Primark, Oxford & Ben’s Cookies

Na Bath op maandag waren we ook op donderdag niet in Londen, die dag hadden we uitgetrokken voor Oxford. Er volgende weer dezelfde procedure van kaartjes kopen op King’s Cross en reizen naar Paddington voordat we op de trein konden stappen, maar ditmaal was de reis zo’n drie kwartier korter. In Oxford was de zon een gedeelte van de ochtend in geen velden of wegen te bekennen, dus bezochten we een overdekt winkelcentrum. Hier liep ik voor de eerste keer door de Primark, waar ik een leuk tasje met een snor erop kocht.

BlogPT.jpg

Verder hadden ze daar echt supergave pakken die ik gewoon moést proberen, al wenste I. dat ze op dat moment even niet bij me hoorde. Toch was ze bereid om even een foto te maken. Zeg nou zelf, dat pak is toch te gaaf?

Blog1.jpg

Verder was ik al heel lang op zoek naar zo’n ouderwetse rugzak met een groot vak en twee kleine vakjes voorop. Ik wilde er graag eentje in het donkerblauw en toevallig hadden ze die bij de Primark ook. Ik had echter een kwartiertje eerder bij een stalletje in het winkelcentrum de onderstaande tas gespot en stiekem was ik gelijk verliefd, dus liet ik de donkerblauwe in de Primark hangen en ging ik voor de uiltjes-tas.

BlogUT.jpg

Via allerlei straatjes en stops bij verschillende winkeltjes belandden we uiteindelijk bij Christ Church, te beschouwen als het belangrijkste gebouw van Oxford University. Oxford heeft geen universiteitscampus, maar allerlei losse gebouwen verspreid over de stad. Ook zit er in die verschillende gebouwen niet telkens één faculteit, maar loopt alles door elkaar. Praktisch is anders. Het duurde dan ook even voordat we erachter kwamen dat we bij Christ Church moesten zijn voor de beroemde eetzaal waarop Rowling de eetzaal van Zweinstein had gebaseerd.

Eenmaal aangekomen was het daar ontzettend druk. We hadden de hele week al veel toeristen gezien, maar dat was niet storend. Dit was echter massatoerisme van de hoogste plank, waardoor we lang buiten in de brandende zon (jaja, die was inmiddels toch doorgekomen) stonden voordat we eindelijk naar binnen konden.

De eetzaal was vrijwel precies zoals ik me had voorgesteld en je kon bij wijze van spreken Rowling’s voetstappen nog in de eetzaal en de rest van het gebouw zien staan, want ik waande me spontaan in Zweinstein. Ik ben erg benieuwd hoe het zou zijn om hier te studeren, maar met collegegelden van 15.000 pond per jaar denk ik niet dat ik daar snel achter zal komen.

Gezien de drukte vluchtten we weer redelijk snel de zaal uit, waarna we over het terrein liepen en in de universiteitskerk terecht kwamen. Hier troffen we toevallig een Nederlands meisje aan, die daar als vrijwilligster werkte en Nederlandse toeristen uitleg gaf over de kerk. Ze wees ons verder op wat leuke plekjes in de stad en een goed restaurant, dus na een korte pitstop in het nabijgelegen park besloten we die maar eens op te zoeken.

We kwamen terecht op de door haar genoemde Covered Market, waar we Oxford’s bekendste koekjeszaak tegenkwamen: Ben’s Cookies, inclusief schattige oude man. Kan het nog meer authentiek?

Blog2.jpg

Ook het restaurant wat het Nederlandse meisje had genoemd, kwamen we al snel tegen. Ze had niets te veel gezegd, het eten smaakte heerlijk: puff pastry, grove friet en bevroren besjes met witte chocoladesaus.

Blogf.jpg

’s Avonds was ik doodmoe, dus na een snelle douche vielen m’n ogen vrijwel meteen dicht toen mijn hoofd het kussen raakte, met in het vooruitzicht dat we de volgende dag naar de Harry Potter Warner Bros studio’s zouden gaan!

Day 1: Iets met Londen, vliegangst & hitte
Day 2: Jane Austen, Victoria Lane & Roman baths
Day 3: Charles Dickens, Waterstones & West End
Day 4: Tower of London, Green Park & Harry Potter Walking Tour
Day 6: Harry Potter Warner Bros Studio’s, Sherlock Holmes & Italianen
Day 7: Wisseling van de wacht, Buckingham Palace & M&M Store
Day 8: Natural History Museum, Nero & Londenliefde
Londen tips, what to visit & what’s next?

15 Comments on “Primark, Oxford & Ben’s Cookies”

  1. Ik kan het me helemaal voorstellen dat je je in Zweinstein waande. Wat een gaaf gebouw! Lijkt ook echt precies qua vormen en die lange tafel en sfeer. Geweldig.

  2. Pingback: Harry Potter Warner Bros Studio’s, Sherlock Holmes & Italianen | SYLVIA KUIJSTEN

  3. Pingback: Wisseling van de wacht, Buckingham Palace & M&M store | SYLVIA KUIJSTEN

  4. Pingback: Natural History Museum, Nero & Londenliefde | SYLVIA KUIJSTEN

  5. Pingback: Londen tips, what to visit & what’s next? | SYLVIA KUIJSTEN

  6. Pingback: Iets met Londen, vliegangst & hitte | SYLVIA KUIJSTEN

  7. Pingback: Jane Austen, Victoria Lane & Roman baths | SYLVIA KUIJSTEN

  8. Pingback: Charles Dickens, Waterstones & West End | SYLVIA KUIJSTEN

  9. Pingback: Tower of London, Green Park & Harry Potter Walking Tour | SYLVIA KUIJSTEN

  10. Pingback: Terugblik augustus | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: