In de spotlights: Groupon

Het mooie aan de blogwereld is dat je om de zoveel tijd nog wel eens tegen handige sites aanloopt. Een recent voorbeeld daarvan is de Groupon website. Ik ben altijd een beetje voorzichtig met het online bestellen van producten, maar toen ik hier een fantastische pianocursus tegenkwam, besloot ik het erop te wagen. De bestelprocedure bleek verrassend simpel en de volgende dag zat ik al vrolijk de eerste liedjes op mijn keyboard te spelen. Ik was om.

Groupon

Nu heeft Groupon naast de entertainment sectie ook een groot aanbod als het op gezondheid aankomt. De laatste weken ben ik hier veel mee bezig. De studie, activiteiten van de studievereniging, werk en andere verplichtingen lijken nog meer energie te vreten dan normaal en genoeg slaap, goed eten en voldoende beweging zijn dan ook onmisbaar. Tegenwoordig kijk ik dan ook regelmatig op de Groupon site of ik leuke aanbiedingen voorbij zie komen. Met name kortingen op het gebied van hardlopen (jaja, ik ben weer aan het sporten geslagen!) zijn voor mij interessant.

Ik kwam er dan ook achter dat je zelfs met een krap studentenbudget nog veel waar voor je geld kunt krijgen. De kans is dan ook groot dat je me dankzij Groupon een keer in een nieuwe hardloopoutfit voorbij ziet rennen, me blakend van gezondheid door een anders veel te dure detox-behandeling langs ziet komen of me misschien zelfs wel eens in een wellness resort aan zult treffen voor een Thaise massage!

5 Comments on “In de spotlights: Groupon”

  1. Ik ben absoluut geen fan. Ik heb 3 dingen ermee aangeschaft: een trui waarop ik 10 weken heb moeten wachten, een high tea is een ontzettend ongezellig restaurant en een massage waarbij de stagiaire op me werd losgelaten. Heb me na die laatste zeer teleurstellende ervaring dan ook acuut laten uitschrijven.

    • Haha, echt waar? Ik had wat problemen met de code van die pianocursus (was m’n eigen schuld hoor) en dat werd na een mailtje dezelfde dag nog opgelost. Dan heb je wel echt pech gehad ;)

  2. Zowel goede als slechte ervaringen met Groupon gehad. Idd wel eens een wat karige high tea gehad in een vet ongezellig restaurant. Toch jammer als je dat iemand cadeau doet, haha. Maar ik koop tegenwoordig alleen Groupon-deals als het bij een bedrijf of restaurant is wat ik al ken. En dan heb ik nooit problemen! :)

  3. Het leuke aan Groupon is dat je al die dingen tezamen met 213243 andere mensen doet die allemaal rond dezelfde tijd hun voucher willen verzilveren omdat die tot overmogen geldig is..ik heb bij een internationale concurrent van Groupon gewerkt die in Nederland inmiddels niet meer bestaat, en het glas veel te vaak van z’n halflege kant gezien. Ik betaal liever een paar centjes meer voor een proper good ipv lopende band service :) Wist je dat de ‘normale’ prijzen van diensten/producten in samenspraak met Groupon’s marketeers vaak verhoogd worden (kwestie van aanpassen op de site), zodat de deal binnen de minimum kortingspercentages van Groupon valt? Daarnaast nemen ze een flinke smak commissie en blijft er voor de ondernemer bar weinig ‘winst’ over, soms minder dan een kwart van de originele prijswaarde. Ja, even Googelen en je ziet dat er al veel ophef over de daily deals industrie is geweest…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: