Scriptieleed

Ik denk dat ik één van de weinigen ben die oprecht zin had om aan de bachelorscriptie te beginnen. Heerlijk urenlang in de bieb met de neus tussen de boeken van vooraanstaande auteurs, een liefdevolle relatie opbouwen met de printer die talloze pagina’s uit zou spuwen vol met inspirerende en informatieve teksten, gezellig chocolademelk drinken in de coffee corner van onze wonderschone universiteitsbibliotheek, een Word-document dat voller en voller zou worden en een blije Sylvia die elke avond moe maar voldaan naar huis fietste met de gedachte dat scripties schrijven tot de leukste onderdelen van de studie behoort.

Viel dat even tegen.

Momenteel – woensdag 10 oktober, 16:26 uur (yep, m’n blogs worden zelden op de dag van schrijven gepubliceerd) – zit ik te ploeteren op mijn scriptievoorstel. Ja, je leest het goed, ik ben nog niet eens écht begonnen en loop nu al met een donderwolk boven mijn hoofd. Mijn eerste – in mijn ogen briljante en juridisch uiteraard zeer relevante – onderwerp werd genadeloos afgewezen door mijn scriptiebegeleidster en ik heb daar stiekem nog steeds goed de balen in. Daar heb je dan voor niks al uren aan voorbereidingstijd in gestoken en ik had zó’n zin om die materie tot op de bodem uit te zoeken! Gelukkig werd onderwerp numero twee – dat met het oog op de inmiddels al overschreden deadline snel werd uitgekozen zonder dat ik daar helaas écht vooronderzoek naar kon doen – wel goedgekeurd, maar daarmee staat het onderzoeksvoorstel nog niet zomaar op papier. Bronnen zijn ook niet bepaald in overvloed voorradig en stiekem is de materie nog best ingewikkeld, dus ik zit al geruime tijd mijn hoofd te breken op her en der opgedoken informatie met naast me de grootste mok koffie die ik in huis kon vinden. Nog tweeënhalf uur peentjes zweten en dan knijp ik er even tussenuit voor een kort avondje Boston Legal bij goede vriend P. Wat leuke advocaten-acteurs in pak, zoute pinda’s en een brede schouder om op uit huilen werken vast erg scriptie-inspiratie-bevorderlijk.

Voor nu is de conclusie: ik heb het hele scriptiegebeuren onderschat, ik had gehoopt dat het me iets gemakkelijker af zou gaan gezien de ervaring die ik door al het schrijven van onder andere juridische artikelen al dacht te hebben. Voor zover dat nog niet geval was sta ik in ieder geval weer met beide benen stevig op de grond, hopelijk wordt het voorstel niet compleet de grond ingeboord waardoor ik tot m’n knieën in de modder sta…

* Update: inmiddels heb ik net mijn scriptieonderzoek ingeleverd en is het dus duimen draaien voor de beoordeling daarvan. Ik voel me in ieder geval tijdelijk tien kilo lichter, hopelijk kan ik volgende week eindelijk écht gaan schrijven! *

11 Comments on “Scriptieleed”

  1. Pffff, wat een traject. Dan ging mijn HBO scriptie (individueel en gezamenlijk verslag schrijven over georganiseerde BE-seminar) toch iets voorspoediger. Ik weet echter zeker, dat ook jij dit tot een goed einde gaat brengen. Jij komt absoluut met een masterpiece! Zet ‘m op en houd vertrouwen! :-D

  2. Veel succes ermee! Ik moet dit jaar ook mijn eindwerk maken en ’t loopt ook niet zoals het zou moeten zijn – maar ‘k veronderstel dat dat bij niemand zo is :-)

  3. Ik heb er erg goede herinneringen aan! O ja, ook zeker mijn ups en downs gehad, maar dan ben je des te trotser op het eindresultaat! (en dan maar hopen dat het cijfer daar ook naar is!)

  4. Ik moet komend semester, en heb ik er stiekem ook wel zin in; zelfs al mag ik zelf niet eens mijn onderwerp uitkiezen. Ik hoop maar dat het wel leuk is, anders is de motivatie direct ver te zoeken ;) Gelukkig maar dat je tweede onderwerp wel goedgekeurd is; en wat moet het stoer zijn om straks toch maar je scriptie te hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: