Pakjes, eindpresentatie Oefenrechtbank en overwinning!

Mei is qua gezondheid niet mijn maand, want een groot deel bracht ik hoestend en proestend door. Na een tijdje bij mijn ouders te hebben gezeten, ging ik afgelopen dinsdag na een bezoekje aan de tandarts weer richting Tilburg. Er moest worden geleerd voor tentamens en vrijdag was een belangrijke dag: de eindpresentatie van de Oefenrechtbank.

Dinsdag en woensdag verliepen rustig, de tentamenstof en pleitnota slokten al mijn tijd op. Donderdag was echter pakjesdag, waardoor ik een paar leuke spulletjes rijker ben.

Allereerst was daar het cadeau dat ik met een prijsvraag van studenten.net had gewonnen: het Vijftig Tinten Grijs spel! Uiteraard werd er gelijk aan vriendinnen doorgegeven dat die dus mooi in de koffer gaat voor ons weekendje weg in juli, hilariteit gegarandeerd! Uiteraard kon ik het niet laten om alvast wat vragen door te lezen. ‘Welke vriendin trekt als eerste een fles wijn open?’, ‘Over wie zou je het minst verbaasd zijn als ze een relatie met haar baas begint?’ en ‘Wie zou er op een naaktstrand het eerste uit de kleren gaan?’ waren hiervan enkele voorbeelden.

IMGP0192

Daarna werd er aangebeld door de postbode voor het afgeven van een pakketje dat afkomstig bleek te zijn van Josianne van itsalovelyday.nl. Bij haar winactie had ik een leuke canvas tas met een mooie quote van O My Bag gewonnen, ben er blij mee!

IMGP0194

Later die dag vond ik in mijn brievenbus de spulletjes die ik bij de webshop van Nicole van Coco Gold had besteld. Het pakje was opengemaakt, maar gelukkig zaten alle spulletjes er nog in. Ik heb verschillende boeken van Carry Slee gelezen en ik was al langer benieuwd naar Joël, dus die ligt nu op mijn nachtkastje. Daarnaast spaar ik columnbundels, zowel ter inspiratie als vermaak. ‘Korte Treinverhalen’ is hopelijk een waardevolle toevoeging aan mijn boekenkast. Verder vind ik vintage postzegels altijd leuk om te bekijken en tweehonderd stuks voor twee euro kon ik niet laten liggen. Ten slotte is er nog het medaillon. Ik was al langer naar zoiets op zoek en deze vond ik mooi, dus die zal ik ongetwijfeld met plezier dragen.

IMGP0221

En dan de eindpresentatie van de Oefenrechtbank, beter bekend als het ‘evenement’ waar ik gedurende mijn hele studie tegenop heb gezien, het leek me zo eng! Toen ik gisterenochtend wakker werd, vond ik het dan ook een heel vreemd idee dat ik er dan toch eindelijk aan moest geloven. Het merendeel van mijn lezers weet waarschijnlijk niet hoe zoiets precies in zijn werk gaat, dus aan de hand van de onderstaande foto’s en de beschrijvingen daarbij leid ik je door de ‘zitting’ heen.


Ik had niet verwacht dat het commentaar zo positief zou zijn, ik geloof dat deze woorden me altijd bij zullen blijven:

”Fantastisch pleidooi, je zou een goede advocaat zijn. Helemaal geen op- of aanmerkingen!”

Wat voor beter commentaar kun je je wensen? En dan te bedenken dat ik hier zo lang tegenop heb gezien, misschien moet ik toch een carrière als advocaat overwegen ;) De uiteindelijke punten komen pas over twee weken online, maar dit kan ik in ieder geval alvast in mijn zak steken. Ik ben niet alleen weer een stapje dichter bij die strafrecht master, maar kwam er ook achter dat ik blijkbaar toch meer kan dan ik dacht. Een mooie stimulans om extra hard voor de komende tentamens te leren!

Fijne zondag!

18 Comments on “Pakjes, eindpresentatie Oefenrechtbank en overwinning!”

  1. Wat gaaf dat je je zo goed commentaar kreeg op iets waar je zo lang tegen op hebt gezien! Ik zou er denk ik ook gigantisch tegen op zien. Ik was ook altijd als de dood voor het verdedigen van de scriptie (tot dat dat werd afgeschaft (in elk geval bij de opleidingen die ik deed en doe) en ik er dus ook niet meer bang voor hoefde te zijn :D )

  2. Hoi Sylvia! Goed om te horen dat je het pakketje hebt ontvangen. Wel raar dat hij was opengemaakt zeg, dachten ze zeker dat er een bom in zat, haha! Maar gelukkig dat alles er nog in zat. Veel plezier ermee!

  3. Fijn dat het zo goed ging zeg! :D Gefeliciteerd! En ik durf het bijna niet te zeggen, maar dat 50 tinten grijs-spel lijkt me dus heel erg leuk.

  4. Pingback: Terugblik mei | SYLVIA KUIJSTEN

  5. Wat een prachtig compliment! Heb zelf 2 jaar geleden studentenrechtbank gedaan (zelfde idee) Superleuk was dat!

  6. Pingback: Tentamenstress, eenzame opsluiting en laatste loodjes | SYLVIA KUIJSTEN

  7. Pingback: 2013: blogjaar | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: