Muts!

Ik ben een softie. Ik smelt bij het zien van kwispelende puppystaartjes, een paar schattige hamsters of wanneer kat Chuck me aankijkt met een ik-weet-dat-het-niet-mocht-maar-sluit-me-alsjeblieft-niet-op-in-het-toilet-blik als hij de miniatuur Kerstboom voor de vijfde keer heeft omgegooid.

Hetzelfde effect hebben commercials met kleine kinderen op me. Dan heb ik het niet over de kinderen in snoep- en speelgoedreclames, maar de filmpjes van uitgehongerde, zieke kinderen in ontwikkelingslanden. Die ukkies die ondanks het feit dat je hun botten kunt tellen een lach van oor tot oor hebben, waardoor ik me ontzettend schuldig voel dat ik met een zak nachos relaxt op de bank voor de televisie hang.

En toen was daar de reclame van Save the Children. Wederom zo’n tranentrekkend filmpje waardoor je spontaan je hele hebben en houden zou doneren om hen een goede maaltijd en degelijke kleding te kunnen geven. Uit nieuwsgierigheid besloot ik even naar de site te surfen, waar ik meteen een kleine donatie deed. Toen viel mijn oog op de brei-een-muts-actie. Hierbij vragen ze je een mutsje te breien voor een kind in Centraal Azië en één euro te doneren. Wat een briljant idee! Erg fijn dat ze ook daadwerkelijk maar een kleine bijdrage verwachten. Ik zie zó vaak dat hulporganisaties een minimumbedrag van tien of vijftien euro vragen, dan haak ik dus mooi al gelijk af.

Er was alleen één probleem: ik zou echt niemand blij maken met een gebreid mutsje van mijn hand. Ik denk dat het resultaat nog het meest zou lijken op een mislukte pantoffel. Daarom toog ik de volgende dag naar de Wibra, waar ik vier schattige mutsjes kocht. Toen ik bij de kassa stond, viel mijn oog op de rest van het kinderspullenschap, waardoor ik vijf minuten later opnieuw bij de kassa stond, maar ditmaal met nog vier extra paar wantschoentjes en zes paar sokjes. Vanochtend werden de spullen in een envelop gestopt en morgenvroeg worden ze opgestuurd naar het centrale verzamelpunt van Save the Children. Ik heb geen idee bij welk gezin de mutsjes uiteindelijk terecht zullen komen, maar ik hoop dat ze daadwerkelijk Centraal-Azië zullen bereiken en er kinderen mee geholpen zullen zijn!

Zelf meedoen? Dat kan! Klink op deze link.
Doneren? Dat kan hier.
Geen financiële bijdrage kunnen/willen leveren? Deel dan deze blog door op de knoppen hieronder te klikken.

Alvast bedankt!

15 Comments on “Muts!”

  1. Ik had ook al van de actie gehoord, het schijnt dat oma’s kinderen breiles gingen geven zodat die kids mutsjes konden breien ;) Supertof!

  2. Pingback: Wereldverbeteraar | Sylvia Kuijsten

  3. Wat een ontzettend leuk initiatief! Ik vind het ook afgrijselijk als donaties vanaf 10 euro beginnen. Vind ik ook heel dom stiekem, omdat ik denk dat dit veel mensen tegen houdt om uberhaupt te doneren. Als het bedrag lager/naar eigen keuze zou zijn, zouden veel meer mensen geld geven. Denk ik dan… Afijn, bedankt voor de tip! Ga meteen kijken!

    • Precies, al snap ik ook wel dat die organisaties een bepaald bedrag moeten binnenkrijgen om hun werk te kunnen doen. Maar toch, lagere bedragen schept wel eerder de sympathie en bereidheid om iets te storten denk ik :)

  4. Hee muts, geweldig goed idee. Ik kan wel breien, maar ik eindig altijd met een ander aantal steken dan waar ik mee begon. Nou is dat voor een muts misschien niet zo erg, omdat dat toch geen rechte lap is, maar toch…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: