Tentamens, vrijheid en plannen

Laten we zeggen dat ik aardig opgelucht was toen ik dinsdag mijn laatste tentamen van deze periode maakte. Ik had de laatste tijd in een sociaal isolement geleefd en dat beviel me helemaal niet. Gelukkig waren er met mij nog duizenden andere studenten die met bloed, zweet en tranen leerstof in hun hoofden probeerden te stampen, dus dat verzachtte de pijn een beetje. Ik ben over het algemeen wel tevreden over het verloop van de tentamens, dus hopelijk zijn de resultaten daar ook naar.

En tjah, dan heb je ineens vakantie, wat doe je dan? Ik klom ’s ochtends wat later mijn bed uit dan normaal, maar gebruikte de tijd voornamelijk om mijn appartementje binnenste buiten te keren. Stiekem zijn er eigenlijk zoveel spullen die ik niet gebruik en die nemen dan alleen maar onnodig veel ruimte in beslag. Die gingen dus de deur uit. Uiteindelijk stonden er dan ook twee dozen stampvol oud papier, drie zakken met plastic, een tas vol glaswerk en twee grote vuilniszakken op het dakterras, klaar voor hun weg naar de daarvoor bestemde containers. Ja, ik doe fanatiek aan afvalscheiding. Verder had ik twee grote shoppers gevuld met spullen die terug konden naar mijn ouders, deels voor Marktplaats en deels voor een mooi plekje op zolder. Ik vrees nu al wel een beetje voor het moment dat ik dit appartementje ga verlaten, want ik kan je nu al wel voorspellen dat dit een hele volksverhuizing gaat worden.


Donderdag was ik in Eindhoven en Brandevoort te vinden bij vriendin C. Ik vond eindelijk een leuke spijkerblouse en kon de inhoud van mijn kledingkast wat meer kleur geven met verder gedane aankopen. Ik betrap mezelf er namelijk elke keer weer op dat ik veel te veel ‘saaie’ kleuren in mijn kast heb hangen en daar wil ik deze zomer eens mooi verandering in brengen.

Vrijdagavond reisde ik samen met een studiegenootje af naar Culemborg voor de verjaardag van R. Ik blijf me er over verbazen wat voor belabberd gevoel voor richting ik heb, het duurde dan ook even voordat we het goede huis gevonden hadden. Gelukkig ging de terugweg een stuk soepeler.


Gisteren hoefde ik niet te werken, dus kon Project Tuinbankje van start gaan. Hij staat momenteel letterlijk te shinen naast mijn voordeur, dus ik voorspel dat ik daar nog heel wat uurtjes in het zonnetje op door ga brengen. Verder kaartte ik gezellig met mam, we hebben een echte spelletjesfamilie.

Voor de komende week staat er voornamelijk veel werken aan mijn cursus Copywriting op het programma, want daar loop ik hopeloos mee achter. Hoogste tijd om die achterstand weg te werken dus!

Heb jij nog wilde weekendplannen?

23 Comments on “Tentamens, vrijheid en plannen”

 1. Herkenbaar. Mijn CE’s zijn inmiddels meer dan een week voorbij en ik ben ook druk in de weer met mijn kamer op te ruimen en met dingetjes uitzoeken voor mijn website. :)

 2. Ook ik heb veelste weinig kleur in mijn kast hangen! Koop altijd grijs, zwart en wit …. er moet toch echt een keer verandering in komen!

  Trouwens… je zou mee moeten doen aan mijn give-away :D!
  Je kunt een shambala armbandje winnen t.w.v. € 80.- Iets voor jou?

  Xoxo

  Caroline

  • Een soort bruintint, is leuk geworden. Ik wilde eigenlijk donderblauw of -groen, maar zo’n blik kostte meer dan twintig euro en deze beits stond nog bij m’n ouders in de schuur, dus makkelijke keus. Het blijft hier ook een studentencomplex, dus het is maar even de vraag hoe lang dat bankje hier blijft staan, zonde om daar dan veel geld aan uit te geven ;P

 3. Toegegeven, ik mis de examen periodes wel. Maar dat is eigenlijk omdat ik weinig leerde en veel vrije tijd had! MAAR… Volgende week donderdag examen Duits. En hier moet ik echt voor blokken want ik kan het echt niet! Maar anders krijg ik mijn studie nooit af!

 4. Pingback: Terugblik juni |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: