Final destination: Bruinisse

Zondag vermeldde ik al dat het afgelopen weekend nog op mijn blog besproken zou worden. Ik vond het namelijk niet nodig om expliciet te vermelden dat ik het weekend met vier vriendinnetjes in Zeeland door zou brengen. Mijn blog is en blijft tenslotte toch openbaar.

Vorig jaar bezochten we de Hoge Veluwe, waar we onder andere het prachtige Loo, schattige Anton Pieck- en Bakkerijmuseum bezochten en waar ze tijdens onze stapavond in Apeldoorn speciaal voor ons ‘Brabant’ van Guus Meeuwis draaiden en we blijkbaar indruk achterlieten door gezellig op de bar te dansen.

Ditmaal was Bruinisse de bestemming. Op vrijdagochtend vertrokken we mooi op tijd om elf uur vanuit Tilburg. Rond kwart over 12 kwamen we aan in Bergen op Zoom, onze tussenstop. Hier zouden we Het Markiezenhof bezoeken voordat we door zouden rijden naar Bruinisse. Bergen op Zoom bleek een gezellig plaatsje en bij een restaurant grenzend aan een mooi plein lunchten we met kroketten en brood, tosti’s, broodjes oude kaas en brie. Heerlijk, een goed begin van het weekend. Goedgemutst liepen we terug naar de auto om naar Het Markiezenhof te rijden. Na pakweg drie straten wees V. ineens naar de voorruit. ‘Wat zit daar?’ En ja hoor, daar prijkte een vette bon op de voorruit, blijkbaar hadden we geen parkeergeld betaald. Verbaasd reden we weer terug naar de eerdere parkeerplaats, we hadden immers geen borden of andere tekens gezien. Deze bleken er ook niet te zijn. We besloten foto’s te maken van de straat en bezwaar te maken.

Op weg naar Zeeland met onze mascotte: Kevin! (hij heette eerst Fred, maar Kevin past beter bij 'm ;))

Op weg naar Zeeland met onze mascotte: Kevin! (hij heette eerst Fred, maar Kevin past beter bij ‘m ;))

Gelukkig maakte het Markiezenhof de domper van de boete weer enigszins goed, wat een prachtig gebouw! Kamers in de oude stijl, een waar nagebouwde kermis en een leuke cartoontentoonstelling, al met al erg leuk gedaan. Ook maakten ze goed gebruik van technische hulpmiddelen en was er een overload aan informatie. Ik kan een bezoek dan ook alleen maar aanraden, het is het geld waard! (even klikken op de foto’s voor uitleg en een grotere weergave)

En zo kwam het dat we na aankomst in Bruinisse, het in ontvangst van de sleutels van ons huisje, het doen van boodschappen en gezellig dineren tijdens de eerste avond van ons weekendje onder het genot van een glaasje wijn een bezwaarschrift in elkaar aan het knutselen waren, wie had dat gedacht? Na het opstellen van het betreffende document gingen we door met gezelligere dingen: het 50 Tinten Grijs spel dat ik bij een prijsvraag had gewonnen. Hoewel we elkaar goed kennen, kwamen er soms toch verrassende antwoorden bovendrijven. Inhoudelijk kan ik er verder niks over zeggen, want bij het spel zaten zowaar geheimhoudingsverklaringen bijgeleverd ;)

Zelfs Kevin moest zweren zijn mond dicht te houden ;P

Onze eerste indruk over Zeeland was redelijk positief. Hoewel het er even op leek dat de goden niet wilden dat we naar Zeeland af zouden reizen (we werden verschillende malen bijna aangereden, Zeeuwen en auto’s zijn echt geen goede combi) en het vakantiehuisje redelijk gedateerd was, waren de mensen erg vriendelijk en werd je spontaan kalm van al dat water om je heen. Het beloofde in ieder geval genoeg goeds voor de rest van het weekend!

Zeeland Deel II
Zeeland Deel III

24 Comments on “Final destination: Bruinisse”

 1. Haha dat geheimhoudingspapiertje vind ik wel erg leuk.

  Oja je had trouwens op een stukje van mij gereageerd met de vraag wat die opleiding die ik ga doen nou precies is. Ondertussen heb ik daar laatst een stukje over geplaatst met uitleg omdat meerderen het vroegen ;)

 2. Ik heb 7 jaar in Kamperland gewoond. Ik zou zelf Bruinisse niet gekozen hebben als bestemming, maar ik ben blij dat het in ieder geval niet Renesse geworden is. Kilometers kunnen lopen zonder iemand tegen te komen, dat vind ik het leukste aan Zeeland. Buiten het seizoen zag je na etenstijd niemand meer aan het strand, erg prettig.

  Ik ben benieuwd hoe het afloopt met die bekeuring. Mijn ervaring is, dat justitie vrijwel elk bezwaar naast zich neerlegt. Wees niet verbaasd als je een brief vol spelfouten terug krijgt, die op geen enkele manier ingaat op je argumenten.

  • Haha, we moesten bij Renesse een beetje denken aan 16/17 jarige jongeren die de boel op stelten kwamen zetten en in Bruinisse zat een prima vakantiepark, dus vandaar ;)

   Ik hoor juist vaak het tegenovergestelde: bezwaren worden redelijk veel toegekend, omdat weinig mensen de moeite nemen om zo’n bezwaarschrift op te stellen. Maar ik ben benieuwd, was in ieder geval een mooie oefening voor ons als juristen in spé ;)

 3. Wat een leuk weekend heb je gehad, balen van de bon.
  Ben je vorig jaar in Hattem dan geweest omdat het bakkerijmuseum en Anton Pieck museum las?

 4. Pingback: Paardentram, cultuur en stappen | SYLVIA KUIJSTEN

 5. Pingback: Zee, flessenpost en strandliefde | SYLVIA KUIJSTEN

 6. Pingback: Zomer vibes, vriendschap en papierwerk | SYLVIA KUIJSTEN

 7. Pingback: Terugblik juli | SYLVIA KUIJSTEN

 8. Pingback: Iets met Londen, vliegangst & hitte | SYLVIA KUIJSTEN

 9. Pingback: HEMA Fotoboek winactie! | SYLVIA KUIJSTEN

 10. Pingback: Surprise-tapas vriendinnenavond | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: