Iets met Londen, vliegangst & hitte

Na een gezellig weekend Zeeland had ik een paar dagen om bij te tanken voor mijn tweede trip deze zomer: acht dagen Londen met goede vriendin I. Het waren dagen waar ik erg naar uitkeek, temeer omdat ik de stad nog nooit had bezocht, überhaupt nog nooit in Engeland was geweest en ik nu eenmaal van city trips houd. De reden om er tegenop te zien? Mijn eerste keer vliegen, iets wat ik al drieëntwintig jaar krampachtig probeerde uit te stellen. Het idee dat ik in een of ander koekblik op kilometers hoogte over land en zee zou vliegen vond ik niet echt aanlokkelijk. Qua afstand was Londen echter de ideale mogelijkheid om het dan toch eens te proberen. Zoals men me er immers herhaaldelijk aan wist te herinneren: op het moment dat je goed en wel opgestegen bent, is het onderhand alweer tijd om te landen.

En zo kwam het dat ik op zondag 21 juli al in alle vroegte met pap in de auto stapte om I. op te halen en vervolgens naar Schiphol te rijden. Hier was het al een drukte van jewelste en ik wist eerlijk gezegd niet waar ik moest kijken, laat staan dat ik iets van de grote elektronische borden begreep met gates, vliegtijden en allerlei andere nummers en getallen. Gelukkig wist I. wel wat ze deed en volgde ik maar gehoorzaam alle instructies op. Zo kwam het dat we al snel ingecheckt en wel op ons vliegtuig zaten te wachten, terwijl ik mijn zenuwen onder controle probeerde te houden tijdens een potje kaarten.

Blog1.jpg

Die zenuwen bleken uiteindelijk niet nodig, want om 10.45 uur Engelse tijd landden we veilig en wel op Heatrow, Londen. Hoewel de reis me honderd procent was meegevallen, was ik toch blij dat ik weer met beide benen op de grond stond. Ook onze koffers kwamen heelhuids van de bagageband en al gauw zaten we in de metro op weg naar Russel square, waar ons hotel – het Royal national – was gevestigd.

Het hotel bleek een krappe vijf minuten lopen van het metrostation te liggen, ideaal dus. Ook onze kamer was prima en nadat we ons geïnstalleerd hadden, konden we beginnen aan onze verkenningstocht door Londen. Onze Oyster Cards werden opgeladen (werkelijk onmisbaar in die stad), we verzamelden foldertjes en stonden al gauw in de buurt van de Tower Bridge. Hier heerste een gezellige drukte, met allerlei muzikanten, een draaimolen, graffiti artiesten en een boekenmarkt. Waar de zon bij aankomst in Londen nog ver te zoeken was, scheen deze al gauw brandend op onze hoofden en ze is de rest van ons verblijf ook niet meer weg geweest.

Na een run over de Tower Bridge, een rondvaart over de Theems en een korte stop in een park waarvan ik de naam ben vergeten, eindigden we in een pizzarestaurant naast het hotel. Ik geloof dat dit de enige foto is met minion Kevin, ik ben hem de rest van onze trip een beetje vergeten, oeps :P

Blog5.jpg

’s Avonds deden we het rustig aan. Gezien het feit dat het de volgende dag 35 graden zou worden, besloten we ons schema om te gooien en dan Londen te ontvluchten door een dagje naar Bath te gaan.

Wat we daar meemaakten, lees je morgen!

Day 2: Jane Austen, Victoria Lane & Roman baths
Day 3: Charles Dickens, Waterstones & West End
Day 4: Tower of London, Green Park & Harry Potter Walking Tour
Day 5: Primark, Oxford & Ben’s Cookies
Day 6: Harry Potter Warner Bros Studio’s, Sherlock Holmes & Italianen
Day 7: Wisseling van de wacht, Buckingham Palace & M&M Store
Day 8: Natural History Museum, Nero & Londenliefde
Londen tips, what to visit & what’s next?

26 Comments on “Iets met Londen, vliegangst & hitte”

 1. Londen wil ik zeker nog een keer echt bezoeken, ben vanwege het werk van mijn vriend er wel tig keer geweest maar iedere keer in een buitenwijk en dan nog snel even door de stad zonder echt iets te zien omdat er nooit tijd was om te stoppen.

 2. Ik heb gestudeerd in bath :)
  Wat mis ik die stad. Je hebt mijns inziens meteen de 2 beste steden van engeland uitgekozen om naar toe te gaan :)
  Ik zit nu zelf in Cornwall, heel leuk om te zijn maar het kan niet tegen Bath of Londen op.

 3. Rond de kerst ben ik naar Londen geweest en dat was voor mij ook de eerste keer vliegen. Ik vind het niet eng, maar ik ben toch blij als ik weer grond onder m’n voeten heb. Dat voelt toch wat natuurlijker.

 4. Pingback: Jane Austen, Victoria Lane & Roman baths | SYLVIA KUIJSTEN

 5. Pingback: Charles Dickens, Waterstones & West End | SYLVIA KUIJSTEN

 6. Pingback: Tower of London, Green Park & Harry Potter Walking Tour | SYLVIA KUIJSTEN

 7. Pingback: Primark, Oxford & Ben’s Cookies | SYLVIA KUIJSTEN

 8. Pingback: Harry Potter Warner Bros Studio’s, Sherlock Holmes & Italianen | SYLVIA KUIJSTEN

 9. Pingback: Wisseling van de wacht, Buckingham Palace & M&M store | SYLVIA KUIJSTEN

 10. Pingback: Natural History Museum, Nero & Londenliefde | SYLVIA KUIJSTEN

 11. Pingback: Londen tips, what to visit & what’s next? | SYLVIA KUIJSTEN

 12. Pingback: HEMA Fotoboek winactie! | SYLVIA KUIJSTEN

 13. Pingback: Terugblik augustus | SYLVIA KUIJSTEN

 14. Pingback: Liebster Award | SYLVIA KUIJSTEN

 15. Leuk om dit te lezen!! Ben zelf ook gek op Londen! Heb er pas een fietstocht gedaan met Baja Bikes om nieuwe plekjes te ontdekken. Ook natuurlijk naar Harrods geweest in te shoppen! En lekker met een kleedje in een parkje broodjes gegeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: