Dirty mind?

Goed, waarschijnlijk roept het bovenstaande bepaalde associaties op. Hoewel ik voor blogs nog wel eens misleidende titels wil gebruiken (zoals in Negertieten en Je mag me hebben) gaat het vandaag wél over dat altijd weer spraakmakende onderwerp: seks. Je bent gewaarschuwd.

Op zaterdagavond zit ik vrijwel standaard gezellig bij mijn ouders thuis en dat ziet er eigenlijk altijd hetzelfde uit. Dat klinkt misschien een tikkeltje saai, maar ik beschouw het altijd als een vast relaxt rustmoment in de week. Net als altijd zit mam in de stoel bij het raam en hebben pap en ik allebei een eigen bank tot onze beschikking. Mam drinkt haar vertrouwde glaasje frambozen-bessen likeur, pap heeft zoals gewoonlijk een zakje borrelnootjes voor zijn neus, terwijl ik voor de verandering een flesje Shandy drink maar wel het gebruikelijke bakje met Bugles en tube met vulling naast me heb liggen. Heerlijk. Nu het seizoen Ik houd van Holland is afgelopen, zappen we vrijwel standaard op RTL 4 voor Jongens tegen de Meisjes, gepresenteerd door de ietwat sullig kijkende Tijl Beckand en blonde Chantal Janzen. Het IQ ligt niet bepaald hoog, de gasten worden ook niet echt uitgezocht om hun kennis en er wil nog wel eens iets misgaan met de autocue, maar stiekem vind ik het zo af en toe wel lekker om mijn verstand op nul te zetten en gewoon schaamteloos te lachen om flauwe televisie. Het gat-in-een-foto-spel is heerlijk vermakelijk, op-het-matje is gewoonweg hilarisch en van het letterpakken-spel schieten de Bugles er spontaan via m’n neus weer uit.

Naast de standaard programma’s en de vaste bezetting van de banken, is er nog altijd iets dat elke zaterdagavond weer terugkomt. Terwijl we dan zo voor de televisie zitten, verzucht pap op een gegeven moment altijd: ‘Sjongejonge, ze hebben toch altijd wel veel vragen over seks hè?’. Pap kan het niet erg waarderen, persoonlijk heb ik er wat minder moeite mee. Ik kan er de humor wel van inzien en kan me er werkelijk niet druk om maken. Daarnaast word ik er dagelijks zo vaak mee geconfronteerd dat ik er eigenlijk niet eens meer echt bij stil sta. Op de zaterdagochtend in de bakkerij is het een geliefd onderwerp onder met name mijn mannelijke collega’s en ook met vriendinnen zijn vrijwel alle mogelijk denkbare seksonderwerpen wel eens besproken. Ik vind het dan ook flauwekul dat er soms zo moeilijk over wordt gedaan en eigenlijk ook gewoonweg schijnheilig. Natuurlijk, er zijn zeker grenzen, maar kom op, elke vrouw heeft wel eens zo’n überfout doktersromannetje gelezen en elke man heeft wel eens een Playboy of soortgelijk blad in handen gehad. Daarnaast is mijn blog Negertieten gemiddeld dubbel zo vaak bekeken als mijn andere blogs, dus ook dat zegt al genoeg. Of ik heb gewoon veel dirty minded lezers…

Over het algemeen beschouw ik mezelf dus wel als open minded. Toch zijn er ook voor mij momenten dat ik er wat mij betreft niet mee geconfronteerd hoef te worden, op een normale maandagochtend rond acht uur bijvoorbeeld. Ik zat rustig te ontbijten en was wat op mijn gebruikelijke sites aan het rondneuzen, toen ik op www.ze.nl ineens oog in oog kwam te staan met een artikel over – jawel – piemelsoorten. Ik hoefde het artikel niet aan te klikken om een idee te krijgen van de inhoud, maar toch ga je zoiets automatisch lezen, wat is dat toch? Ik heb de afgelopen jaren al veel benamingen voor het mannelijk geslachtsorgaan voorbij zien komen, maar één term in dit artikel sloeg toch wel alles. Ik kon nog net de slok ijskoffie wegwerken voordat ik het uitproestte en spontaan de slappe lach kreeg. Sinds ik op de hoogte van deze benaming kan ik geen man serieus meer aankijken. Ik doel hier op het woord ‘genotsknots’…

Overigens zocht ik laatst op Youtube een filmpje op over cartoons tekenen en toen kwam ik het onderstaande tegen. Persoonlijk kan ik de lol er wel van inzien en ik beken dan ook meteen schuld (al moet ik zeggen dat op basis van dit filmpje iedereen een dirty mind zou hebben). En jij?

Ow, en omdat ik stiekem fan ben van Brigitte Kaandorp wil ik jullie dit filmpje ook niet onthouden ;)

14 Comments on “Dirty mind?”

  1. Ik stoor me ook nergens aan, zal wel de tijd zijn waarin we zijn opgegroeid en leven denk ik. Ik hoef alleen geen seksueel getinte grapjes van vrienden, of vrijpostig gedrag waar ik bij ben. Voor de rest klik ik wel weg als het me stoort. Het filmpje is tof. En ja: je komt wel uit een ei als je niet aan seks denkt in eerste instantie ;)

  2. Dit is volgens mij typisch zo’n filmpje dat alle puberende jongeren wel een keer gezien hebben. Toch al sexueel, maar aan de andere kant nog steeds vrij onschuldig :P

  3. Bekentenis van een dirty mind: ik heb net ’n tijdje zitten zoeken naar die piemelsoorten zeg ;-) Wel een leuke site, die ze.nl! Ik stoor me trouwens ook niet aan grapjes over seks op café en dergelijke, maar ’t mag bij grapjes blijven… ‘k Hoef geen verslagen of speculaties..

    • Haha, ik heb echt hartelijk moeten lachen om die eerste zin, ik zie het voor me ;) Ach, zo op zaterdagochtend op de werkvloer kan ik het wel waarderen, zolang het niet intimiderend of kwetsend wordt vind ik het prima, maar in de kroeg e.d. hoeft het van mij inderdaad ook niet ;)

  4. Het ligt er maar net aan. Ik heb bijvoorbeeld gisteren het boek ‘Ik ook van jou’ gelezen van Ronald Giphart en dat vond ik wel teveel seks. Maar ik vind het niet raar dat mensen erover praten ofzo.

  5. Het is nu eenmaal deel van het leven, dus erover praten en schrijven is normaal en aanvaardbaar. Maar soms kan het erover zijn. Ik las ooit een boek van Tom Lanoye en achteraf voelde ik mij bijna misbruikt :p Zijn mooie stijl niet te na gesproken, stond het boek echt te vol van seksuele handelingen.

  6. Pingback: Vreemde zoektermen | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: