De Griek en de Trevifontein

Vierentwintig jaar geleden zaten een man en vrouw in een Grieks restaurant in Tilburg. Ze waren net getrouwd en zaten nog volop op de roze wolk. Wat ze nog niet wisten, was dat ze twee respectievelijk vier jaar later opgezadeld zouden worden met een meisje en een jongen. Het rustige bestaan was weg, het ‘echte’ gezinsleven kon beginnen, met alle vreugde en zorgen die daarbij kwamen kijken.

Het is vast geen verrassing dat ik het hier over mijn ouders heb, wiens 24-jarig samenzijn afgelopen weekend natuurlijk gevierd moest worden. Met paps verjaardag op 22 september in hun trouwdag op 23 september betekent dat altijd een weekend lang feest inclusief veel drank, eten en happy family-moments. Ik kijk nu alvast uit naar volgend jaar, wanneer we het zilveren jubileum vieren in Rome. Aanhang is dan ook welkom om mee te gaan, zo zeiden mijn ouders met een knipoog. Of daar tegen die tijd sprake van is, zal de tijd leren. Voor nu is de enige man in mijn leven met wie ik rekening moet houden kater Chuck, maar om die dan in mijn handtas mee te nemen, gaat ietwat te ver. Pap wordt volgend jaar ook nog eens 60, dus ik denk dat ik dan maar eens een leuke licht- en watershow bij de Trevifontein moet gaan regelen.

Als ik zo om me heen kijk, denk ik dat ik mijn handen mag knijpen met twee van zulke ouders. Niet alleen om wie ze zijn en wat ze allemaal voor mijn broertje en mij doen, maar ook vanwege het feit dat ze nog steeds gelukkig en wel bij elkaar zijn. Ondanks de hoeveelheid scheidingen en echtelijke onmin geloof ik namelijk nog steeds in het gelukkige huwelijk, mijn ouders zijn daar tenslotte het bewijs van. Hopelijk zal ik ooit zelf ook mijn vijfentwintig jarig huwelijksjubileum bij de Trevifontein kunnen vieren. Of gewoon bij dat leuke Griekse restaurant in Tilburg.

13 Comments on “De Griek en de Trevifontein”

  1. Van harte! *smak*

    Ik hoop het ook mee te maken. Als we ergens aan het einde van dit jaar gaan trouwen, wat het plan is, ben ik 63 als we 24 jaar getrouwd zijn. Poeh.

  2. Beetje late reactie, maar alsnog super gefeliciteerd! Zeker een feestje waard en volgend jaar wordt het helemaal partytime! Echt heel erg lief! :-D

  3. Pingback: Grote Kleine Broer « Sylvia Kuijsten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: