Terugblik december

Bij deze de blogs van afgelopen week op een rijtje. Heb je er eentje gemist? Dan kan je die op deze regenachtige zondagmiddag nog eens rustig doorlezen met een kopje thee en stroopwafel!

Curator
Duimen
Music Wednesday: Pearl Jam
Sterrenstatus 
Huishoudelijke mededeling
Fotoplezier & inburgeringscursus

Natuurlijk was er meer dan mijn blog. Zo maakten twee nieuwsberichten deze week grote indruk op me. Allereerst was daar het vijftienjarige meisje dat afgelopen dinsdag na jaren te zijn gepest, zelfmoord pleegde. Met name het gedicht over pesten (na het aanklikken even naar beneden scrollen) waarmee ze twee jaar eerder een poëziewedstrijd won, maakte de gebeurtenis nog eens extra wrang. Wat een wanhoop en verdriet moet dat meisje jarenlang hebben gehad.

Daarnaast was er natuurlijk het vreselijke schietdrama in Newton (VS, Connecticut) waarbij twintig kinderen en zes volwassenen om het leven kwamen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik maar bij zeer weinig nieuwsberichten een traantje weg moet pinken. De laatste was bij de begrafenis van prinses Diana, nu alweer bijna dertien jaar geleden. Hoewel ik amper wist wie de vrouw was, besefte ik als zevenjarig meisje ineens dat ook prinsessen niet onschendbaar zijn. Echter moest ik door de beelden in Newton ook een paar tranen wegvegen, deze foto staat dan ook nog steeds op mijn netvlies gebrand.

6 Comments on “Terugblik december”

  1. Bedankt voor de herinnering haha;-)! Ja het nieuws deze week was niet erg positief, maar dat is het de laatste jaren eigenlijk amper.. Gebeuren zoveel vreselijke dingen in de wereld, bleh!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: