Dierenarts, TBS-kliniek en televisieopnames

Het begin van de week was iets minder, want maandagochtend toog ik in alle vroegte richting dierenarts. Arme Chuck was flink verkouden en had naast niesbuien een ontstoken oog gekregen. Aangezien ik hem daar natuurlijk geen dag te lang mee wilde laten lopen, frommelde ik het zielige hoopje ellende in het door hem gehate kattenmandje en stond meneer een half uurtje later blazend en al op de behandeltafel. Een kwartiertje later stonden we enkele tientallen euro’s lichter en tabletjes en oogdruppels rijker weer buiten. Over een week zouden zijn kwaaltjes over moeten zijn, anders moeten we nogmaals langskomen. Verder moet hij een halve kilo afvallen en dat wordt nog een uitdaging, want Chuck eet dan wel niet zo heel veel, maar is wel ontzettend lui.

’s Avonds had Chuck het rijk voor zich alleen en bracht ik het begin van avond door op de bank bij vriend P. voor afleveringen van Boston Legal, waarna we rond 21.30 uur naar de Euroscoop fietsten voor Hansel & Gretel; Witch Hunters. Ben ik de enige die altijd een jeukende neus krijgt van die 3D-brillen? De film was wel oké, al heb ik nog steeds een soort heksen trauma sinds ik als klein kind The Witches zag.


Dinsdag leek het haast een warme lentedag. Dat kwam mooi uit, want aan het einde van de ochtend stond ik op het station de deelnemers op te wachten voor het door ons Liviusbestuur georganiseerde bezoek aan kliniek de Pompestichting in het plaatsje Zeeland (Noord-Brabant, dat is net zo verwarrend als dat de regio West-Friesland in Noord-Holland ligt). In deze kliniek zitten zogenaamde ‘longstay-patiënten’; TBS’ers die ondanks jaren van verschillende behandelingen niet terug kunnen keren in de maatschappij. Ik was vorig jaar al eens geweest en vond dat toen erg indrukwekkend. Ook nu leverde het bezoek weer de nodige materie tot nadenken op en het was leuk om te zien hoe enthousiast de deelnemers waren. We kregen – onder begeleiding van een medewerker – door een TBS’er een rondleiding over het terrein en kregen volop de gelegenheid tot het stellen van vragen. Vanwege privacyredenen kan ik er verder niet te veel over zeggen, maar mocht je ooit de kans krijgen om een dergelijke kliniek te bezoeken, doe dat dan, het is een echte eye opener.


’s Avonds was het tijd voor de maandelijkse borrel van de studievereniging, waarbij het hele Liviusbestuur weer aanwezig was. Een ouderwets gezellige borrel waar ik nog wel wat langer had willen blijven hangen, maar gezien de stapavonden van vorige week en de vol geplande dagen deze periode besloot ik er vroeg tussenuit te knijpen en samen met T. op tijd huiswaarts te fietsen. Handig, een bestuursgenootje die schuin tegenover je woont.

Woensdagochtend hadden we een Liviusvergadering, waarbij ik op chocolade trakteerde omdat ik twee repen van de woningbouwvereniging in de brievenbus had gekregen, aangezien ze blijkbaar zo blij waren dat ik bij hen huurde. Chocolade en automaatthee: als dat geen goede bodem voor een productieve vergadering is?


Om kwart voor drie stond ik wederom op het station, ditmaal om af te reizen naar ‘s-Hertogenbosch. Hier nam ik een kort kijkje achter de schermen bij het Gerechtshof, waar vriendin I. werkt. Echt supertof, ik hoop zelf ook een dergelijk baantje te kunnen bemachtigen. Binnenkort ga ik nog een keer langs voor een uitgebreide rondleiding. Na de sneak peak stapten we in de auto en gingen we op weg naar Baarn. Hier vonden de opnames van het nieuwe Talpa programma Weet Ik Veel plaats. Vanwege geheimhoudingscontracten kan ik inhoudelijk niets over het programma zeggen, maar het was een geslaagd uitje! De eerste aflevering is overigens gisterenavond al uitgezonden, wij zitten in aflevering zes.

Donderdagavond kreeg ik er spontaan een arsenaal grijze haren bij. Chuck was zoek en na uren rusteloos wachten tot ik gemiauw zou horen en het aflopen van de omgeving, was hij dan uiteindelijk toch weer terecht. Geloof me, voor mij leken die uren dagen.

Zaterdagochtend werkte ik mijn gebruikelijke uurtjes van 5 tot 12 bij de bakkerij en ging ’s middags weer terug naar Tilburg. Ik verrichte wat huishoudelijke klusjes en bestelde kaartjes voor een concert van Navarone in de 013 eind maart, ik heb er nu al zin in! Ik heb al eens een Music Wednesday aan hen gewijd, dus wil je even weten hoe ze klinken, klik dan hier.

In de brievenbus vond ik overigens een super leuke envelop van Danique van SunriseAvenue. Wie wordt er nu niet vrolijk van zulke post?

Op de momenten dat ik deze week niet weg was voor activiteiten of naar Chuck zocht, volgde ik college of studeerde ik. Het schrijven van blogs en het reageren op andere blogs schiet er momenteel dan ook even bij in. Excuses daarvoor, maar ik lees jullie verhalen wel hoor! De komende week zijn er vrij weinig activiteiten, dus heb ik deze bij voorbaat al omgedoopt tot studieweek. De koffie is in ieder geval al ingeslagen..


Fijne zondag nog!

8 Comments on “Dierenarts, TBS-kliniek en televisieopnames”

  1. Pingback: Terugblik maart | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: