Tower of London, Green Park & Harry Potter Walking Tour

Voordat we naar London vertrokken, had ik natuurlijk wel een bepaald beeld van hoe de stad en de toeristische attracties eruit zouden zien. Nu moet ik bekennen dat ik altijd dacht dat de Tower of London een simpel torentje was waar wat bekende mensen gevangen hadden gezeten. Eerlijk gezegd trok het me ook niet echt, het eindeloos beklimmen van trappen vond ik gezien mijn hoogtevrees niet bepaald een fijn vooruitzicht. Boy, was I wrong…

De Tower bleek namelijk een enorm complex te zijn en zou uiteindelijk uitgeroepen worden tot een van mijn favoriete onderdelen van de Londen-trip. Toen we ’s ochtends eenmaal de grote toegangspoort door waren, hadden we mazzel dat we vrijwel meteen konden aansluiten bij een van de rondleidingen, waarbij mannen in kostuums ons iets bijbrachten over de geschiedenis van de Tower. Dit gebeurde op werkelijk hilarische wijze, waarbij vooral de Fransen het moesten ontgelden.

Na de rondleiding konden we zelf rondwandelen. De temperatuur was al wat beter dan de dag ervoor, al was het nog steeds zweten geblazen. Water, deo en blarenpleisters waren mijn beste vrienden tijdens die dagen.

’s Ochtends in de metro zagen we trouwens de eerste foto’s van de nieuwe prins, toch leuk om op deze manier van dichtbij mee te maken.

Blog1.jpg

De onderstaande foto showt onze geweldige gids. Hier vertelt hij iets over de ‘Bloody Tower’.

Blog2.jpg

Om het onderstaande kasteel is de rest van het complex heen gebouwd.

Blog3.jpg

Binnen konden we een tentoonstelling bezoeken.

Een maquette liet zien dat we hier wel een tijdje zoet zouden zijn als we alles wilden bekijken en dat de Tower of London niet enkel dat simpele torentje was zoals ik me dat altijd had voorgesteld.

Blog4.jpg

Vanuit hier konden we ook zien dat er een ellenlange rij stond voor de bezichtiging van de kroonjuwelen, die hebben we dus maar overgeslagen. Ik heb sowieso niet zoveel met blingbling.

Blog8.jpg

Er stonden op het terrein ook allerlei schattige huisjes waar mannen in de traditionele pakken de ‘wacht’ hielden. Ze hadden mij allang op kunnen vegen als ik zo’n muts op had gemoeten.

blog9.jpg

Om het terrein heen waren er ellenlange kasteelmuren met allerlei torens, die je allemaal kon bezoeken. Elke toren vertelde een eigen verhaal en de ruimtes waren ingericht zoals ze er vroeger uit moeten hebben gezien. De onderstaande kamer behoorde toe aan een monnik, die na een aantal jaar gevangenschap abseilend uit zijn toren wist te ontsnappen (echt, ik zie het helemaal voor me). Een leuk weetje is trouwens dat het percentage ontsnapte gevangenen in de Tower op 48 (!) ligt.

Bloga.jpg

Ook kon je her en der in de torens allerlei vragen beantwoorden en werden de antwoorden van de bezoekers bijgehouden. Voor welke antwoorden zou jij gaan?

Aan het begin van de middag zat het bezoek van de Tower erop en we besloten een handdoekje uit te gooien op een van de grasvelden in Greenpark. Het is absoluut mijn favoriete plek in Londen geworden. Genieten van de muzikanten in het park en van gezinnen die samen spelletjes spelen en natuurlijk stiekem vanachter een zonnebril de mensen bekijken die langslopen.

Blogd.jpg

Na een middagje luieren in het park en een snel bezoekje aan de Mac stond er ’s avonds een Harry Potter Walking Tour op het programma. En tjah, als je dan onderweg zo’n echte Engelse telefooncel tegenkomt, dan houd je me niet tegen.

Bloge.jpg

Het begon inmiddels iets af te koelen en samen met prachtige luchten boven ons en een erg leuke gids zorgde dat voor een gezellige avond.

We eindigden de tour op het station King’s Cross, waar Harry altijd de Zweinsteinexpres op spoor 9 ¾ pakte. Ik ben op zich wel van gekke foto’s maken, maar met een lange rij hijgende HP-fans in je nek had ik niet zo’n zin om me te laten vereeuwigen door de camera. I. echter wel.

Blogh.jpg

Ik ging de volgende ochtend liever voor een moderne variant ;) Waar we toen naar op weg waren, lees je morgen!

Blogi.jpg

Day 1: Iets met Londen, vliegangst & hitte
Day 2: Jane Austen, Victoria Lane & Roman baths
Day 3: Charles Dickens, Waterstones & West End
Day 5: Primark, Oxford & Ben’s Cookies
Day 6: Harry Potter Warner Bros Studio’s, Sherlock Holmes & Italianen
Day 7: Wisseling van de wacht, Buckingham Palace & M&M Store
Day 8: Natural History Museum, Nero & Londenliefde
Londen tips, what to visit & what’s next?

15 Comments on “Tower of London, Green Park & Harry Potter Walking Tour”

 1. Wat een leuke verslagen van je trip! Zo krijg ik helemaal zin om naar Londen te gaan! Vanwege het werk van mijn vriend ben ik er wel een paar keer geweest maar altijd in een buitenwijk en nooit echt in Londen zelf helaas…

 2. Pingback: Primark, Oxford & Ben’s Cookies | SYLVIA KUIJSTEN

 3. Pingback: Harry Potter Warner Bros Studio’s, Sherlock Holmes & Italianen | SYLVIA KUIJSTEN

 4. Pingback: Wisseling van de wacht, Buckingham Palace & M&M store | SYLVIA KUIJSTEN

 5. Ondanks dat ik met je laatste blog (11 aug) ben begonnen, krijg ik nu zoveel zin om zelf ook weer eens naar Londen te gaan! Veels te lang geleden! Echt super leuke verhalen, Sylvia!

 6. Pingback: Natural History Museum, Nero & Londenliefde | SYLVIA KUIJSTEN

 7. Pingback: Londen tips, what to visit & what’s next? | SYLVIA KUIJSTEN

 8. Pingback: Iets met Londen, vliegangst & hitte | SYLVIA KUIJSTEN

 9. Pingback: Jane Austen, Victoria Lane & Roman baths | SYLVIA KUIJSTEN

 10. Pingback: Charles Dickens, Waterstones & West End | SYLVIA KUIJSTEN

 11. Pingback: Terugblik augustus | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: