Buikgriep, hertentamen en gemiste uitjes

Daar is ‘ie dan hoor, diary numero uno. De vervanging van de Terugblik-rubriek. En wat voor een diary, want stiekem heb ik niet zoveel te melden. Oorzaak? Buikgriep. Vier dagen lang lig ik al gevloerd op de bank met als beste vrienden mijn fleecedeken met tijgerprint, Tilburg University-trui en dvd-collectie. Veel meer dan mandarijntjes en kruidenthee krijg ik niet weg. Ow, en natuurlijk de lekkere kippensoep die mijn attente buurman donderdag langs kwam brengen. Het feit dat hij me een paar uur daarvoor bijna van de bank af liet trillen door zijn boink boink-muziek, was ik gelijk weer vergeten.

Nu is de timing voor zo’n buikgriep nooit goed. In dit geval is ‘ie echter echt slecht. Niet alleen miste ik een volle dag werk (en daarmee broodnodige inkomsten), ook moest ik het feestje van een lief collegaatje overslaan die een half jaar zou gaan studeren in Denemarken en mis ik vanavond het driegangen diner dat we met onze bakkerijafdeling zouden gaan verorberen in een gezellig restaurant. Daarnaast heb ik aanstaande vrijdag een zeer belangrijk hertentamen dat angstvallig dichterbij komt en waarvoor toch echt geleerd moet worden, maar momenteel voel ik me nog een slappe vaatdoek.

De oorzaak is hoogstwaarschijnlijk stress. Hoewel ik geen stresskip ben, slaat het wel gelijk op mijn fysieke gesteldheid als ik er eenmaal last van heb. Dat hertentamen is voor mij het moeilijkste vak uit de bachelor en ik heb het al verschillende keren gevolgd, zonder positief tentamenresultaat. Onnodig om op te merken lijkt me dan ook dat niet alleen de motivatie ver te zoeken is, maar dat ook mijn vertrouwen in een goede afloop steeds kleiner wordt. Toch zal ik er doorheen moeten, dus tijdens die paar dagen uitzieken, heb ik toch een aantal kleine doch vruchtbare pogingen tot leren gedaan. Het gaat nog wat langzaam (lees: de slappe vaatdoek en gatenkaas in de hersenpan), maar er zit vooruitgang in. Met nog een paar studiedagen voor de boeg begin ik er dus toch langzaamaan weer een beetje vertrouwen in te krijgen. Ik ga potverdikkie gewoon knallen aanstaande vrijdag! Duimen jullie met me mee?

which-step-have-you-reached-today

Goed, en nu maar weer een mandarijntje en een kopje thee.

20 Comments on “Buikgriep, hertentamen en gemiste uitjes”

  1. Ik duim met je mee! Ik herken het echt heel erg.. van stress zo ziek kunnen worden. Maar het heerst ook wel heel erg! Hier is ook iedereen ziek. Bahbah.. hopelijk ben je snel weer beter en je kunt het!!

  2. Ai, dat is balen met een hoofdletter B! Veel beterschap, hoop dat je gauw weer opknapt en aan de studie kunt gaan. Ik ken het, bij stress krijg ik ook vaak lichamelijke klachten.

  3. Pingback: Surprise, tentamen en familie | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: