Youtube en ik

Zelfvertrouwen is iets waar het me helaas altijd aan heeft ontbroken. Hoewel het door de jaren heen wel enigszins is verbeterd en mensen die ik lange tijd niet gesproken heb, zeggen dat ik blijkbaar zo veranderd ben, voel ik me nog steeds dat grijze muisje dat liever achter de schermen staat dan in de spotlights een show weggeeft. Ik houd er niet van om ergens het middelpunt van te zijn, spreek niet graag onbekende mensen aan (ik krijg de kriebels van termen als ‘netwerken’ en ‘socializen’) en voel me maar bij een select groepje mensen geheel op mijn gemak.

Eén van de weinige dingen waarbij ik wél dat vertrouwen in mezelf heb, is wanneer ik een pen ter hand neem. Het kan me dan niet schelen wat mensen van mijn stukken vinden, het is immers heel simpel: je leest ze of gaat door naar een andere site. Ik heb dan ook nooit de illusie gehad dat iedereen mijn blogs leuk vindt en heb ook niet de drang om mezelf wat dat betreft te bewijzen, dus misschien dat ik daarom niet snel aangedaan ben door negatieve opmerkingen. Bovendien gaat er niets boven opbouwende kritiek, ik heb door de maanden heen op deze site talloze tips en opmerkingen van lezers gehad die ik heb geprobeerd toe te passen in mijn daaropvolgende blogs en waar ik veel van heb geleerd. Dank daarvoor!

Dat gevoel van ‘schijt aan de wereld’, zoals ik het maar even plat noem, wil ik vaker hebben. Daarom wordt deze blog gewijd aan een andere hobby van me, die bij veel minder mensen bekend is. Ik houd namelijk van gitaar spelen. En van zingen. Het liefst alle twee tegelijk. Echter komt dan die verrekte onzekerheid bovendrijven, dus speel ik bij mijn ouders thuis alleen met de slaapkamerdeur potdicht. Ook in mijn appartementje worden alle ramen en deuren gesloten voordat ik ook maar een noot durf te spelen of een toon uit mijn strot durf te persen. Daarom heb ik besloten om hier een Youtube-filmpje van pakweg een half jaar geleden te plaatsen. ‘Live’ spelen voor mensen is meestal een te grote stap, maar just me and the camera gaat nog wel, mijn Youtube-pagina is daarom ook wel te beschouwen als een vorm van zelftherapie.

Deze blog heeft wel tot gevolg dat je nu ineens een erg grote inkijk in mijn leven krijgt, dus mijn muis heeft nu al welgeteld zestien keer aarzelend boven de publiceer-knop gehangen. Toch vind ik het belangrijk voor mezelf om dit te posten en ook zodat jij, lieve lezer, weer een iets beter beeld krijgt van de schrijfster van deze blogs. Ook hier geldt weer: je bekijkt het als je het iets vindt en zo niet, dan surf je vrolijk verder en hoop ik dat je later nog eens terugkomt voor een volgende (geschreven en niet gezongen, beloofd!) blog.


Mijn Youtube-pagina

18 Comments on “Youtube en ik”

  1. Je hoeft er niet zo over te twijfelen! Het klinkt hartstikke prima :) besides, zijn mensen met een passie niet altijd fijn om naar te luisteren?

  2. Herkenbaar verhaal, ook bij mij veel onzekerheid, over zoveel dingen, klein of groot. Stoer dat je dit plaatst, en ik zou de ramen en deuren de volgende keer wagenwijd open zetten, er zijn vast meer mensen die hier van willen genieten!

  3. Heel herkenbaar hoor, die onzekerheid! Ik heb dat zelf ook heel erg als het gaat om sociale dingen of iets waarbij ik moet presteren. Ik vind het dan ook onwijs knap van je dat je dit filmpje op Youtube hebt gezet en hier op je blog. En erg leuk ook, want ik had het niet willen missen. Het klinkt érg mooi! Keep up the good work :D

  4. Dappertttt hoor! No way José dat ik een filmpje van mezelf – ZINGEND – online zou zetten. Met of zonder grijze muizenangst. Als dit hyves was, had ik je nu respect gegeven.

  5. Alle respect! Ik heb niet eens het lef om onder mijn eigen naam te schrijven… Het is voor mij een verborgen plekje alleen voor mezelf.
    Ik vind het -met mijn lekenoren- erg mooi klinken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: