Fashion in de rechtszaal

Wie het nieuws rondom de celebs een beetje volgt, ziet met enige regelmaat een Hollywoodster in de rechtszaal belanden. Lindsay Lohan, Chris Brown, Mel Gibson; ze hebben allemaal verschillende malen de rechter in de ogen gekeken. Nette jurkjes en dure designerpakken worden daarbij niet geschuwd. Toen rees al snel de volgende vraag: is er eigenlijk wel eens gekeken naar hoe je fashionable in de rechtszaal kunt verschijnen?

Nederlandse rechtszaal fashion

Rechters en advocaten lijken het in de rechtszaal gemakkelijk te hebben: de zwarte toga’s en witte beffen voorkomen voor hen ’s ochtends het nodige gedrentel voor de kledingkast en verhullen de eventueel aanwezige vetrolletjes, muffin tops en zwabberige bovenarmen. Toch verdwijnt die toga na de zitting aan een haakje in de ‘kledingkast’ van de rechtbank en wat draag je daar dan onder?

In Nederland kun je wat betreft stijlvolle kledij in de rechtszaal terecht bij het relatief nieuwe Bulls & Birds, dat collecties van verrassende nieuwe designers en ook reeds gevestigde merken in de modewereld aanbiedt. Zo vind je in de kledingcollectie van het Deense merk Modström veel mooie, maar niet te opvallende kleding met veel zwarte accenten. Perfect voor in de rechtszaal.

Zwart & stylish

Vind je zwarte kleding wat saai, maar wil je toch iets stijlvols aan naar de hoorzitting? Kijk dan eens naar de kleding van Supertrash. Er zitten een paar uitschieters tussen, maar het meeste is vrij rustig. Eigenlijk kom je met een leuk jasje van dit merk al een heel eind. Zwarte broek eronder en een paar pumps en je bent klaar om de rechter en de advocaten hun werk te zien doen!


Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bulls & Birds.

9 Comments on “Fashion in de rechtszaal”

  1. Hmmm, binnenkort moet ik met zoonlief naar de rechtbank omdat hij op zijn crossmoter door de sneeuw reed. (door het park, zonder rijbewijs, 16 jaar, onverzekerd, oeps) Niet leuk allemaal natuurlijk, maar wel een retegoeie smoes voor een nieuwe outfit. (Geen zorgen hoor, inmiddels is hij hij bijna 18 en een stuk wijzer)

  2. Als je erop let valt het op hoe vaak beroemde verdachten wit dragen tijdens een zitting. De boodschap is natuurlijk: ik ben onschuldig. Heel slim!

  3. Pingback: Terugblik mei | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: