Liebster Award

Het wonder heeft zich voltrokken, ik hoor er eindelijk écht bij in Blogland! Ik heb namelijk de Liebster Award gekregen, van niemand minder dan Melissa van Marchingonthebeat. Hartelijk dank! Misschien een beetje snel na de twee Get to know me better-blogs, maar hopelijk is deze post desondanks toch leuk om te lezen. 

Goed, kortweg zijn de regels als volgt:

 1. Vertel elf feitjes over jezelf.
 2. Beantwoord de elf vragen die aan jou zijn gesteld.
 3. Stel elf nieuwe vragen aan bloggers die je nomineert voor deze award.
 4. Kies negen bloggers uit met tweehonderd of minder volgers om te nomineren.
 5. Ga naar hun blog en laat hen weten dat ze genomineerd zijn.
 6. Bedank de persoon van wie je de nominatie ontvangen hebt en link terug naar zijn/haar blog.

Bij deze heb ik regel 6 al volbracht, dat is toch fijn ;) Door naar de feiten:

1. In mijn vorige leven was ik de vrouwelijke Robin Hood en zwierde ik met lange jurk en zo’n puntmuts door de bomen. Echt waar.
2. Ik houd van kat Chuck, maar ben eigenlijk toch meer een honden-mens.
3. Stiekem zou ik wel eens alles neer willen leggen en al mijn tijd spenderen aan het goed leren spelen van de piano.
4. In mij schuilt een slank persoon, maar ik kan haar de baas met wijntjes, taart en Italiaans eten.
5. Ik heb een hekel aan materialistische mensen, net als aan het je niet houden aan afspraken, leugens, met alle winden meewaaien en jezelf beter voordoen dan je bent.
6. Ik ben voor een kwart Duits en voor driekwart gewoon getrokken uit Nederlandsche Klei.
7. Ik houd niet van boeken met een open einde. Een verhaal moet gewoon ‘af’ zijn.
8. Mijn tweede columnbundel is bijna af. Is dat het moment dat ik mezelf officieel ‘schrijfster’ mag noemen? Ik vind dat nog steeds een lastige kwestie.
9. Ik heb nog nooit Tony’s chocolade op. Het schijnt iets bijzonders te zijn, want ik zie het regelmatig op blogs voorbij komen.
10. Ik heb vaak voorspellende dromen.
11. Ik kan voor mensen door het vuur gaan, maar als je het eenmaal hebt verknald, kan ik maar moeilijk vergeven.

Ik geloof niet dat ik ooit zoveel zinnen achter elkaar in een blog met ‘ik’ ben begonnen. Er komen er echter nog meer, want dit zijn de vragen die Melissa aan me stelde:

Hoe belangrijk is muziek voor je?
Heel belangrijk, net als bij veel mensen denk ik. Het kan je net dat laatste zetje in de rug geven (lees: even een laatste oppepper voor een tentamen), een emotioneel moment net nóg wat mooier maken (ik kan echt tranen met tuiten huilen bij de aftiteling van een romantische of dramatische film) of je onvergetelijke avonden bezorgen (een leuke Singstar-avond of een gaaf concert). Daarnaast, en dat is misschien nog wel het mooiste, verbindt het mensen uit allerlei culturen, milieus en leeftijden. Dat bleek wel weer tijdens de voorstelling van Buddy Holly die ik vorige week bezocht.

Wat voor genre in de muziek hou je van?
Ik houd het meest van rockmuziek, maar ook van blues, rock ’n roll, Spaanse muziek en musical. Eigenlijk kan ik alles wel waarderen, je maakt me alleen echt niet blij met zwaar klassiek, schreeuwende rap of echte heavy metal.

Wat is je favoriete artiest/band?
Die heb ik eigenlijk niet, al draai ik nog wel eens een CD van Newton Faulkner, Train, Adele, Mumford & Sons, Nina Simone, Trijntje Oosterhuis, Ilse de Lange of Guus Meeuwis.

Aan welk nummer ben je (ooit) super verslaafd aan (geweest)?
Phoe, dat zijn er wel meerdere, maar de eerste die me nu te binnen schiet is ‘Alors on danse’ van Stromae. I know, zeg maar niets, gevalletje verstandsverbijstering ;)

Welk nummer moet je echt delen met heel de wereld?
Waarschijnlijk hebben jullie deze allemaal wel eens een keer gezien, maar ik heb het filmpje echt grijs gedraaid, heerlijk.

Ben je ooit naar een concert geweest? Zo ja, welke. Nee, waar zou je dan graag naar toe willen?
Ik heb ooit eens een Night of the Proms-concert meegemaakt en heb concerten van Good Charlotte en Lifehouse bezocht. Verder ga ik meestal naar optredens van lokale bandjes. Ik zou wel graag nog eens een weekendje Lowlands of Rock Werchter mee willen maken. Ow, in maart ga ik trouwens een avondje naar Navarone, een erg goed rockbandje uit Nijmegen, ze spelen dan in de 013 in Tilburg.

Justin Bieber of OneDirection? Als je echt zou moeten kiezen. (a)
One Direction, ik neem aan dat ik dat verder niet hoef uit te leggen ;)

Bespeel je een instrument of zing je? (Niet alleen onder de douche)
Ik speel nu ongeveer zeven jaar gitaar, zing daar een beetje bij en probeer mezelf wat keyboard aan te leren. Ik heb een eigen Youtube-pagina, mocht je geïnteresseerd zijn. Don’t worry, ik heb verder geen ambitie om de muziek in te gaan ;)

Wat voor muziek heb je echt een hekel aan?
Kaboem-kaboem muziek zonder inhoud.

Deel hier de mooiste/grappigste/meest sexy foto van een artiest.
Ik ga dan voor een filmpje, gewoon omdat ik hier de spreekwoordelijke ballen uit m’n broek heb gelachen.

Wat is het vrolijkste nummer ooit?
Oké, dit is gênant. Ik weet eigenlijk niet of ik dit überhaupt wel met jullie moet delen. Het is misschien niet het vrolijkste nummer ooit, maar ik word belachelijk happy van de titelsong van Budgie de kleine Helikopter. Zo, dat is eruit.

Zo, nu is het mijn beurt om bloggers te nomineren. Nu kon ik er onmogelijk maar negen kiezen en ik heb uiteindelijk dan ook een rijtje met vijftien toffe bloggers samengesteld, al had ik er gerust een dubbel zo lang lijstje van kunnen maken:

1. Femke
2. Femke D.
3. Britt
4. Daan
5. Des
6. Dina
7. Lenneke
8. Jennifer
9. Kliefje
10. Lise
11. Marah
12. Nimke
13. Sanne
14. Simone
15. Yolande

Ik zou het erg leuk vinden als jullie de moeite zouden willen nemen om deze 11 vragen te beantwoorden, interpreteer ze zoals je wilt :)

1. Als je één superkracht mag kiezen, welke zou dat dan zijn?
2. Links of rechts?
3. Hoe goed kennen jouw lezers je?
4. Vrienden roemen me om mijn…
5. Als tijdreizen bestond zou ik wel een kijkje willen nemen in/bij…
6. Noord- of Zuidpool?
7. Wat vind je een slechte gewoonte van jezelf?
8. Ik zou echt nooit…
9. Als je één ding mocht toevoegen of juist verwijderen uit je leven, wat zou dat dan zijn?
10. Ik kom in een volgend leven terug als…
11. Mijn favoriete Disney figuur is…

21 Comments on “Liebster Award”

 1. Alors on danse kwam gisteren voorbij in de shuffle op mijn iPod en ik ben er meteen naar blijven luisteren en door de kamer gaan dansen. Ik vind hem super leuk! :D En ja dat filmpje van Call Me Maybe is echt onwijs geniaal! :D

 2. Hé bedankt voor de nominatie! Ik ben net terug van een paar dagen zee en heb precies heel wat gemist in Blogland ;-) Ik weet nog niet of ik hier aan zal meedoen, maar ik was wel van plan om binnenkort een wat meer persoonlijke post te schrijven – misschien pak ik hier wel ’n vraagje uit (er zitten een aantal heel leuke tussen!) en dan verwijs ik wel naar jouw blog :D

 3. Mijn hartelijke dank voor de eer! :) Leuk!

  Ik heb ‘m al eens gewonnen en daarbij ben ik niet erg goed in vragen beantwoorden, ben zelf meer van de eigen verzonnen stukjes, dus ik -eh sorry- sla een rondje over.

  Oh ja: ik kom in een volgend leven terug al poes. Lekker ongegeneerd lui zijn en me laten bedienen ;)

 4. Oh, die boeken met een open einde… zo vreselijk, net als films! Het liefst zou ik een symbool uitvinden dat verplicht op elk boek moet staan, dat je verteld of het een open einde is, of het begin van een serie (dat is ook lang niet duidelijk). Slechte eindes zijn trouwens nóg erger!

 5. Leuk al die Liebsters! Ik heb vandaag de vragen beantwoord. Zo leer je leuke blogs kennen (al kwam ik jou tegen via Twitter).

 6. Hahaha, ik heb net mijn blogje over de Liebster award af (ik ben ook getagd door Mijnerzijds en Afgeschreven) en nu zie ik jouw tag! Ik lig helemaal dubbel! Bedankt in ieder geval! :)

  • Ah, wat leuk! Toevallig ben ik na deze blog nog door een ander getagd, dus die vragen wilde ik morgen online laten komen, maar dan doe ik die van jou daar ook bij, want jouw vragen wil ik natuurlijk ook nog wel even beantwoorden ;)

 7. Pingback: Questionnaire 2.0 | SYLVIA KUIJSTEN

 8. Pingback: Terugblik | SYLVIA KUIJSTEN

 9. Pingback: En de winnaar is… - Debbie Peteri

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: