Sylvia zoekt Boer

Boer zoekt Vrouw 2012 is zo goed als afgelopen. Alle boeren vonden een droompartner, het enige wat nog rest is een aflevering van hun romantische reisjes in een Europese stad, waarvoor ik nog aan de laptop gekluisterd zal zitten. Alle boeren kunnen dus weer rustig ademhalen nu Yvonne en cameraploeg van hun erf zijn verdwenen.

Aangezien ik een vervent So You Think You Can Dance-fan ben, keek ik de afleveringen van Boer Zoekt Vrouw altijd de volgende dag terug. De stukjes van boerin Henrieke spoelde ik daarbij altijd door. Niet omdat ik de boerin niet mocht, maar omdat de hoeveelheid ijzige stiltes en oppervlakkige gesprekken gewoonweg tenenkrommend waren. Toch wist zij als eerste nog maar één kandidaat over te houden: de grote beer c.q. boer Bert, die liever met koeien werkt dan met mensen praat, was de gelukkige. Toch kon zelfs een romantisch reisje naar Parijs mijn gevoelens van plaatsvervangende schaamte niet onderdrukken. Niet alleen wist boer Bert bij het onhandig ontkurken van een champagnefles bijna de peertjes uit de lampen te knallen, ook heb ik nog nooit iemand zo chagrijnig zien kijken bij een ritje in een kermisattractie. Boerin Henrieke leek wel duidelijk tot over haar oren verliefd en vond dat ‘het steeds beter gaat’. Ongetwijfeld to be continued…

Bij boer Martin wist ik gelijk dat het wel goed kwam. Gezellige vrouwen, een mooie boerderij, leuke kinderen en natuurlijk boer Martin zelf: een vrolijk, lieve, hardwerkende vent die naar mijn idee de vrouwen voor het uitzoeken had. Hoewel ik een Swaen-fan van het eerste uur ben, neigde ik de laatste twee weken toch naar de zachtaardige Wilma. Zijn kinderen waren verdeeld over wie hij zou moeten kiezen, dus ook daar had boer Martin niet zoveel aan. Het keuzemoment was dan bij hem ook het spannendste van allemaal, voor wie zou hij gaan?

Uiteindelijk werd het Wilma, volgens de energieke Swaen een ‘hele goede keuze’. Dat meende ze oprecht, ik denk dat de dood van de moeder van haar overleden man halverwege de logeerweek haar liet beseffen dat een nieuwe relatie misschien nog iets te vroeg kwam. Ze nam in ieder geval zeer sportief afscheid, wat een topwijf. Ik heb zo’n idee dat ze nog wel eens regelmatig als vriendin van de familie op dat erf te vinden zou kunnen zijn. Wilma en Martin zitten nu in ieder geval dus naast elkaar ook met elkaars kinderen opgescheept (maar liefst acht stuks in totaal!), dat worden gezellige Kerstdagen!

Boer Aad vond ik in het begin maar een vervelend mannetje met zijn sneeuwwitte stekeltjeshaar en de eeuwige satéstokjes bij de lunch. Toch kwam daar langzaamaan verandering in, met als keerpunt het moment dat er nog maar twee vrouwen over waren: Linda en Jeannet. Gelijk was al duidelijk voor wie hij zou gaan en uiteindelijk bleek mijn onderbuikgevoel juist: Linda werd een dag vóór het definitieve keuzemoment naar huis gestuurd. De lieve Linda nam met tranen in haar ogen, maar met opgeheven hoofd en schouders op waardige wijze afscheid.

Een week later was het voor Aad tijd om de kinderen van Jeannet te ontmoeten. Tijdens een wandeling op het strand daarna, waarbij Aad Jeannet allerlei complimenten gaf en deze er uiteindelijk met veel moeite uit wist te persen dat ze toch ook wel blij was met Aad, kreeg ik een beetje medelijden met haar. Op social media werd Jeannet regelmatig afgeschilderd als kil en een kenau, maar dat vind ik niet terecht. Je kon duidelijk aan haar zien dat ze zich gewoon geen houding wist te geven en dat het voor haar al heel lang geleden was dat een man haar zo duidelijk liet merken dat hij van haar hield. Uiteindelijk komt dat dus wel goed tussen die twee, het is ze in ieder geval van harte gegund. Dat ze samen nog maar veel sateetjes mogen eten!

Mijn favoriete boer was zonder twijfel homoboer Willem. Ik heb hartelijk kunnen lachen om die vrolijke boeren die in de idyllische omgeving van het platteland door het hooi renden, gezellig picknickten en elkaars nek insmeerden om niet te verbranden. Ook de oren werden daarbij niet vergeten. Wat een gezellige sfeer hing daar, fantastisch toch? Uiteindelijk waren er nog drie boeren over en volgde zo’n gevreesd keuzemoment. Hoewel verwacht, vond ik het toch jammer dat de gezellige dikke Jacob naar huis ging. Met Jurjen en Klaas gingen we de laatste dagen in. Ik was er van overtuigd: Jurjen zou uiteindelijk naast Willem eindigen. Mijn verbazing was dan ook groot toen Willem zich bij het laatste keuzemoment haast op Klaas stortte en hem spontaan de liefde verklaarde. De wat saaie, in mijn ogen afstandelijke Klaas had het gewonnen van de zachtaardige Jurjen met zijn staalblauwe ogen, vriendelijke lach en – toegegeven – wat nasale stem. Was dit echt de goede keuze Willem? Ik heb nog steeds mijn twijfels…

Boer Henk had duidelijk het talent om elke keer de leukste meisjes naar huis te sturen, ik heb echt regelmatig met verbazing naar het scherm gestaard. Nadat hij uit de vijf overgebleven meisjes al de knapste een enkeltje huiswaarts gaf, stuurde hij bij de laatste drie de liefste weg. Fiona en Yoni bleven over en ik deed een schietgebedje dat hij voor de eerste zou kiezen. Dit had uiteindelijk het gewenste resultaat: Fiona mocht blijven en liet daarmee 1.108 brievenschrijfsters achter zich, een hele prestatie. Haar vader onderwierp Henk wel aan een heus kruisverhoor tijdens een gezellige picknick, maar daar sloeg de schattige blonde boer zich dapper doorheen.

Nu seizoen 6 is afgelopen en weer een reeks boeren zijn voorzien van een nieuwe liefde, wordt het misschien eens tijd voor iets nieuws. Eén van mijn mede-bloggers kwam met het idee om een seizoen ‘Sylvia zoekt Boer’ op te nemen. Een uitstekend idee, al zeg ik het zelf. Dus, lieve onbekende man, ben jij een gezellige boer met een leuk erf waar een vrouwenhand nog welkom is? Brieven kunnen vanaf nu worden ingezonden!

* To be continued… *

17 Comments on “Sylvia zoekt Boer”

  1. Haha Sylvia, dat vraagt om reacies zoals per onderstaande ;-) Voordat ik emigreerde keek ik ook altijd BZV, elke week vaste prik! Nu gaat het een beetje langs me heen, misschien dat ik het concept nu wel gezien heb. Maare, wil jij niet een leuke stadse jurist? Misschien kun je een facebook pagina aanmaken ‘Sylvia zoekt Boer’ en die promoten ;)

  2. Damn, nu vind ik het ook wel jammer dat ik een jaar of 20 te oud ben en helemaal geen boer ;-)
    Wat vindt u trouwens van de parodie (bijna) wekelijks op DWDD?

  3. Hahaha! Als je een eigen Sylvia-zoekt-Boer-programma krijgt, ga ik echt wel kijken! Maar een speciale Facebook-pagina is toch helemaal geen slecht idee trouwens? Moet je wel blijven schrijven over alle reacties/brieven enzo!

  4. SUPER leuk geschreven!! Ik ben het met zoveel dingen met je eens. Echt waar.

    Ook dit: Toch kon zelfs een romantisch reisje naar Parijs mijn gevoelens van plaatsvervangende schaamte niet onderdrukken.
    Hahaha, ooooh dat was zo ongemakkelijk. Ik lag wel echt strak van het lachen bij die champagnefles, wat een figuur is het toch ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: