Benauwd

Ik weet niet precies waar het door komt, maar ik slaap heel onrustig de laatste weken. Het begon in mijn tentamenperiode in juni en het is daarna eigenlijk niet meer opgehouden, met uitzondering van mijn summerschool in Praag en de vakantie in de Hoge Veluwe, waar ik ’s avonds meestal zo moe was dat mijn ogen vanzelf dichtvielen.

Vannacht was echter het toppunt. Constant liggen draaien en woelen, het ene moment de dekens van me aftrappen, om ze een paar minuten later weer over me heen te trekken. Ik heb een paar keer rechtop in bed gezeten omdat ik geen lucht kreeg en ik het gevoel had dat de muren op me afkwamen. Jeetje, wat was ik blij toen mam me de volgende ochtend wakker maakte.

Toen mam weer naar beneden vertrokken was, lag ik in bed mijn kamer te bekijken. Deze telt pakweg 16m² en is tot de nok toe gevuld met allerlei spulletjes. De laatste vijf jaar is mijn kamer echter wel blijven hangen in mijn middelbare schooltijd, maar ik slaap er normaal gesproken toch alleen nog maar in de weekenden, so why should I bother? Terwijl ik zo lag te kijken, bekroop me echter weer dat benauwde gevoel van vannacht. Snel sprong ik uit bed, maakte in een halve minuut een briljant strijdplan en begon de posters van de kast te halen. Vervolgens moesten mijn dvd-rek, de planken boven mijn bureau, nachtkastje, vensterbanken, kastje van mijn televisie en radio en het bureau zelf eraan geloven. Er werd een emmer sop naar boven gehesen, net als verschillende kartonnen dozen om overbodige spullen in te stoppen en naar de zolder te verbannen.

Pakweg drie uur later was ik klaar en had de kamer een kleine metamorfose ondergaan. Ik kreeg spontaan meer lucht bij het zien van al die extra ruimte, heerlijk! De spullen gaan we nog kwijt proberen te raken bij een rommelmarkt, want ook op zolder staan nog genoeg dozen met inhoud waar een ander misschien blij mee is, maar waar wij niks meer mee kunnen.

Toegegeven, mijn slaapkamer is ineens wel akelig leeg, dus dat is even wennen. Zeker voor iemand die houdt van kleine spulletjes en het liefst elk stukje lege wand wil volplakken met een poster, schilderij of ander muuropvulsel. Toch voelt dit een stuk beter, dus ik laat het voorlopig maar even zo. Ik ben benieuwd hoe ik vanavond slaap…

15 Comments on “Benauwd”

    • Haha, een boekenkast hoort natuurlijk ook propvol te staan, dus daar zal ik niet zo snel wakker van liggen :P Mijn kamer lijkt nu in ieder geval iets meer bij een 22-jarige te horen dan bij een 16-jarige en dat is toch wel prettig ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: