Vakanties, cantus en plannen

Maandag werd ik laat in de ochtend wakker, geen overbodige luxe na het stappen in het drukke carnavalsgedruis. Vorige week gaf ik al aan dat ik niet echt een carnavaller ben en dat een avond/nachtje stappen en het bezoeken van de optocht onder het genot van Vietnamese loempia’s en chocolademelk (niet tegelijkertijd, het lijkt me geen fantastische combinatie) voor mij wel weer genoeg gekkigheid was. Maandagmiddag verruilde ik dan dus ook Kruikenstad voor Dwergonië om mijn ouders met mijn aanwezigheid te verblijden.

Dinsdag verdiende ik wat centjes bij door te werken bij de bakkerij en ’s avonds knutselde ik een diner in elkaar voor tha family. Pap en mam waren allebei ziek, ik ben bang dat ik ze aangestoken heb. Ik had dus wel wat goed te maken, sorry ouders!

Woensdag ging ik even met vriendin L. de stad in. Tot onze grote verbazing kwamen we midden in centrum studiegenootje M. tegen, die met een hartjesbord om flyers stond uit te delen. Onnodig om te zeggen is dat we ons kapot gelachen hebben, wat een briljante actie.

 

Eenmaal terug van de stad stond vrijwel meteen vriendin I. weer voor de deur om gezellig te dineren (en wat een overheerlijke ovenschotel was dat!) en onze trip naar Londen te bespreken, waar we – als alles volgens plan verloopt – ergens in de zomervakantie een weekje zullen verblijven. Ik moet bekennen dat ik nog nooit heb gevlogen en stiekem had ik dat ook graag zo willen houden, maar met het oog op onder andere tijd en kosten was een vliegreisje toch de beste optie. Ik zal er dus aan moeten geloven.

Later die avond toog ik met I. en L. in de auto naar vriendin V. om daar ons weekendje weg met de vriendinnengroep te bespreken en na een gezellige avond hadden we een park geboekt en activiteitenplanning opgesteld. We zijn er dus helemaal klaar voor! Na de Hoge Veluwe van vorig jaar wordt het dit jaar Zeeland. Geen spannende exotische bestemmingen dus, maar gewoon gezellig in ons kikkerlandje een paar dagen in de zomervakantie in een huisje verblijven. Helemaal prima.

Donderdag was het natuurlijk Valentijnsdag. Niks op de bank hangen met zoetsappige films en tissues voor mij, maar overdag de nodige tijd besteden aan de studie en allerlei kleine dingetjes die nog op de to-do-list stonden en ’s avonds gezellig de kroeg in voor een Valentijnscantus van de studievereniging. Dat laatste was in ieder geval het plan, maar ’s middags kreeg ik het bericht dat ik een erg belangrijk hertentamen niet had gehaald, een enorm struikelvak voor me. Laten we zeggen dat ik hier nogal van over mijn toeren was, want het kan nogal wat gevolgen hebben voor het verdere verloop van mijn studie. Gelukkig kwam vriendinnetje V. gelijk langs en brachten we de avond door op de bank. De cantus heb ik aan me voorbij laten gaan, daar stond mijn hoofd totaal niet naar.

Vrijdagochtend ging ik na een beroerde nacht naar het ouderlijk huis om te werken. Ook de zaterdag bracht ik door met broodjes bakken, broden snijden en chocoladebollen vullen.

Ondanks het slechte nieuws van donderdag merkte ik vandaag dat het leven toch gewoon doorgaat. Ik ben aan het kijken of er mogelijkheden zijn om uiteindelijk toch een voldoende uit dat vak te slepen, duimen jullie met me mee? Verder wordt er vandaag enkel gestudeerd, want ik laat me er potverdikkie niet onder sneeuwen…

11 Comments on “Vakanties, cantus en plannen”

  1. Pingback: Terugblik | SYLVIA KUIJSTEN

  2. Pingback: IJshockey, Danoontje en Londen | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: