Ik Blog, dus Ik Besta

Afgelopen zondag bestond mijn blog twee jaar (hoera!). Ik moet eerlijk toegeven dat ik die mijlpaal bijna was vergeten, maar gelukkig was WordPress zo vriendelijk om me eraan te herinneren.

In deze twee jaar is met name het afgelopen jaar in een sneltreinvaart gegaan. Als ik kijk naar de periode februari 2012 – februari 2013 is er dan ook behoorlijk wat gebeurd. Ik blog met meer regelmaat, ben met categorieën gaan werken, heb een vaste weekindeling en mensen lijken mijn blog veel makkelijker te kunnen vinden. Verder heb ik een aantal advertorials mogen plaatsen, ik had nooit verwacht dat ik met bloggen een extraatje zou kunnen verdienen. Ook heeft mijn blog eindelijk een lay-out waar ik volledig achter sta, dat is ook wel eens anders geweest.

Toen ik twee jaar geleden op mijn eigen domein begon, was dit – het punt waar ik nu sta – waar ik op dat moment op hoopte. Het hebben van een trouwe schare lezers, waarvan een deel elke keer weer mooie, lieve, grappige en kritische reacties achterlaat. Erg leuk is ook dat ik een aantal bloggers beter heb leren kennen dan alleen via hun blog en hoewel ik niet altijd op elk stukje een reactie achterlaat, weten ze vast wel dat ik hun stukken lees.

Dat bloggen inmiddels een belangrijk deel van mijn leven is geworden, zal niemand die me kent zijn ontgaan. Ik heb hierdoor mijn eerste columnbundel kunnen uitgeven, heb mensen leren kennen die ik anders nooit had ontmoet en heb mezelf ontwikkeld als schrijfster. Dat laatste hoop ik tenminste.

Dit is alweer blog 192 en tot op heden zijn er 1.762 reacties geplaatst. Een mooie stimulans om lekker door te gaan. Mijn doelen voor het komende blogjaar? Hopelijk kan ik op dezelfde manier door blijven gaan, blijft het aantal lezers groeien en zal ik zelf ook weer leuke, nieuwe blogs ontdekken. Ik hoop dan ook van harte dat jullie ook het komende jaar weer langs zullen komen, want al jullie reacties maken het blogleven mooi. Ook de ‘stille’ lezers (I know you’re out there! ;) ) worden zeer gewaardeerd, cheers!

27 Comments on “Ik Blog, dus Ik Besta”

 1. Gefeliciteerd met je (bijna in stilte gepasseerde) tweejarig bestaan! Bloggen is zo fijn, ik herken je verhaal helemaal. En moest lachen om je laatste zin, inderdaad, die stille lezers worden uiteraard ook gewaardeerd!!

 2. Ik denk dat ik ook besta! Dubbel zelfs, want ik denk dat en ik blog :D
  Een dikke proficiat met jouw blog die al twee jaar bestaat (hoewel hij waarschijnlijk niet los van jou kan denken en bloggen… – nu wordt het wel heel filosofisch ;-) )

 3. Gefeliciteerd. :) Altijd leuk om te zien hoe je eigen dingetje zo kan groeien. Ik zie me nog juichen met de 40 volgers eind 2012 en nu … 2 maanden verder … heb ik bijna de helft meer. :) Daar kan ik best een beetje vrolijk van worden. Dat je nog maar lang mag blijven bloggen.

 4. Gefeliciteerd!
  Je blog ziet er prachtig uit :) Leuk om te lezen dat je zo’n groei hebt doorgemaakt de afgelopen periode
  Ik ben pás begonnen met bloggen maar ik hoop ook ooit dezelfde bezoekers aantallen te mogen halen en net zoveel veel mensen blij te maken met mijn schrijfsels als jij :)
  Heel veel succes aankomend jaar!
  Ik blijf je zéker volgen! ;)

  Liefs,

 5. Hier een stille lezer (of lurker). Gefeliciteerd en blijf vooral doorgaan met je fijne blogs. Je schrijfstijl en directheid spreken me aan!

 6. Je staat in mijn RSS-reader lijstje en nu ik mijn WordPress wachtwoord ook weer heb achterhaald/nieuwe aangevraagd heb kan ik ook nog reageren.
  Lekker zo door gaan!

 7. Pingback: Terugblik | SYLVIA KUIJSTEN

 8. Pingback: IJshockey, Danoontje en Londen | SYLVIA KUIJSTEN

 9. Leuk om te lezen hoe het jou met bloggen vergaan is de afgelopen twee jaar. Stiekem ben ik ook zo’n stille lezer, terwijl jij juist altijd mooie reacties op mijn blog achterlaat! Je blog is erg leuk om te lezen, bij deze! :)

 10. Het is alweer even geleden, maar ik zie tot mijn schrik dat ik niet eens op deze feestblog heb gereageerd :-( Dus dan maar alsnog: superdeduper gefeliciteerd met je 2-jarig blogbestaan! Wat een mooie prestatie, zeg! Of eigenlijk prestatieS! :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: