Touren door Italië

Op de middelbare school kreeg ik van mijn CKV docent de bijnaam ‘Rebel’ toebedeeld. Ik heb die naam altijd met trots gedragen en toen ik hoorde over Rebel Travel, vond ik dat dat wel een plekje verdiende op mijn blog.

Nu het zonnetje lekker begint te schijnen in Nederland, denken veel mensen al aan hun zomervakantie. Waar ga jij dit jaar naar toe? Ga je naar een camping of boek je liever een hotel? En verblijf jij twee of drie weken op dezelfde plek of maak jij liever een autorondreis door een bepaald land? Als je nog geen beslissing hebt genomen, dan is dit misschien een idee voor de komende vakantie: pak de auto en rijd door het mooie landschap van Italië.

MilanoMilano
In het noorden van Italië ligt Milaan. Deze fashion hoofdstad van Europa is een perfect startpunt van een autorondreis. Geniet hier van de grote shoppingcentra en scoor in juli wat leuke jurkjes in de uitverkoop die je straks in het zuiden van Italië kunt dragen.

Genova
Vanuit Milaan ben je met de auto binnen twee uur in Genova. Deze stad ligt pal aan zee en kent een rijke handels geschiedenis. Dat is meteen te zien aan de vele marmeren gebouwen die in de stad te vinden zijn. De haven van Genova is nog steeds een van de belangrijkste in Italië.

Firenze
Firenze

Als je een autorondreis maakt door Italië, is Florence een stad die je echt gezien moet hebben. Dit is de stad waar ooit de renaissance is begonnen. Hier zijn veel van de prachtige Italiaanse kunstwerken gemaakt zoals het David beeld van Michelangelo. De stad staat vol met de pracht en praal uit de gouden tijden. Zeker voor kunstliefhebbers is dit een prachtige stad om te bezoeken.


Bolonga

Binnen iets meer dan een uur ben je in Bolonga. Deze stad staat bekend om zijn overheerlijke pasta’s. Als je echt lekker Italiaans wilt eten, dan zit je hier goed. Er zijn ook verschillende kookcursussen die je kunt volgen. Een lekker recept is natuurlijk het leukste souvenirtje wat je mee naar huis kunt nemen.

VeronaVerona
Na anderhalf uur rijden kom je aan in Verona. Een prachtige stad waar je de autorondreis goed kunt afsluiten. Een van de grootste Romeinse arena’s staat hier nog. In het anfiteatro worden nog steeds opera’s opgevoerd. Een van de bekendste is Romeo en Juliet. Deze twee geliefden komen uit Verona en dankzij de verhalen van Shakespeare kreeg deze stad heel veel bekendheid.


Dit artikel is geschreven in samenwerking met Rebel Travel.

6 Comments on “Touren door Italië”

  1. Waarschijnlijk zou het bij mij niet lukken met de vakantiedagen, teveel te zien en van te genieten. Te weinig tijd. Lijkt me geweldig om te doen als je niet meer hoeft te letten op vakantiedagen! Ik zou dan net als jij wellicht ook gedaan hebt, de informatie halen bij een reisburo. Mijn rondreis zou ik daarna helemaal zelf invullen. Ik krijg er al zin in ! Mooi geschreven Sylvia !

  2. Oh, wat zou ik graag een reis door Italië maken! Maar dit jaar nog niet, want dit jaar ga ik voor het eerst met mijn vriend kamperen in Normandië (Frankrijk). Ben zooo benieuwd hoe hij het vindt!

  3. Pingback: Terugblik april | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: