Van je vrienden moet je het hebben..

Nadat Sterren springen op zaterdag was afgelopen, moest SBS 6 natuurlijk weer met iets nieuws komen. Met angst en beven wachtte ik af, want laten we eerlijk zijn: echt hoogstaande programma’s weet deze zender over het algemeen niet te produceren, enkele uitzonderingen daargelaten. Toch was ik echter ergens ook wel benieuwd naar welk programma er nu weer uit de kast zou worden getrokken om het niveau van de zaterdagavond programma’s weer ietsje te laten stijgen, want het dieptepunt was met ‘Sterren springen’ toch wel bereikt. Alhoewel, dat is niet helemaal waar. Als ze Dries Roelvink – zoals oorspronkelijk het plan was – als het ‘hulpje’ van Gerard Joling hadden ingezet, dán hadden we echt de bodem van het zwembad aan kunnen tikken, maar gelukkig zag de SBS 6-redactie dat ook in en ging dat feest voor Driesje niet door. ‘Erg jammer, iedereen verheugde zich enorm om mij als badmeester te zien,’ was zijn reactie op Ad.nl. De goede man heeft duidelijk een duikplank voor zijn kop.

En toen zag ik de eerste promo voorbij komen. Het nieuwe programma zou ‘Van je vrienden moet je het hebben’ gaan heten, want dat bekt zo lekker op twitter (#vjvmjhh). Toen ik in de promo zag waar het over ging en ik ook nog een hinnikende Ron Brandsteder voorbij zag komen, haakte ik al af. Leedvermaak om gehypnotiseerde mensen was niet zo mijn ding, waarschijnlijk zat ik dan een uur met plaatsvervangende schaamte en kromme tenen voor de buis.

Toch wilde het toeval dat ik op zaterdagavond rond 20.00 uur per ongeluk op SBS 6 belandde. Aangezien je nu eenmaal pas écht een mening kunt hebben als je een programma met eigen ogen hebt aanschouwd, besloot ik niet meteen door te zappen, maar het vijf minuten aan te zien en ondertussen af te wassen, een win-win situatie. Laten we zeggen dat er in het daaropvolgende uur van die afwas niet veel kwam, want ik heb de uitzending van vrijwel de eerste tot laatste minuut gezien. Ik geef het toe, ik zat er compleet naast, wat een hilarisch programma! Nu moet ik zeggen dat Patty Brard ook wel echt de ideale persoon is om onder hypnose te brengen, die vrouw durft werkelijk alles aan. In tegenstelling tot veel van mijn medemensen vind ik haar fantastisch; misschien wat over de top, misschien overal te zien, misschien met te veel plamuur en neppe ‘accessoires’, maar wel met een ontzettende zelfspot, durf en humor.

Naast het feit dat ik regelmatig hartelijk heb kunnen lachen, heb ik me ook enorm verbaasd over de hypnose-skills die tijdens het programma werden getoond. Misschien is het allemaal heel gemakkelijk te verklaren hoe Patty er ineens oprecht van overtuigd kon raken dat ze op de maan met een groen Marsmannetje praatte en hoe ze dacht haar beste vriendin echt met een plastic toverstokje te veranderen in een fles wijn, maar eigenlijk wil ik dat niet eens weten. Laat mij maar gewoon schaamteloos genieten van weer het zoveelste amusementsprogramma van SBS, dat ik voor de verandering wel eens echt kan waarderen.

13 Comments on “Van je vrienden moet je het hebben..”

  1. Ik hou helemaal niet van SBS 6 en de programma’s, maar jouw stukje heeft me bijna weten te overtuigen om toch eens te gaan kijken. Een prestatie op zich! (Kortom: leuk geschreven!)

  2. Ik wist helemaal niet van dit programma af. Ik ga het misschien een keer terugkijken! En je hebt gelijk wat betreft Patty. Je kan vinden wat je wilt, maar ze staat er wel!

  3. Het lijkt wel alsof SBS6 in mijn wereld helemaal niet bestaat.. Ik kijk nooit naar de zender en heb het sterrenspringen helemaal gemist en ook het nieuwe programma heb ik nog niet gezien. Twijfel nu wel heel erg of ik komend weekend niet even stiekem moet kijken ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: