Oranje, cocktails en studie

Zondagmiddag waren acht redacteuren van de SecJure aanwezig voor een gezellige cocktailworkshop (inclusief dit deuntje, jaja), een aansluitend etentje in centrum Tilburg en bezoekje aan ijssalon Intermezzo. Het is altijd weer een uitdaging om gezien de grootte van de groep zoveel mogelijk redactieleden bij elkaar te krijgen voor dergelijke uitjes, maar het was een zeer geslaagde middag!


Maandag reisde ik aan het eind van de middag samen met vriendin T. richting Den Haag om daar Koninginnenacht- en dag te vieren. Echt, ik houd van die stad. Een uitgebreider verslag daarover is hier terug te vinden.

T. en ik als Bea :P

T. en ik als Bea :P

Woensdagavond bezocht ik de Open Fractievergadering van Vrijspraak, donderdag maakte ik pizza en ploeterde op mijn paper voor aansprakelijkheidsrecht die aanstaande maandag ingeleverd dient te worden. Verder was er weer even wat meer tijd om gitaar te spelen, iets wat er laatste tijd helaas wat bij in was geschoten. En tjah, als je dan een tijd wat minder speelt, merk je dat gelijk aan je vingers. Pleisters dus om de vingertoppen wat te ontzien van die stalen snaren.


Vrijdagmiddag kwam ik met de bus in mijn vertrouwde dorpje aan, ik stapte uit en.. alle bomen aan de kant van de weg stonden volop in bloei, prachtig! En dat ondanks het feit dat het de koudste lente schijnt te zijn sinds 1976. Verder kwam er die middag nog een leuk mailtje binnen: ik had meegedaan aan een columnwedstrijd van Goeie Stijl en was daarbij tweede geworden. Nu zat er aan die tweede plek eigenlijk geen prijs verbonden, maar blijkbaar vonden ze op de redactie mijn stukje goed genoeg om me een functie als columniste aan te bieden! Een enorme eer, dus ik ging op wolkjes het weekend in, al wil ik er graag nog even over nadenken en geen overhaaste beslissingen nemen, er zijn namelijk nog meer dingen die ik graag zou willen doen.


Zaterdagavond keek ik op televisie hoe onze kersverse koning en koningin een krans legden op de Dam. Een van de eerste officiële verplichtingen onder hun nieuwe titel is dus gelijk een heel beladen aangelegenheid. Om 20.00 uur werd er uiteraard twee minuten stilte gehouden en daarna keek ik The Boy in the Striped Pyjamas. De film stond al langer op mijn to do lijstje en man o man, heb ik daarbij een paar traantjes weg zitten pinken.. Het liet wel even een indruk achter en ik ging met een enigszins beklemmend gevoel naar bed. Wel goed om weer even stil te staan bij wat we elkaar als mensen toch in vredesnaam aan kunnen doen..

Fijn weekend!

6 Comments on “Oranje, cocktails en studie”

  1. Het boek van The Boy In The Stripped Pyjamas is ook prachtig. Triest, maar prachtig. Ik zag de film (hij was toen toevallig op tv) toen ik het boek net uit had gelezen. En daarom denk ik dat ik de film tegen vond vallen, omdat de beelden die ik zelf gevormd had tijdens het lezen nog te goed in m’n hoofd zaten. Maar ik moet hem denk ik nog maar eens gaan kijken.

  2. Pingback: Terugblik mei | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: