Surprise, tentamen en familie

Er zijn maar weinig momenten waarop ik mijn vrijheid zo waardeer als tijdens tentamenperiodes. Nu is ‘vrijheid’ natuurlijk een rekbaar begrip, aangezien je als student volgens mij over het algemeen al niet echt te klagen hebt, but you get my point.

Ik sprak al eerder over het vervelende hertentamen van afgelopen vrijdag. Inmiddels is dat dus achter de rug en kon ik gelukkig met een tevreden gevoel de zaal uitlopen. Nu zegt dat op zich nog steeds niet zoveel, maar de uitslag komt pas over drie weken en het heeft gewoonweg geen zin om me daar in de tussentijd druk over te maken. Toch hoop ik dat die twee weken fulltime blokken – goed, de buikgriep tussendoor niet meegerekend – dan toch eindelijk een voldoende voor dat vak heeft opgeleverd.

Gelukkig werd het leren afgelopen week een avondje onderbroken door een gezellige gourmet- en surpriseavond met vier lieve vriendinnetjes. Na het hebben van de slappe lach omdat vriendin V. per ongeluk haar bankpas door het toilet had gespoeld (al hadden we natuurlijk ook wel veel medelijden, het is altijd zo’n gedoe met blokkeren en een nieuwe pas aanvragen) en een gezellige gourmet besloten we eerst een datum te prikken voor ons weekendje weg in de zomervakantie. In tegenstelling tot vorig jaar was dat ditmaal eigenlijk zo gepiept en konden we ons dus al snel wenden tot het hoogtepunt van de avond: de surprises. Wederom hadden we allemaal ons best gedaan en volgens mij was iedereen tevreden met de verkregen cadeautjes. Ik ben in ieder geval een super mooi Boeddha-beeldje en staafmixer rijker, met dank aan vriendin I. Na de surprise keken we nog even in de vakantieboeken voor parken in Zeeland, want na vorig jaar de Hoge Veluwe te hebben bezocht, zullen we daar ons weekendje doorbrengen. Ik heb er nu al zin in!

Verder ben ik deze week helaas gestopt met het bloggen voor GoedBezigBus. Hoewel ik dat wel jammer vind, wilde ik graag op zoek naar een nieuwe uitdaging. En die vond ik, want ik heb me afgelopen woensdag ingeschreven voor een thuisstudie copywriting! Hiervoor staat een studieduur van negen maanden, dus ik ben de komende tijd wel weer even zoet. Hoewel mijn bachelor nog wel prioriteit numero uno blijft en ik dus met name in de avonduren tijd aan de cursus zal besteden, heb ik erg veel zin om eraan te beginnen. Ik was er al een paar maanden eerder tegenaan gelopen, maar nadat een oud-collegaatje de cursus had gevolgd en hier over het algemeen positief over was, durfde ik ook de sprong te wagen. Met name door de online begeleiding en talloze opdrachten zou ik weer een stapje verder moeten kunnen komen in de schrijf- en communicatiewereld. Als ik wat verder gevorderd ben, zal er hier ongetwijfeld wel een keer een update verschijnen over het verloop van de cursus.

Daarnaast veranderde ik weer de lay-out van mijn blog. Ik wilde iets anders dan de standaard blog-indeling, dus je kijkt op de voorpagina nu meer tegen een soort krant-opzet aan. Ik ben er erg blij mee, maar mocht de lay-out op jouw laptop nu niet goed werken, kun je me dat dan even laten weten?

Er was meer goed nieuws, ik hoorde donderdag namelijk dat ik mijn bachelorscriptie heb gehaald! Weer een zorg minder dus, het was een goede stimulans om nog even een tandje bovenop het leren te doen.

Dit weekend stond verder voornamelijk in het teken van familie. Zaterdagochtend moest er eerst nog gewerkt worden, maar gisterenmiddag kroop ik met mam voor de buis om de opgenomen Nationale IQ-quiz te doen. ‘s Avonds kwam broertjelief goed ziek thuis, waardoor ik voor Zuster Sylvia mocht spelen omdat mijn ouders weg waren. Vanmiddag kwam een tante langs en speelden we potjes Skip-Bo, waarbij ik er uiteindelijk met de winst vandoor ging. Wat een fantastisch spel is het toch! Straks mag ik met de pannen in de weer om een stapel pannenkoeken te bakken en vanavond gaan pap en ik een eind wandelen, heerlijk even de buitenlucht in, want dat heb ik de afgelopen week wel gemist!

10 Comments on “Surprise, tentamen en familie”

  1. Wat goed dat je je scriptie gehaald hebt! Ik vind je layout goed te doen hoor :) Duidelijk en functioneel. Wat leuk dat je die cursus gaat doen! Ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden!

  2. Nice, scriptie in the pocket! Gefeliciteerd! En nu gewoon lekker nergens meer aan denken, alleen aan die nieuwe cursus ;) Komt vast goed!

  3. Ik kan me dat vrije gevoel aan het einde van de tentamenweek nog goed herinneren. Ik hoef als het goed is nog maar 1 tentamenweek te doen en dan hoop ik af te studeren van de zomer!

    Succes met je thuisstudie copywriting, dat klinkt erg leuk! :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: