Harry Potter Warner Bros Studio’s, Sherlock Holmes & Italianen

Stiekem had ik naar deze dag het meest uitgekeken. Eigenlijk gek, als je je bedenkt dat we kaartjes voor de HP studio’s pas zo’n twee dagen voordat we richting Londen vertrokken bestelden. Om negen uur moesten we aanwezig zijn, waarbij we met een echte HP bus werden opgehaald van het metro station, luxe!

Tjah, wat kan ik van het bezoek zeggen? Het was absoluut fantastisch. Ook wel een beetje gek, omdat ik echt met de HP boeken ben opgegroeid (ik kreeg ze altijd onder Kerstboom en was dan de rest van de dag niet uit de leunstoel weg te slaan om het boek te lezen) en nu dus echt door de wereld zou lopen waar de filmcast en –crew tien jaar van hun leven hadden gespendeerd. We hebben ontelbaar veel foto’s gemaakt, dus een selectie maken was best lastig. Daarnaast wil ik ook weer niet te veel verklappen, want eigenlijk moet je er gewoon zelf heen gaan om het te zien.

Halverwege de middag waren we klaar en was er nog tijd voor een museum. Ik moet toegeven, ik weet maar weinig over Sherlock Holmes, maar toch leek het me leuk om het museum te bezoeken, dat uiteraard gevestigd was op 221b Baker Street. Daar aangekomen viel onze mond open van verbazing toen we de enorme wachtrij zagen. Uiteindelijk duurde het zo’n anderhalf uur voordat we naar binnen mochten. In de tussentijd waren we aan de praat geraakt met drie Italianen – twee meisjes en een jongen – die vóór ons in de rij stonden. Ze waren net als wij studenten en hingen de toerist uit in Londen.

Het museum zelf viel een beetje tegen (leuke spullen, maar vrij klein, waardoor je in een half uurtje weer buiten stond), maar het was wel een gezellige middag. Verder zijn we erachter gekomen dat onze Sherlock dus echt zo gek was als een deur. Zo had hij een aantal afgehakte lichaamsdelen in zijn verzameling en schoot hij de initialen van queen Victoria in zijn slaapkamermuur. Of het me triggert  om de boeken te lezen? Nah, niet echt. Wel hadden ze een leuke gift shop, waar ik een standaard voor mijn visitekaartjes kocht, ik wist niet eens dat zulke dingen bestonden!

Day 1: Iets met Londen, vliegangst & hitte
Day 2: Jane Austen, Victoria Lane & Roman baths
Day 3: Charles Dickens, Waterstones & West End
Day 4: Tower of London, Green Park & Harry Potter Walking Tour
Day 5: Primark, Oxford & Ben’s Cookies
Day 7: Wisseling van de wacht, Buckingham Palace & M&M Store
Day 8: Natural History Museum, Nero & Londenliefde
Londen tips, what to visit & what’s next?

20 Comments on “Harry Potter Warner Bros Studio’s, Sherlock Holmes & Italianen”

 1. Pingback: Wisseling van de wacht, Buckingham Palace & M&M store | SYLVIA KUIJSTEN

 2. Ohh die HP studio’s lijken me ZO vet! Was het echt awesome? Ik wil er zo graag nog eens heen. Terwijl ik niet eens de megagrootste fan ben (wel gewoon fan), maar die magie uit de boeken en de films… Tja. Dat was een mooie tijd. :)

 3. Den is nog nooit in Londen geweest. Ik 2x. Ik zocht eigenlijk nog naar iets super leuks om naar toe te gaan. Iets vernieuwends voor mij. Nou dat wordt dus mooi die HP studio’s!! Hahahaha

 4. Pingback: Natural History Museum, Nero & Londenliefde | SYLVIA KUIJSTEN

 5. Pingback: Londen tips, what to visit & what’s next? | SYLVIA KUIJSTEN

 6. Pingback: Iets met Londen, vliegangst & hitte | SYLVIA KUIJSTEN

 7. Pingback: Jane Austen, Victoria Lane & Roman baths | SYLVIA KUIJSTEN

 8. Pingback: Charles Dickens, Waterstones & West End | SYLVIA KUIJSTEN

 9. Pingback: Tower of London, Green Park & Harry Potter Walking Tour | SYLVIA KUIJSTEN

 10. Pingback: Primark, Oxford & Ben’s Cookies | SYLVIA KUIJSTEN

 11. ik ben ook naar de HP tour geweest en hoewel ik maar 3 films had gezien (wel alle boeken 10 keer gelezen) vond ik het zo awesome. Ech gaaf en toen kwam Hogwarts nog aan het einde. Whaaah

 12. Lijkt me een super leuke ervaring. De boeken las ik maar weinig (ongeduldig als ik ben) De films daarentegen vond ik wel geweldig :D

  Liefs,

  Maria

 13. Pingback: Terugblik augustus | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: