Tag: Personal Travel Favorites

Via Yolande kwam ik vanochtend deze leuke tag tegen en aangezien ik eigenlijk wel lekker zat in mijn pyjama en de afwas nog even uit wilde stellen, besloot ik om deze ook even in te vullen.

travelSource

Favoriete hotel?
Dat is een makkelijke: Schloss Gattersburg in Grimma, een plaatje in de Duitse deelstaat Saksen en op zo’n half uur rijden van Leipzig. Vorig jaar reisde ik met een vriendin door Duitsland heen richting Praag om daar een summerschool te volgen. We hadden die dag al een urenlange autorit achter de rug en zouden ergens in Duitsland overnachten. Het was al donker toen we die avond in Grimma aankwamen en de hotels bleken óf vol te zitten óf onvindbaar. We bereidden ons in gedachte al voor op een nachtje slapen in de auto, maar gelukkig werden we toen door een plaatselijke bewoner naar het betreffende Schloss gestuurd. We waren even bang dat dat gelijk een flinke hap uit ons budget zou betekenen, maar dat viel ontzettend mee. Aardig personeel, mooie kamer en een fantastisch uitzicht tijdens het ontbijt, do I need to say more?


Favoriete reisvriendelijke beauty producten?

Haha, zulke vragen zijn niet echt mijn cup of tea. Ik neem gewoon mijn gebruikelijke make up mee, alleen shampoo en dergelijke gaat mee in een kleinere verpakking.

Favoriete bestemming om te shoppen?
In Praag en Berlijn kun je erg goed – en betaalbaar! – shoppen. Maar stiekem vind ik de H&M in Tilburg eigenlijk ook wel prima.

Favoriete bestemming om te relaxen?
We zijn jaren geleden eens op vakantie geweest in De Haan in België. Leuke stad, prima terrasjes en een heerlijk strand. Dat was een erg fijne vakantie.

Gekste wat ik ooit gegeten heb?
Ik heb in Praag voor het eerst filled pork gegeten. Ik weet nog steeds niet precies wat ik daar nou van moet vinden. Verder heb ik wel eens kikkerbilletjes en octopusringen gegeten, maar gekker dan dat wordt het niet. Wat je in ieder geval echt mijn mond niet in krijgt, zijn insecten. Verder is er eigenlijk weinig wat ik niet een keer zou willen proberen.


Beste maaltijd die je ooit hebt gegeten en waar?

Tijdens de eerdergenoemde vakantie in De Haan was een van onze vaste adresjes een restaurant waar we standaard pannenkoeken aten met verschillende soorten fruit. Lijkt misschien niet zo bijzonder, maar het was echt heerlijk. Verder vergeet ik nooit dat ik jaren geleden op Texel in een strandpaviljoen mijn eerste spare ribs at, heerlijk!

Wat kun je het beste aantrekken in het vliegtuig?
Haha, geen idee, ik heb nog nooit gevlogen! Ik zou gaan voor een relaxt zittende broek, shirtje en vestje.

Wat is het engste wat je ooit hebt gedaan?
Ik ben een tikkeltje claustrofobisch en laten we zeggen dat ik not amused was toen bleek dat er tijdens de eerdergenoemde summerschool een bezoekje aan de zilvermijnen in Kutna Hora op het programma stond. Meer daarover valt hier te lezen. Uiteindelijk heb ik het gedaan, maar man o man, wat zat ik in de piepzak.


Laat je me het weten als jij de tag ook in vult/heb ingevuld?

 

10 Comments on “Tag: Personal Travel Favorites”

  1. Leuke tag, misschien ga ik hem ook nog eens invullen!
    Je kan het beste vliegen in comfortabele kleren en in laagjes. Toen ik vorige zomer naar Amerika vloog, had ik mn joggingbroek aan. En een grote sjaal, die ik ook als dekentje kan gebruiken! :)

  2. Pingback: Terugblik juni |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: