Nieuwe baan, Bloglovin mijlpaal & zieke Chuck

Zo, dat was me een weekje. Niet dat ik over mijn eigen benen struikelde om op tijd van A naar B te komen, maar er waren wel de nodige ontwikkelingen. Bij dezen in vogelvlucht de afgelopen week.

Zoals jullie al in overvloede hebben kunnen lezen, heb ik een nieuwe telefoon. Ik beloof dat er na deze blog niets meer over gezegd zal worden. Wel moet ik nog even opmerken dat zo’n toetsenbord wel even wennen is, het woordenboek en ik waren de eerste dagen geen vriendjes.. Gelukkig inmiddels wel.


Maandag zag ik dat ik een mooie mijlpaal had bereikt, 100 volgers op Bloglovin! Hoewel ik weet dat ik vooral ook veel via Twitter, Facebook en de mail word gevolgd, vond ik het toch heel tof om dat getal bij Bloglovin te zien verschijnen en voelde ik me vereerd dat jullie elke keer weer de moeite nemen om mijn verhalen te lezen en lieve reacties achter te laten. Dank jullie wel allemaal!!!

BloglovinDinsdag ging ik ’s avonds naar vriend P. Hij was zo slim geweest om de hele dag ramen en deuren dicht te houden, zodat ik voor het eerst die dag niet weg zat te zweten. Amai, geef mij maar krakend koud weer met een vrolijk zonnetje, die hitte is echt niks voor mij. Verder bleek ik mijn tentamen Grondrechten te hebben gehaald, waardoor ik weer iets dichter bij die strafrechtmaster ben. Daartegenover staat wel dat ik mijn tentamen Aansprakelijkheidsrecht moet herkansen en daar baal ik van als een stekker. Dat wordt dus nog even de schouders eronder en knallen, want ik ben al te ver gekomen om op te geven.

Woensdag was er wederom wat goed nieuws: ik mag mezelf student redacteur noemen van het universiteitsblad!! Vanaf 1 augustus mag ik 16 uur in de week aan de slag en ik heb er echt heel veel zin in.

Woensdagavond ging ik op stap met vriendin C. en haar vriend M. Gelukkig was het bij lange aan niet die warme dag die ze beloofd hadden, zodat ik niet stond weg te zweten in de kroeg.

Donderdag meldde ik me aan bij E-tail PR Bloggers Network en Make a Move, om zowel op blog- als studiegebied mijn mogelijkheden te vergroten. Wie weet komt er dankzij dergelijke sites nog wel wat moois op mijn pad :)


Ook maakte ik een masterkeuze test. Hoewel in mijn eerste bachelorjaar al duidelijk werd dat ik de strafrecht kant op wil, was het toch fijn dat het even werd bevestigd. Dat ook Privaatrecht in dit lijstje staat, verbaast me niet echt, ik vind aansprakelijkheidsrecht en letselschade namelijk ook erg interessant (wat dus wel ironisch is, aangezien ik daar een hertentamen voor heb..)

MastersDaarnaast las ik goed nieuws bij een lieve medeblogger. Bloggers konden de laatste weken meedoen aan een blogwedstrijd van World Ticket Center om zo een droomreis te winnen. Simone van moonalisa.nl is een van die genomineerden en in mijn ogen is dat niet meer dan terecht. Wil je haar helpen met een simpele druk op de knop? Ga dan naar deze pagina en klik op een van de deel- of like buttons, ze verdient het! Kleine moeite toch?

MoonalisaVerder was donderdag ‘Mexico dag’. Het diner bestond uit Mexicaanse wraps en ’s avonds at ik tijdens een filmpje nacho’s met guacamole dip. Heer-lijk!


Vrijdag studeerde ik net als de dagen daarvoor voor Aansprakelijkheidsrecht en nam ik een cover op van Don’t Know Why van Norah Jones, inclusief ‘gastoptreden’ van kat Chuck, meneer moest even wat aandacht hebben ;)


De week leek zo goed te gaan, maar toen ik zaterdagmiddag terug kwam in mijn appartementje, was het goed fout. Chuck liep rusteloos en piepend rond en plaste op allerlei plaatsen in huis, iets was hij nog nooit eerder had gedaan. Ik keek het anderhalf uur aan, maar toen kon ik niet meer onder het feit uit dat het echt mis was en belde ik de dierenarts. De man die ik aan de lijn kreeg was ronduit kortaf en had duidelijk geen zin om me op zijn vrije avond te helpen. ‘Laat hem maar wat drinken en bel morgen weer terug’, was zijn advies. Toch was ik er niet gerust op en ik belde een andere dierenarts, terwijl pap ondertussen de auto richting Tilburg pakte om mij en Chuck bij een dierenarts af te kunnen zetten die ons wél wilde helpen. Ik kreeg ditmaal een erg aardige vrouw aan de lijn, die gelijk zei dat we langs mochten komen. Een half uur later stond Chuck blazend en grommend op de behandeltafel. Onderzoeken ging nauwelijks omdat hij dat niet toeliet, waarop de dierenarts besloot om ons medicijnen mee te geven en speciaal voer. Morgen moet ik dan een buisje urine af komen geven, dat dan verder onderzocht wordt.

Sindsdien loop ik dus vrijwel continu met een keukenrol en het spuitje om urine op te vangen achter hem aan. Hij heeft vrijwel alle hoeken in de kamer al gebruikt, net als de banken, vloerkleed en deurmat. Ook deed hij een poging om op het bed en het aanrecht te plassen. Overbodig om op te merken is dat de slaapkamerdeur vanaf toen dus potdicht zit en ook het aanrecht is afgedekt met aluminiumfolie. Gelukkig gebruikt hij af en toe ook gewoon de kattenbak, al lijkt de papierbak zijn favoriete stekkie te zijn. De medicijnen die ik driemaal daags moet geven, lijken in ieder geval aan te slaan en ik had nooit gedacht dat ik elke keer haast juichend naast hem staan als hij weer eens geweest was. Op het moment ligt meneer te slapen op de bank en heb ik de tijd om verder te leren voor aansprakelijkheidsrecht, want ook dat mag niet vergeten worden, hoe hartverscheurend zijn gepiep ook is. O jah, die urine? Die moet in het spuitje worden bewaard in de koelkast en heeft dus een mooi plekje gekregen naast het Jupiler bier.. ;)

IMGP0322


Fijne zondag nog!

20 Comments on “Nieuwe baan, Bloglovin mijlpaal & zieke Chuck”

 1. Arme Chuck!
  Er kan iets aan de hand zijn met de urineweg van Chuck (blaas infectie)! Je kan ook wat meerdere kattenbakken plaatsen op plekken waar hij graag plast of waar hij vaak is zodat hij de kattenbak optijd ‘kan halen’.
  Hopelijk is het niks ernstigs en is Chuck snel weer de oude. :) Keep us posted!

 2. Leuk, die mastertest! Ik moet in Leiden, Rotterdam of Amsterdam gaan studeren; straf(proces)recht, criminologie of international criminal law. Oh, of recht van de gezondheidszorg. Bijzonder. Had ook wel aansprakelijkheid en letselschade verwacht eigenlijk!

  En we zien jou dus binnenkort terug op http://www.damnyouautocorrect.com? ;-)

 3. Ik las op Twitter dat het gelukkig al iets beter ging met Chuck, anders staat mijn bovenste comment zo raar ;)

 4. Gefeliciteerd met je volgers en je tentamen, en succes met het volgende tentamen!
  Sneu van Chuck, wens hem beterschap.
  Verder ziet het eruit als een leuke week :)

 5. Gefeliciteerd met je nieuwe baan, en wat leuk dat je Simone even promoot, ik heb uiteraard ook al op haar gestemd.!

 6. Wooow 100 volgers, lekker bezig! :)
  En wat vervelend van Chuck! Ik was afgelopen week bij vrienden die ook een kat hadden wiens urine ze moesten opvangen, wat een gedoe was dat! Geluk was nog dat die katten niet overal door het huis gingen plassen, want niks is vervelender dan dat! Mijn vorige kat had daar ook een handje van!
  Succes met Chuck!

 7. Pingback: Terugblik juni |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: