Solliciteren, tovenaars & concert

Hoe kun je de week beter starten dan met een Liviusvergadering? Ik mocht maandagochtend alweer de 21e notulen van dit jaar tikken, het wordt al met al een mooi mapje. Wel moesten we enigszins snel vergaderen, want om 11.45 uur had ik een sollicitatiegesprek als student medewerker bij het Academic Forum. Daarbij waren drie medewerkers aanwezig (best imponerend) en hoewel ik mezelf bij sommige vragen voor m’n kop kon slaan, omdat ik naar mijn idee ontzettend zat te hakkelen, waren ze erg aardig en was het stiekem best gezellig. Er bleken veel studenten gesolliciteerd te hebben en ik was in de top vijf terecht gekomen, omdat mijn motivatiebrief blijkbaar was opgevallen, dus dat was ongeacht de uitslag in ieder geval al een flinke opsteker.

’s Middags kreeg ik al het resultaat te horen, ik was het helaas nét niet geworden. Wel kreeg ik een hoop complimenten over mijn cv, brief en het gesprek zelf, dus eigenlijk vond ik het wel prima. Het contact is nu in ieder geval gelegd, er is weer sollicitatie-ervaring opgedaan en wie weet wat er in de toekomst nog mogelijk is.

’s Avonds werd er voor me gekookt door vriend P. Stiekem was het best schattig om hem zo geconcentreerd boven de pannen te zien hangen en hoewel geen enkele vent graag dat ‘cute’-etiket opgeplakt wil krijgen, kan ik dat hier wel zeggen, hij leest m’n blog toch niet (toch P.? ;)) Het was overigens ook de eerste keer dat ik gnocchi at, echt heerlijk!
Rond 20.00 uur togen we naar de Euroscoop voor Oz: The Great and Powerful. De film was mooi gemaakt, maar toch komt hij niet in mijn favorietenlijstje te staan, ik vond hem niet heel bijzonder.


Dinsdag was ik ’s ochtends weer vroeg in het sportcentrum te vinden en rende ik een heerlijke 3,5 kilometer. Het ging alweer een heel stuk vlotter dan de vorige keer, dus hopelijk kan ik die lijn voortzetten! Na een snelle douche thuis moest ik richting campus voor mijn tweede sollicitatiegesprek deze week, ditmaal voor panellid van het studentenforum. Na een kort gesprek werd ik aangenomen, waardoor ik het komende jaar mee kan praten over het beleid van Student Services, die onder andere afdelingen als de Student Desk, het Academic Forum en het International Office onder zich heeft.

fokkeensukkesolliciteren

Om 13.00 uur stond ik in de stad voor een gezellige lunch met vriendin C. bij de Mugs & Muffins. Iedereen heeft zo af en toe een goede kop Chai Tea Spice nodig, heerlijk! Eenmaal thuis bereidde ik colleges voor en stapte om 16.00 uur weer op de fiets voor een marathoncollege Grondrechten van 16.45 tot 20.30 uur. Dat is altijd best pittig, maar we naderen alweer het einde van die colleges. Thuis wilde ik eigenlijk nog wat sheets doornemen, maar na een wijntje vielen m’n ogen bijna dicht, dus zocht ik op tijd m’n bed op.

De woensdag was wat je noemt een Murphy’s Law dag. Ik moest drie keer door buien met natte sneeuw fietsen waardoor aan het eind van de ritjes de mascara steevast op m’n kin zat en de lippenstift omhoog richting m’n neus was gekropen. Verder ging het geplande kijkje achter de schermen bij het Gerechtshof niet door en maakte ik een slechte eerste indruk bij een docent door mijn argumentenlijst voor de Oefenrechtbank te vergeten (gelukkig wist ik het uiteindelijk wel weer goed te maken en werd het een vruchtbaar gesprek). Hurray. Na het samen frietjes eten met een gedeelte van het Liviusbestuur was ik het aardig beu en dook m’n bed in voor een power nap, om er om 21.00 uur weer enigszins sikkeneurig uit te kruipen voor de bierestafette van de studievereniging. De verleiding was erg groot om gewoon in bed te blijven, maar uiteindelijk werd het een gezellige avond en dook ik rond kwart voor een weer een stuk vrolijker mijn bed in.

murphys_law
Donderdag stond ik ’s ochtends om 8.00 uur op de loopband en werkte ik de rest van de dag aan mijn pleitnotities voor de pleittraining ’s avonds. Wederom kreeg ik – tot mijn oprechte verbazing – veel positief commentaar, dus blijkbaar doe ik toch echt iets goed. Volgende week krijgen we de lastigste training: het oefenen van de repliek en dupliek. Daar komt veel improvisatievermogen bij kijken en daar ben ik niet zo goed in. Fingers crossed dus!


Vrijdag  was er wederom een college Psychiatrie voor Juristen en ’s avonds stond ik met vriendin A. in de 013 voor het concert van Navarone. Wauw, wat een avond! Ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik dit het leukste concert vond dat ik ooit in de 013 heb meegemaakt. Een uitverkochte zaal, mensen die allemaal op hun eigen manier stonden te genieten van de muziek en een Hele Blije Sylvia. Het klinkt misschien zweverig, maar ken je van die momenten dat je even volmaakt gelukkig bent? De laatste keer dat ik dat had, was afgelopen zomer toen ik met vriendin I. naar Praag ging. We reden in de buurt van de grens Nederland-Duitsland over een brug, de zon scheen, Take a Look through my Eyes van Phil Collins knalde uit de speakers en we hadden een prachtig uitzicht over het water. Op dat moment kon ik voor mijn gevoel de hele wereld aan en dat had ik vrijdagavond weer. Heerlijk.

Zaterdag verdiende ik weer mijn centjes bij de bakkerij en vandaag is – afgezien van het typen van deze blog – een studiedagje, niks bijzonders dus.

Fijne zondag nog!

7 Comments on “Solliciteren, tovenaars & concert”

    • Mij ook! Er zijn genoeg ochtenden bij dat ik helemaal geen zin heb om helemaal naar het sportcentrum te fietsen en dan zou zo’n loopband in de woonkamer eigenlijk wel ideaal zijn ;)

  1. Fijne zondag! Wat jammer dat je net niet bent aangenomen, maar je pakt het goed op. En al die lovende woorden nemen ze je niet meer af! Succes met je studiedagje :)

  2. Wow wat een drukke week! Jammer dat je het bij je sollicitatie niet bent geworden, maar je hebt wel mooie complimenten gekregen en het is een goed teken als je opvalt tussen alle motivatiebrieven. Daar ga je later nog veel aan hebben!

  3. Pingback: Terugblik maart | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: