Kermistijd

Het is pakweg half tien ’s ochtends als ik van mijn appartementje naar het centraal station van Tilburg loop. Er liggen overal bergen plastic bekertjes, lege frietzakjes en papiertjes op straat en als ik niet uitkijk, struikel ik over de dikke kabels die in hoopjes bij elkaar geknoopt liggen. Een paar uur geleden liep ik hier ook; midden in de nacht tussen de duizenden gekleurde lichtjes, harde muziek en vrolijke burgers in gezelschap van een paar leuke mensen die ik een paar uur daarvoor bij de barbecue van een vriendin had ontmoet. Jawel, het is kermistijd in Tilburg, samen met carnaval de meest kleurrijke activiteit van het jaar in het normaal enigszins grijze Tilburg.

Ik heb een haat-liefde verhouding met de kermis. Niet zo heel gek, ik woon er namelijk vrijwel letterlijk middenin. Natuurlijk zijn daar alle gekleurde lichtjes, de vrolijke muziek, het lekkere eten, de schattige knuffels en gewoonweg de vrolijke sfeer van het hele kermisgebeuren. Echter doe ik een week lang vóór 1 uur ’s nachts geen oog dicht en kan ik mijn appartement maar moeilijk bereiken. Daarnaast kan ik niet slenteren. Ik wordt spontaan kriegelig van het feit dat er constant mensen voor mijn voeten lopen en de gehele breedte van het voetpad in beslag wordt genomen zonder dat ik er op een normale manier langs kan, aargh!

Toch kan ik er niet onderuit om er zelf ook een keertje overheen te struinen. Toegegeven, de kermis was dit jaar wel de moeite waard. Een rondje met vriendinnen L. en T. op de zondagavond en het slenteren langs de attracties op de hete middag van Roze Maandag met vriend P. waren al achter de rug, maar de maandagavond was absoluut de gezelligste kermisavond van dit jaar. Eerst was er een barbecue bij vriendin C. waar ik maar drie mensen kende, incluis zijzelf. Vanuit daar zouden we doorgaan naar de kermis en hoewel ik ontzettend veel last had van mijn benen (spierpijn!) besloot ik toch nog een rondje mee te lopen. Een goede keuze, want zeg nu zelf, knuffelen met een wildvreemde ‘free hug’-man, mannen die met darts proberen een pinguïnknuffel voor je te winnen, angry birds spelen, kameel rijden en een ritje in een of andere attractie dat je terugvoert naar de flower power-tijd waardoor de wereld ineens stukken mooier wordt, maken die luidruchtige kermis de moeite waard. Aan het eind van de avond was ik dan ook een gezellige kermiservaring en drie knuffels rijker.

Toch zal ik blij zijn als ik weer gewoon op een normale manier naar mijn appartementje kan fietsen, zonder dat ik me door de menigte van slenterende mensen, hordes kinderwagens en rolstoelen hoef proberen te wurmen. Mijn haat-liefde verhouding met de kermis blijft dus nog even, al slaat de radar dit jaar net iets meer uit naar de liefde-kant. We zullen zien wat de volgende editie me zal brengen. Kermis, tot volgend jaar!

12 Comments on “Kermistijd”

  1. Haha, ja, dat is dan een nadeel van in het centrum wonen hè! Ik had dat ook in m’n studentenstad. Moet eerlijk zeggen dat, hoewel ik het toen vaak irritant vond, nu soms wel eens mis…

    • Ik heb ook een paar dagen bij m’n ouders gezeten, dat scheelt ;) En over het algemeen vind ik het ook zeker wel gezellig, alleen zijn die mensen die je geïrriteerd aankijken als je met fiets en grote weekendtas langskomt ontzettend vervelend, ik moet toch ook gewoon naar huis?

  2. Ik kan me voorstellen dat het vervelend is als je over de mensen struikelt als je naar huis wilt ;)
    Dit jaar ben ik niet gegaan, vorig jaar wel, meegesleept door vrienden. Ik heb nog steeds niet zo veel met kermissen, ook niet met die van Tilburg ;)

    • Ik ken veel mensen die kermissen liever vermijden en kan me dat op zich ook wel weer voorstellen ;) Wist je overigens dat als ik op je naam klik, ik nog steeds op je oude website uitkom? Gelukkig was je nieuwe site zo gevonden, dus je hebt er weer een nieuwe Bloglovin-volger bij, ziet er tof uit :)

  3. Lijkt me inderdaad vervelend om daar zo vlakbij te wonen. Maar ik ben er zelf nog nooit naar toe geweest, misschien toch een keertje gaan :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: