Wereldreis naar Londen

‘Waar ga je heen deze zomervakantie?’ werd me laatst door een familielid gevraagd, alsof er geen twijfel over bestond dat ik niet de hele vakantie bij mijn ouders zou zitten. ‘Een weekendje met vriendinnen naar Zeeland en acht dagen naar Londen met een vriendin,’ antwoordde ik. Het familielid in kwestie keek me even zuchtend aan. ‘Jullie studenten kunnen toch ook alles doen tegenwoordig.’ Een wel erg generaliserende opmerking, maar ik moest toegeven dat er wel een kern van waarheid in zat.

Lees verder…

8 Comments on “Wereldreis naar Londen”

 1. Tja het is inderdaad wat. Het is wellicht nog erger dat ik dacht dat je een andere richting op ging met je verhaal, dat ik dacht ‘maar Londen is toch niet ver, je kan juist veel meer als student’ Ik heb als student eigenlijk nooit vakantieplannen, want ik heb nooit geld. En toch zit ik nu ook te twijfelen of ik van de zomer niet naar Londen zal gaan, want een band waar ik heel graag heen wil komt naar Europa, dus die wil ik zien, alleen is die dag ook een feest waar ik echt bij wil zijn :s twijfel twijfel, wat een luxe problemen weer.

  En dat je met 23jr nog niet gevlogen hebt vind ik niet heel gek, ik vloog voor het eerst toen ik 21 was, dus dat komt redelijk overeen toch? En dat was ook alleen omdat mijn ouders mee meenamen op vakantie. Anders was mijn eerste eigen vlucht pas in 2010 geweest, dus toen was ik 25 ;)

 2. Het valt mij inderdaad ook op dat iedereen tegenwoordig heel wat afreist (en het bijna ook normaal lijkt te vinden). Zo ben ik als kind nooit op vakantie gegaan en vind ik dat nu nog echt iets wat ik krijg, terwijl ik genoeg mensen hoor die vinden dat ze een vakantie verdienen en dat het er gewoon bijhoort. Ik zal daar nooit aan kunnen wennen.

 3. Haha ja, het valt mij ook op dat iedereen maar overal heen gaat. Dat viel mij minder op toen ik een jaar of 20 was (goh das lang geleden!). Ik ging voor het eerst vliegen toen ik 21 was, en toen ik 23 was pas op reis (daarvoor alleen belgie en denemarken geweest). Nu lijkt het allemaal zo normaal he

 4. Als ik bij mij op school kijk, gaat bijna iedereen meerdere keren per jaar op vakantie. Ik ga één keer en heb al één keer gevlogen, en daar ben ik meer dan blij mee. :)

 5. Ik ging ook nooit op vakantie, en als we op vakantie gingen was het ergens in Nederland, zolang het maar niet langer dan 2 uren rijden was. Over twee weken ga ik voor het eerst naar Frankrijk! Spannend!
  Terwijl iedereen om mij heen twee keer per jaar (of zelfs vaker) op vakantie gaat naar het buitenland. Ik heb echt geen idee waar zij het geld vandaan halen!

  • Wij bleven ook altijd in Nederland, uitgezonderd 2x Duitsland, 2x Luxemburg, 1x België en 1x Frankrijk. Verder ben ik op de middelbare school en afgelopen zomer voor een summerschool in Praag geweest en bezocht ik met een vriendinnetje Berlijn met de trein, maar daar houdt het ook mee op. Ik vraag me ook altijd af waar het geld vandaan komt, maar ik spaar blijkbaar terwijl anderen het uitgeven, ieder z’n ding ;)

 6. Leuk stuk! Ik ging met mijn ouders eigenlijk nooit ver eerst altijd in NL en daarna Europa in (tenzij je europa, lees frankrijk/spanje/italie/portugal, ook ver vindt…) nu heb ik me eigenlijk wel getransformeerd tot zo’n typische student waar jij het over hebt :p op mn 19e eerste verre reis gemaakt en sindsdien ben ik verslaafd en moet ik elke zomer ver ver verrrr weg! Hoe ik aan geld kom? Tja.. veel werken, sowieso zo’n 24 uur per week sinds ik studeer. Geluk bij WO studies is dat je maar weinig contact uren hebt.

 7. Pingback: Terugblik juni |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: