Hippie!

Peace-world-peace-11304143-500-333Als ik écht zou mogen doen wat ik zou willen, zonder daarbij rekening te hoeven houden met geld of andere obstakels, dan zou ik het liefst in een zelfgeschilderd hippiebusje door Europa reizen met mijn gitaar en schrijfblok. Spontane jamsessies, schrijven op het strand en overnachten in een hangmat, oude kastelen en steden bezoeken, muziekfestivals aflopen, me inzetten voor goede doelen en voor een hoop peace, love and happiness zorgen. Als ik dan ook nog een tijdperk zou mogen kiezen, ga ik voor de jaren ’70 met haar flower power. Langharige mannen, vrolijke kleding en een beetje rebellie tegen de wereld.

Om het dan ook nog een beetje studiegerelateerd te houden: 1970 was een belangrijk keerpunt. In juni van dat jaar verscheen het zogenaamde zwarte nummer van het juridische studentenblad Ars Aequi. Het stelde dat de rechtspraak vrijwel ontoegankelijk was voor lage inkomens en dat de advocatuur daarmee flinke steken liet vallen. In reactie daarop werden allerlei rechtswinkels opgericht, waarbij rechtenstudenten en vrijwilligers gratis juridisch advies gaven. Heden ten dage bestaan er in heel Nederland nog steeds talloze rechtswinkels.

Wie weet komt dat hippiebusje er uiteindelijk nog wel. Dat schrijven op het strand en het bezoeken van kastelen zijn ook geen onuitvoerbare missies. Toch zal ik het voornamelijk met films als Hair en periodes als carnaval moeten doen om me in de hippie mood te kunnen begeven. Vooruit, en met het fijne nummer Peace, Love & Icecream van Sandy Dane..

17 Comments on “Hippie!”

  1. Ja, leuk zo’n busje! Ik wilde een paar jaar geleden graag met een groep in zo’n busje naar mijn eindexamengala, maar het was helaas best wel duur om zo’n ding te huren. Schrijven op het strand klinkt mij ook als muziek in de oren ;)

  2. Pingback: Terugblik | SYLVIA KUIJSTEN

  3. Dat busje is ook een van mijn dromen. Ik zou zo graag in een beschilderd Volkswagen busje door Europa heen gaan rijden. Het liefst in mijn eentje en dan misschien af en toe een stukje samen. Helaas moet je in het echte leven dan eerst de loterij winnen… maar ja, een mens mag dromen he?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: