IJshockey, Danoontje en Londen

Het is een publiek geheim dat ik houd van alles wat met strafrecht te maken heeft en ik was dan ook blij dat onze tweede georganiseerde Livius Recht & Film-avond afgelopen maandag een strafrechtelijk tintje had: de doodstraf. Na een mooie discussie keken we de film The Life of David Gale, waarbij ik vrijwel aan het einde van de film stiekem toch even een klein traantje weg moest pinken.

Dinsdagochtend bereidde ik mijn colleges voor en schreef een stukje over het feit dat mijn blog alweer twee jaar bestaat. ’s Middags vertrok ik richting de campus voor een lange middag en avond in de collegebanken. Best intensief, maar ik vind het stiekem wel fijn dat ik ’s avonds met een lichte hoofdpijn door alle opgedane kennis in mijn bed kan stappen. De conclusie na ons college Grondrechten was in ieder geval duidelijk: onze Grondwet is geschreven door apen en in plaats van een Universele Verklaring van de Rechten van de Mens hadden we beter een Universele Verklaring voor Aliëns op kunnen stellen. En nee, dat heb ik niet zelf verzonnen, dat kwam wel degelijk uit de mond van onze geliefde professor.

Woensdag was mam jarig en natuurlijk was een telefoontje naar het thuisfront het eerste dat ik ’s ochtends deed. Ik volgde college en ging met vriendin I. de stad in om onze reis naar Londen nu definitief vast te laten leggen bij het reisbureau (driedubbel hurray, can’t wait!). Uiteindelijk duurde dat bezoekje anderhalf uur, waardoor we als Speedy Gonzales weer terug naar de campus moesten voor nog een college en om even als fotograaf voor de almanakcommissie te dienen. Eenmaal thuis haalden I. en ik een frietje en toen stonden L. en C. alweer voor de deur voor een gezellige avond met Singstar, bijkletsen en stappen. Extra vermelding verdient nog dat ze zo lief waren om mijn afwas – die eng grote proporties begon aan te nemen omdat ik er gewoonweg maar niet aan toe kwam – weg te werken (hulde lieve dames!), terwijl ik ondertussen in sneltreinvaart de slaapkamer logeer-proof maakte zodat I. en C. comfortabel konden blijven slapen na het stappen. Na het avondje in de kroeg deed ik een nieuwe ontdekking: er werkt niks zo goed tegen het voorkomen van een kater als pannenkoeken en Danoontjes op bed eten. De onderstaande foto in pyjama is dan ook gelijk de meeste intieme die je ooit op deze blog voorbij zult zien komen.


Lang uitslapen konden we helaas niet, want donderdagochtend moest ik me al weer op tijd op de campus melden voor een redactievergadering. Spannend, want het faculteitsblad staat een woelige tijd te wachten. ’s Middags hield ik een korte siësta en bezocht daarna de inzage van dat gevreesde tentamen ondernemings- en insolventierecht dat ik voor de zoveelste keer niet had gehaald. Helaas leverde dit verder niets op, waardoor ik volgende week maar mooi even een afspraak met de studieadviseur maak om te kijken hoe we dit op kunnen lossen.

Na de inzage moest ik als een malloot richting het station fietsen voor een pleittraining bij Rassers Advocaten in Breda. In het kader van de Oefenrechtbank leek het me wel handig om nog wat extra oefening mee te pakken, maar helaas miste ik op het nippertje de trein. Goed balen, maar in plaats van peentjes zweten boven de wettenbundels maakte ik een paar toetsen voor Aansprakelijkheidsrecht voor een extra half bonuspunt bij het tentamen, waardoor ik mijn tijd dus alsnog nuttig besteedde.

’s Avonds verzamelden mijn bestuursgenootjes en ik zich bij R. thuis voor een wijntje en om ons voor te bereiden op het B.E.S.T.-feest in popcentrum 013. Het is een jaarlijks terugkomend event voor het goede doel en aangezien bestuursgenootje T. in de organisatie zat, moesten we hem natuurlijk wel mentaal ondersteunen. Niet dat we hem veel gezien hebben, want hij moest backstage babysitten op de artiesten (Party Animals, DJ Jean en Treestreet), maar het gaat om het idee.


Vrijdagochtend werkte ik wat achterstallige nog-te-doen-dingen weg en om 13.00 uur lunchte ik in de stad met vriendinnen A. en C. We hadden weer het nodige om over bij te praten, dus de tijd vloog om. ’s Avonds was het tijd voor een primeur: mijn eerste bezochte ijshockeywedstrijd! Samen met de sportcommissie van de studievereniging at ik eerst een hapje bij het Hoofd der Sportcommissie thuis en daarna togen we richting het stadion van de Tilburgse (Destil) Trappers. Ik merkte al snel dat ik bloedje fanatiek werd van het spel, dus dat was zeker voor herhaling vatbaar! We wonnen met 11-2, dus ook dat verhoogde natuurlijk de feestvreugde. Na de wedstrijd togen we nog met een vierkoppig gezelschap richting de Havana voor een afsluitende cocktail.

Zaterdagochtend ging ik terug naar Drunen om te werken van 12.00 tot 20.00 uur, waarna ik eigenlijk een rustig avondje op de bank in gedachten had. Echter was ik zo moe dat ik al om 21.00 uur op bed lag, om de volgende ochtend alweer om kwart over acht de bus richting Tilburg te pakken. Komende week is namelijk druk, druk, druk, dus ik wil alvast zoveel mogelijk voorbereiden.

Fijne zondag nog!

6 Comments on “IJshockey, Danoontje en Londen”

  1. Ik vind het best een volle week, maar wel ook gezellig en leuk volgens mij. :) Leuke foto’s er ook bij. Hmm, Danoontje… dat is lang geleden dat ik dat op heb!

  2. Pingback: Dierenarts, TBS-kliniek en televisieopnames | SYLVIA KUIJSTEN

  3. Pingback: Terugblik maart | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: