Vrijgezellendag

Gisteren vroeg ik het nog aan vriendin L.: ‘bestaat er eigenlijk zoiets als een vrijgezellendag?’ Beiden dachten we van niet, dus ik ben er eigenlijk wel een groot voorstander van om dat eens in te voeren. Dan mogen alle kleffe stelletjes me voorzien van een ontbijtje op bed, voetmassage, bad vol rozenblaadjes en een kalender met sexy mannen. Dat lijkt me wel eerlijk, aangezien ik al weken ongevraagd wordt doodgegooid met alles wat met Valentijn te maken heeft. Wie doet er mee?

Toen ik vanochtend Facebook opende, zag ik alle gebruikelijke clichés over Valentijn alweer voorbij komen. Yuck. Ik heb een oprechte afkeer voor dat commerciële romantische geneuzel, maar het is helaas iets waar je niet omheen kunt. Een leuke blog over Valentijn las ik overigens gisteren bij Wonderlein, over het feit dat het niet leuk is om op Valentijnsdag te worden overgeslagen.

Flo - Valentijnsdag

Laten we tenslotte eerlijk zijn: hoe hard je als stelletje ook roept dat Valentijnsdag onzin is en dat je elkaar op elke dag van het jaar de liefde kunt verklaren, toch is zo’n klein cadeautje stiekem wel leuk. Hoe hard je als single ook roept dat dat Valentijnsgebeuren allemaal maar onzin is en je ’s avonds gewoon gezellig met me, myself and I op de bank hangt, toch zit er van binnen dat mini sprankeltje hoop dat je een leuk kaartje in je brievenbus vindt en heerst daar de lichte teleurstelling als je ’s avonds met niks, nada en noppes in bed ligt.

Al die problemen ben ik voor: ik ga als happy single vanavond gewoon gezellig naar de Valentijnscantus van de studievereniging. Ik plak m’n shirt vol met hartjesstickers en dans op de tafel onder luid gebrul van foute walgelijk romantische nummers in gezelschap van pakweg honderd studiegenootjes, die zowel single als relatie-statussen op Facebook hebben. Na een gezellige avond duik ik dan met vrienden Kater en Bierlucht het bed in, om morgen met wellicht wat hoofdpijn, maar met een voldaan gevoel wakker te worden. Ik ben weer voor een jaar verlost van al dat roze en rode, de rozen en hartjes. Heerlijk!

10 Comments on “Vrijgezellendag”

  1. Nee sorry. Ik geef er geen zak om. Ik kreeg afgelopen maandag uit het niets een lieve e-card van Vlam. Deed me meer dan als ik die vandaag had gekregen. En die heb ik ook niet, want we doen er echt niets aan.

  2. Ik heb ook niks met Valentijnsdag. Het kan me gestolen worden. Als het weer hier niet zo’n drama was geweest dan was ik vanavond ook de kroeg in gedoken. Nu ga ik lekker film kijken met m’n huisgenootje.

  3. Een ontzettend leuk stukje Sylvia! Ik hoor trouwens ook vaak om mij heen als iemand zegt waarom is er geen “vrijgezellendag”. Ik antwoord dan vaak in gedachten: ‘Elke dag is vrijgezellendag, we staan er gewoonweg niet bij stil.’

  4. Pingback: Terugblik | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: