Bagels, vrienden en verjaardag

Vorige week zondag was er geen diary vanwege een ontzettend irritant griepje dat dagen aan hield. Ik ben nog steeds bepaald niet de oude, maar er moet worden geleerd voor tentamens en aanstaande vrijdag is de eindpresentatie van de Oefenrechtbank. Ik heb dus niet veel keus, het wordt nog even survivallen op antigrippine, hoestdrank en Heel Veel Thee om de talloze hoestbuien, het gesnotter en slapeloze nachten door te komen. De afgelopen twee weken dus bij dezen in notendop aan de hand van wat foto’s (met name de eerste week dus, want de tweede week zag ik maar weinig buitenlucht).

IMGP0113

De buurman kwam zomaar een tulp langsbrengen. Zulke acties kan ik waarderen :)

IMGP0159

Samen met A. en C. een hapje eten bij de Bagels & Beans. Ik houd echt van avocado, dus mijn bagel was een schot in de roos. Tel daar het aangename gezelschap en het fijne zonnetje bij op en dan heb je een geslaagde ochtend!

Borrelen met bestuursgenootjes M. en E. tijdens de Magisterborrel van mei :)

Borrelen met bestuursgenootjes M. en E. tijdens de Magisterborrel van mei :)

Samen met (ex-)Liviussers eten in bij De Pannenkoekenbakker, yum!

Samen met (oud-)Liviussers eten in bij De Pannenkoekenbakker, yum!

IMGP0167

Een antikater ontbijt: ham, kaas, twee eieren, een beetje basilicum en zout, werkt perfect!

IMGP0114

Wat een luizenleventje heeft Chuck toch ;)

Biercantus met als thema 'Het Romeinse Rijk', in toga dus!

Biercantus met als thema ‘Het Romeinse Rijk’, in toga dus!

Lol bij de bakkerij, eierkoeken met liefde gemaakt. Wie zou mijn hartjes krenteneierkoek mee naar huis neemn?

Lol bij de bakkerij, eierkoeken met liefde gemaakt. Wie zou mijn hartjes krenteneierkoek mee naar huis nemen?

Club.jpg

Met vrienden van de middelbare school. We zien elkaar niet zo vaak, maar het was nu eindelijk weer een keer gelukt om met z’n allen bij elkaar te komen :)

Met maatje M. Regenworm spelen tot het tijd was voor de eindevaluatie van ons Liviusjaar :)

Met maatje M. Regenworm spelen tot het tijd was voor de eindevaluatie van ons Liviusjaar :)

Hieronder kort wat foto’s van het vieren van mijn verjaardag met een paar vriendinnetjes :)


En dan toch ook nog even wat aandacht voor het Songfestival. Ik moet toegeven, toen ik ‘Birds’ voor de eerste keer hoorde, dacht ik echt even dat Anouk een klap van de molen had gehad. Wát een afgrijselijk nummer. Ik werd in de weken daarna verscheidene malen gedwongen om naar het nummer te luisteren, want het kwam op elke radiozender voorbij. Na een paar keer ontdekte ik wat mooie tonen in het nummer en weer wat later moest ik toegeven dat die tekst toch ook best indrukwekkend was. What happened?? Voor ik er erg in had, zat ik het nummer op mijn gitaar te spelen. Toch had ik niet veel hoop dat we in de finale zouden geraken. Ik vond het optreden bij de halve finale niet erg sterk en mijn verbazing was dan ook groot toen ik de volgende dag op Facebook las dat we wél door waren.
Met lichte spanning zat ik gisterenavond voor de buis en tijdens Anouk’s optreden neuriede ik de tekst zachtjes mee. Aan het eind van het optreden kon Nederland opgelucht ademhalen. Deze vertolking was een stuk beter en de uiteindelijke negende plaats vond ik dan ook terecht, net als de overwinning van Denemarken met ‘Only Teardrops‘. Andere goede optredens kwamen van Malta met het vrolijke ‘Tomorrow‘, het prachtige ‘Ég á lif‘ van IJsland en ingetogen ‘Et uus saaks alguse‘ van Estland. Ik heb me echter toch het meest vermaakt met het nummer ‘Alcohol is free‘ van Griekenland. De eerste halve minuut vroeg ik me af waar ze dat stelletje malloten op het podium in godsnaam hadden opgepikt, maar ik heb er uiteindelijk smakelijk om kunnen lachen.

Ik hoorde zojuist op de radio dat Anouk inmiddels weer veilig in Nederland is aangekomen. Op het vliegveld stonden maar liefst *tromgeroffel* tien fans Anouk op te wachten. Augh, dat is dan toch wel weer een tikkeltje zuur. Misschien toch een teken dat het Songfestival in Nederland niet echt meer leeft?

Heb jij nog wilde weekendplannen? Fijne zondag!

15 Comments on “Bagels, vrienden en verjaardag”

 1. Ik denk dat het songfestival wel redelijk leeft want op twitter en verscheidende blogs lees je toch best veel er over. Alleen hebben we natuurlijk de afgelopen jaren niet echt succes gehad waardoor mensen een stuk minder enthousiast zijn. Daarnaast zijn wij Nederlanders natuurlijk een behoorlijk nuchter volk!
  Het nummer van Anouk vond ik eerst ook niet echt bijzonder maar hoe vaker ik het hoorde, hoe meer ik het kon waarderen. Wel blijf ik van mening dat ze leukere nummers heeft :)

  Leuk artikel met leuke foto’s! Ik wil je de hartjes eierkoek wel hoor :) haha.

 2. Eigenlijk vind ik het songfestival vréselijk aangezien het zo’n corrupte boel is met de puntentelling, maar juist met dat in het achterhoofd ben ik trots op Anouk, én de hele vette backingvocals!! (mag ook wel eens gezegd worden ;))
  Wat heb jij trouwens een leuke buurman ;)

 3. Ik vind het echt knap dat we na jaren weer een top10 positie hebben weten te bemachtigen.

  Leuk foto overzicht. En aardig zeg, van je buurman. Dat hoef ik niet te verwachten, hahaha.

 4. Wat een leuke blog heb je! Stiekem is dit de eerste keer dat ik op je blog kijk, maar ik vind hem erg leuk :) Wat vervelend trouwens dat je nog steeds een beetje ziekig bent.. Beterschap!

 5. Hahaha ik had exact hetzelfde met Birds. Ben nog steeds geen groot fan trouwens, maar ben het na een paar keer wel meer gaan waarderen. :) Succes alvast vrijdag, en nog steeds een beetje beterschap!

 6. Pingback: Terugblik mei | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: