Ik kan maar beter stoppen met schrijven..

Laatst kreeg ik via Facebook een berichtje van ene M. Ik kende de goede man niet, maar het gezicht op de profielfoto zag er aardig en betrouwbaar uit, dus klikte ik benieuwd het berichtje aan. Daarin stond het volgende:

Lichtelijk geschokt zat ik naar het scherm te staren. Ik bedoel, pardon? Ik was niet zozeer flabbergasted vanwege het feit dat hij vond dat ik niet kon schrijven, maar wel vanwege de manier waarop hij mij zo durfde te benaderen.

Ik vraag vrienden en familie regelmatig om hun mening als het om mijn teksten gaat. Ik wil leren, tips kunnen toepassen en kritiekpunten kunnen verwerken om zo beter te kunnen worden. Het moge duidelijk zijn dat ik nog niet op het niveau zit waar ik zou willen zijn, maar al doende leert men, toch? Blogs schrijven hoort daar dus ook bij, elke nieuwe update brengt me weer dichter bij mijn doel. Ik ben dan ook oprecht blij met alle tips, complimenten en kritiekpunten die anderen me geven en kan gelukkig vrij gemakkelijk incasseren.

Dit berichtje schoot bij mij echter wel lichtelijk in het verkeerde keelgat. Dit was geen goedbedoeld advies, geen bruikbare tip en ook geen opbouwende kritiek, dit was gewoon iemand opzettelijk willen kwetsen. Nu is hij in die missie niet geslaagd, aangezien ik me nu ook weer niet zó gemakkelijk iets aantrek van een ander en daarnaast ook nooit ook maar enigszins de illusie heb gehad dat iedereen mijn teksten graag leest, maar leuk is anders.

Sorry M, maar dit advies ga ik niet opvolgen, ik schrijf lekker door.

Medebloggers en -schrijvers, hebben jullie ook wel eens te maken gehad met dergelijke ongenuanceerde sukkels?

36 Comments on “Ik kan maar beter stoppen met schrijven..”

 1. Nou, dat is op z´n zachtst gezegd een niet heel vriendelijke reactie. Gelukkig trek je je er niet veel van aan! Ik denk dat dit soort reacties meer zeggen over die M. dan over jou en je blogvaardigheden ;)

 2. Jeetje, dat vind ik echt erg en onbeleefd! Daar kun je inderdaad helemaal niks mee, behalve verwijderen en er niet meer aan denken.

  Ik heb één keer gehad dat iemand (onder de naam ‘hater’) zei dat hij/zij mijn blognaam nergens op vond slaan, omdat iedereen het wel kon bedenken wat ik schreef ofzo. Maar daar trek ik me ook niks van aan :)

 3. Nou ik moet hier keihard om lachen. Wat een aap! In de rechter bovenhoek bevindt zich een rood kruisje; je hóeft het niet te lezen!
  Heb nog nooit dergelijke reacties gehad, zou het wel vervelend vinden. Maar dan nog is bovenstaande van toepassing. Vooralsnog schrijf ik om mezelf een plezier te doen, dat ik anderen een plezier doe door het online te zetten is een leuke bijkomstigheid.

 4. In het begin heb ik ook we eens zo’n berichtje gekregen. Steevast werd het gewoon verticaal geklasseerd want je bent er niets mee. Met kritiek heb ik geen probleem, maar je moet die wel onderbouwen en aangeven hoe het beter kan.
  Het is hier net altijd leuk om te lezen wat je schrijft, doe dus vooral verder zoals je bezig bent ;-)

 5. Gezien het taalgebruik, gaat het hier hoogstwaarschijnlijk om een spammer. Dus blokkeren (heb je al gedaan) én rapporteren, die rare gast!

 6. Heb ik nog niet gehad gelukkig, maar hey, is ook niet echt eerljk aangezien mijn blog nog maar een week bestaat ;)
  Maar ik kan me heel goed voorstellen dat je wereld er heel even van stil kan gaan staan. Denk gewoon aan al die lezers die het wel leuk vinden om je blog te lezen. (waarvan ik er een ben, ik ga je volgen :))

 7. Sjongejongejonge.. wat een rare snuiterd… die had duidelijk een zeikstraal over en wist niet waar ie het moest laten….
  Ik denk dat ik me meer druk maak over opbouwende kritiek, ookal vind ik dat wel heel fijn, dan over z’n zeikstraalbericht.. Ga lekker door… je doet het voor je zelf, en vooral niet voor hem!

  • Haha, die zeikstraal kende ik nog niet ;) Maar je hebt gelijk, opbouwende kritiek blijft ook langer in je hoofd spoken, omdat je weet dat de persoon in kwestie meestal stiekem wel gelijk heeft :)

 8. Aandachtvragerij. Het voordeel van een blog is dat je het niet HOEFT te lezen of volgen. 1 sukkelmalloot uit 699 volgers vindt dat je niet kan schrijven. Niets van aantrekken, gewoon doorknallen op dat toetsenbord :-)

 9. Ook ik heb dit soort ‘reacties’ ontvangen, zowel in het Engels als in het Nederlands. En niet persé in de juiste taal op het juiste blog. Het zijn nep-comments, spam. Gewoon negeren en niet druk over maken.

 10. Ah flauwe reaktie zeg, makkelijk om zo iets snel af te breken…waarom schrijft hij niet iets zélf dan…
  Trek je er maar niets van aan: beter is het dat jij schrijft en schept dan dat hij iets leest en negatieve feedback nalaat.
  NIETS VAN AANTREKKEN!!!!!!!!
  Veel groetjes

 11. Ik heb het ook weleens, maar dan op Viva.nl. Was in het begin even wennen en ik vatte het ook best wel persoonlijk op, maar nu kan ik het beter naast me neerleggen. Gewoon negeren, die trieste mensen! Je blog is hartstikke leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: