik kan ook het kubistische werk van bijvoorbeeld Fernand Léger waarderen.

Een tijd terug wijdde ik een blog aan niemand minder dan de fantastische Jean-Francois Rauzier. Met zijn aparte hyperfoto-methode maakt hij met ontelbare foto’s de meest fascinerende werken en hij is voor mij dan ook enig in zijn soort. Toch vond ik het de moeite waard om nogmaals een blog aan de kunst te besteden. Ik ben namelijk ook een grote fan van street art, met name van 3D street art. Met de geschiedenis zal ik je niet vermoeden, want dat is in het onderstaande plaatje goed terug te zien.

Vooral de originaliteit in veel van de street art 3D-werken spreekt me aan en hoe levensecht de werken kunnen zijn is gewoonweg fantastisch. Benieuwd hoe zoiets wordt gemaakt? Hieronder kun je dat terugzien:


Op www.streetartutopia.com is overigens een grote selectie aan street art werken terug te vinden. Hun slogan is niet voor niets ‘We declare the World as our canvas!’ Do I need to say more?

11 Comments on “Street Art!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: