Busflirt

Laatst las ik op internet een artikel over flirten in het openbaar vervoer. Kijken en weer wegkijken, glimlachen, een knipoog, galant helpen bij het in- en uitstappen, het willen dragen van de bagage; ook ik heb het allemaal wel eens een keer meegemaakt. Eén geval is me echter in het bijzonder bijgebleven…

We tellen de winter van 2009, de tijd dat ik nog dagelijks via Den Bosch met bus en trein heen en weer reisde naar Tilburg. Terwijl ik in de vrieskou op de 136 wacht en ondertussen een enigszins gênant dansje doe om mijn voeten warm te houden, valt mijn oog op een lange donkerharige gestalte. Een erg leuke donkerharige gestalte zelfs, ik schat hem een jaar of drie ouder dan ikzelf. Met een grijze muts en grote koptelefoon op en een zwarte lange jas aan probeert hij het zich gemakkelijk te maken op een paaltje. Blijkbaar is dat niet echt bevorderlijk voor het welzijn van zijn zitvlak, want al snel gaat hij weer staan, terwijl zijn rechtervoet onvermoeibaar mee tikt op de maat van de muziek. Over een paar minuten komt de bus en dan zie ik hem toch nooit meer, dus bekijk ik hem ongegeneerd, in de hoop dat hij niet ineens mijn kant opkijkt en me betrapt.

Tot mijn verbazing komt hij echter ook in beweging als de 136 in zicht komt en de net verorberde Marsreep in mijn buik maakt een vrolijk huppelsprongetje. Eenmaal in de bus loopt hij voor me uit naar de achterzijde van de bus en even sta ik in een tweestrijd: op mijn vertrouwde plek voorin gaan zitten of achterin naast hem plaatsnemen? Ik verklaar mezelf meteen voor gek, sinds wanneer loop ik achter vreemde mannen – en mannen in het algemeen – aan? Toch besluit ik ook door te lopen en ik neem naast hem aan de andere kant van het gangpad plaats. Vriendelijk lacht hij me even toe, voordat de bus in beweging komt. He just made my day.

De reis verloopt veel te snel, maar wederom is het geluk aan mijn zijde, want net als mijn hand naar de stop-knop reikt als we ‘mijn’ halte naderen, drukt hij deze in. Vriendelijk laat hij me voor bij het uitstappen en als ik me nog even naar hem omdraai voordat ik de straat oversteek, geeft hij me een knipoog, waardoor ik spontaan rood aanloop. Aan het eind van de straat draai ik me nogmaals om en ik zie dat hij me na staat te kijken. Volgens mij ben ik die avond naar huis gehuppeld.

Een paar dagen later sta ik samen met een vriendin na een dagje Amsterdam wederom op station Den Bosch. Ineens zie ik vanuit mijn ooghoeken een bekende gestalte staan. Jawel hoor, daar is hij weer. Hij zit al op zijn vertrouwde plaats in de bus als we uiteindelijk langs hem lopen en hij steekt even zijn hand op als teken van herkenning. Ik durf echter zijn groet niet te beantwoorden en loop door zonder iets te zeggen. Als ik ga zitten, zie ik dat hij me enigszins verbouwereerd aankijkt en ik wens vurig dat ik de tijd tien seconden terug zou kunnen draaien. Ditmaal stapt hij twee haltes eerder uit en zonder me verder nog een blik waardig te gunnen, loopt hij een steegje in. Dat was het dan.

Ik ben hem in de maanden daarna nog twee à drie keer tegengekomen op het station, maar een blik van herkenning kreeg ik niet meer. Dat kan ik hem ook moeilijk kwalijk nemen, waarschijnlijk was hij me ook allang weer vergeten.

Ik kan mezelf nog steeds wel voor mijn kop slaan dat ik het toen zo stom heb aangepakt. Ik vraag me af wat er was gebeurd als ik hem wél gewoon had gegroet. Eén ding is zeker: ik heb nog genoeg busritten om daar over na te denken. Dus, lieve lezers, flirten in het openbaar vervoer? Doen! Maar pak het dan niet zo stom aan als ik…

Deze blog verscheen ook op goedbezigbus.nl

17 Comments on “Busflirt”

 1. Oooh dat heb ik ook zo vaak hoor. Of nou ja, meer dat ik me dan afvraag of iemand met me flirt en dan gaat hij weg en dan denk ik: oooooh stomme doos, natuurlijk flirtte hij met je, waarom heb je niks gedaan? (oh dat natuurlijk bedoel ik niet arrogant, maar pas daarna wordt het pas duidelijk voor me, niet op het moment zelf :P)

  Maar goed, dat soort dingen maken je dag inderdaad wel :D

 2. Ahhh stom! Je had ‘m moeten groeten, mallerd. ;)
  Ik hou van flirten met onbekende mensen in het openbaar. Non-verbaal ook dan he. Dat is het leukst. Een keer gehad dat de jongen naast me in de bus eruit moest, ik ook opstond en hij me net even iets te lang beetpakte terwijl hij erlangs moest. Wat ik niet erg vond.

 3. Haha heerlijk, verhaal, wel jammer dat het geen staartje kreeg! Ik hou ook van flirten in het OV, maar bij mij blijft het vaak bij een glimlach en heel soms bij een praatje. Alhoewel, met dat laatste heb ik meer succes bij oude vrouwtjes :S

 4. Ik had het laatst dus in de trein! Ik vond het eigenlijk vreselijk.. hoe moet je je gedragen? Ik had dus ook heel toevallig dat hij bij het overstappen van de treinen hij in dezelfde trein moest zitten! Heeeel toevallig ging hij naast me zitten [met het gangpad ertussen] Vanaf toen was het een staarwedstrijd vanaf de weerspiegeling van de deur. Toen ik mijn halte had ben ik zo de trein uit gelopen zonder een blik naar achteren.. ik durfde het niet [a] haha! Misschien wel hetzelfde als jouw, dat gevoel van. Kom op! Waarom heb je dat niet gedaan. Maarja.. moeten we maar van leren.

 5. Haha, wat een heerlijk verhaal… maar wat een vreselijke ‘wat had er kunnen gebeuren’ fantasie :P Ik zou zeggen: de volgende dat je hem ziet, lekker groeten en dan verder lopen ;)

 6. Ik moet dagelijks met de trein naar mijn werk en ik flirt nooit maar ook nooit. Nu ik dit gelezen heb en ook de reacties, ga ik dit anders aanpakken. Ik begin dadelijk al als ik terug naar huis moet. Iedere leuke dame krijgt straks een knipoog of een kushandje. Jezus, waarom heb ik dit niet eerder gelezen. :-)

 7. Haha heerlijk blogje. Ik was ook altijd van het flirten in het openbaar vervoer. Helaas ben ik nu getrouwd, euh ik bedoel, ga ik bijna nooit meer met het openbaar vervoer ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: