Kamperen in Italië!

Ik heb in mijn leven naar schatting welgeteld tien nachten in een tent geslapen. In de achtertuin en tijdens een schoolreisje op Schiermonnikoog, maar daar hield het dan verder ook wel mee op. Ik kan niet zo goed slapen op luchtbedden en ben daarnaast zeer gehecht aan mijn stijltang. Aangezien er nu eenmaal niet bepaald standaard een stopcontact naast je tentje zit, ben je dan snel uitgepraat. Ik verblijf dus liever in een (sta)caravan, huisje of hotel.

Toch kan ik er niks aan doen: er knaagt iets van binnen. Als ik dan die foto’s van vrolijke gezinnen zie die voor hun tentje zitten te barbecueën, van backpackers die vrij als een vogeltje onder de sterrenhemel wat houten takken met een zeil neerplanten of vissers die naast hun tent aan een meertje rustig de dagen doorbrengen, dan denk ik maar één ding: dat wil ik ook!

Nu is dat kamperen in het bos misschien wat te veel van het goede, maar gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Nu zou ik niet zo snel in Nederland een tentje opzetten, ik zie in de zomer op het nieuws veel te vaak verregende vakantiegangers die met emmertjes bezig zijn om hun tentje weer droog te krijgen en die door de modder moeten ploegen om bij de toiletten te komen. Waar dan wel? Op een camping in Italië natuurlijk!

Zucht, het land van pizza’s, donkerharige mannen en Romeinen, heerlijk! En laten we eerlijk zijn, ook tenten zijn er in allerlei soorten in maten. Wat dacht je van een mooie lodge tent op camping Bella Italia? Comfortabel kamperen met alle gemakken binnen handbereik. Voorzien van een waar zwemparadijs en op korte afstand van een pretpark en cultuurstad Verona hoef je je in ieder geval geen moment te vervelen. En het mooie? Ook bij dat zeldzame druppeltje regen is er nog genoeg te doen. Talloze indoor sporten en spelletjes, een TV-ruimte, activiteitenprogramma of een excursie naar Venetië; het kan allemaal.

Zo’n vakantie zie ik dus wel zitten. En tjah, voor dat ultieme kampeergevoel stamp ik dan wel een keertje met mijn slippers in de modder.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vacanceselect.

9 Comments on “Kamperen in Italië!”

 1. Als kind vond ik het slapen in een tentje geweldig. Nu kan ik er ook nog wel van genieten (vooral als het regent, dat geluid… heerlijk), maar ik zit toch liever in een stacaravan. ;)

 2. Ik had ook nog nooit echt gekampeerd, tot ik er één zomer opeens heel erg veel behoefte aan kreeg. Ik ging met wat vrienden naar Ameland, maar toen ging het zo hard regenen dat ons tentje instortte en we uiteindelijk in het WC-huisje hebben overnacht. Een maand later probeerde ik het nog een keer op Pukkelpop. Dat was dat jaar dat er een ministorm van 5 minuten precies op het festival terrein dood en verderf kwam zaaien.

  Ik denk dat ik voortaan maar gewoon voor de hotels ga.

 3. Is dat nog wel modern dan? Ik heb jaren met mijn gezin op een camping gestaan. Vond het prachtig. Avonds een pilsje pakken in de kantine als de kindjes sliepen.
  Die van mij krijg je nu niet meer mee. Saai

 4. Laat je niet uit het veld slaan door kampeer foto’s hoor ;)
  Het ‘vrolijke’ is vaak alleen voor de foto hihi!
  Ben daar toevallig een keer geweest, leuke camping, maar ze hebben gelukkig ook stacaravans ;)

 5. Laat je niet misleiden door kampeer foto’s hoor,
  Dat ‘vrolijke’ is vaak alleen voor het plaatje.. :p
  Ben daar toevallig een keer geweest, hele leuke camping maar ze hebben ook stacaravans ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: