Tentamenstress, eenzame opsluiting en laatste loodjes

Sociale contacten op een schrikbarend laag pitje, muren die op je af komen en een lichaam dat langzaam iets weg begint te krijgen van een onbuigzame plank; het hoort er allemaal bij in tentamenperiodes. Na het behalen van de Oefenrechtbank vorige week vrijdag (afgelopen woensdag kwamen de definitieve punten online: een 7 voor mijn schriftelijke stukken en een 9 voor mijn mondelinge presentatie, ik was blij!!) en het werken vorige week op zaterdagochtend ging ik terug naar Tilburg voor een marathon survivallen tussen de boeken.

Heel spannend waren de afgelopen zeven dagen dan ook niet. De enige momenten dat ik er even tussenuit mocht van mezelf was op dinsdagavond, toen ik met vriendin L. een ijsje ging eten en na een lange tentamentraining ging ik bij vriend P. langs die zo lief was om voor me te koken en waar ik gelijk aan tafel kon schuiven. Verder was Chuck gisteren jarig, dus mocht mijn lieve huisgenootje de hele dag met een bloemetjeskrans om zijn nek rondlopen.


Naast tentamens leren, tentamentrainingen volgen en tentamens maken keek ik op Nederland 3 naar een show van Paulien Cornelisse. Ondertussen zag ik een indrukwekkend nummer langskomen op Facebook van de Beste Sing/Songwriters van Nederland van Maaike Ouboter. Het gaat over haar twee ouders die ze verloor gedurende de middelbare school. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik dit een van de mooiste nummers vind ik die ik ooit heb gehoord. Eerlijk, klein, simpel, mooi en oprecht met een fantastische tekst. Het raakte me.


De tentamenperiode is geen tijd om je bezig te houden met de lijn. Vandaar dat ik op maandagmiddag allerlei dingen in huis haalde om mezelf door de lange dagen heen te slepen. Krentenbollen, butterscotch chocolade, Pringles, bakjes gemengd fruit, lekkere smaakjes thee, slagroomsoesjes, toastjes met brie, studentenhaver; qua eten kwam ik m’n week wel door. Helaas was er ook minder goed nieuws, mijn laatste blik ijskoffie van de Lidl ging leeg. Laat die nu een tijd terug uit de handel zijn gehaald en de aller-aller-aller-ALLER lekkerste ijskoffie zijn die er bestaat… :'( Mocht je een goed alternatief weten, let me know!

Verder at ik drie dagen achter elkaar wraps. Goedkoop, makkelijk en ontzettend lekker.


Om de post af te sluiten nog maar een golden oldie om ook de komende tentamenweek door te komen, want het blijft gewoon een fantastisch nummer!

Fijne zondag!

17 Comments on “Tentamenstress, eenzame opsluiting en laatste loodjes”

  1. Volledig herkenbaar! Ik geloof dat ik echt in een enorm social isolement zit! Ik spreek mensen via mijn blog vaker dan dat ik mijn vrienden zie, dit is toch van de zotte?
    Maar ik hoef nog maar 4 weken te bikkelen en daarna heb ik VAKANTIE :D!

  2. Gefeliciteerd met je goede cijfers! Al zit je niet meer op school… Je kan dan ook in een soort van sociaal isolement zitten, maar ik heb ook geen puf meer om na het werk nog een gezellig in de stad te gaan doen. Komt straks wel weer in mn vakantie!

  3. Haha heel herkenbaar! Wat schrijf je trouwens leuk zeg! Dat blokliedje kende ik nog niet, maar in ook die herken ik mezelf terug. Heel erg veel succes met je tentamens. Ik ben momentel bezig met m’n scriptie. Ook een stressvolle tijd. Dus weet: je staat er niet alleen voor. En in de tussentijd verwennen we onszelf met wraps! Olé! ;)

  4. Pingback: Terugblik juni |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: