Wisseling van de wacht, Buckingham Palace & M&M store

’s Ochtends wilde I. graag de wisseling van de wacht zien. Zelf trok het bekijken van wat mannetjes in kostuum in de brandende zon me niet zo, maar ik kon me verheugen op het aansluitende bezoek aan Buckingham Palace, die diezelfde dag toevallig voor enkele weken haar deuren opende voor het publiek. We waren dus een van de eersten die deze zomer de mooie kamers van het paleis konden bezichtigen. Aan de ene kant heb ik me vergaapt aan alle pracht en praal, aan de andere kant is het ergens toch ook wel een grote poppenkast. Foto’s mochten we binnen niet maken en de toegangscontrole was er nog strenger dan op Schiphol, maar ik kan je vertellen dat Buckingham Palace een sterk staaltje (binnenhuis)architectuur is, prachtig. Het minpuntje? Nadat we opengestelde 17 zalen hadden bezocht, hadden we nog steeds niet echt een beeld van de rest van Buckingham Palace, aangezien het zo gigantisch groot is.

Bij de wisseling van de wacht was het zoals voorspeld warm. Om een beeld te geven: op een gegeven moment moest een Italiaans meisje voor ons bewusteloos en al afgevoerd worden en achter ons zat een Canadees meisje op de grond te hyperventileren. Blijkbaar hield ze niet van mensenmassa’s en gezien de enorme drukte bij het paleis kon ik me voorstellen dat ze het zwaar had, wat een mierenhoop…

Blog3.jpgNa een kijkje in de keuken van Buckingham Palace liepen we langs een oorlogsmonument, waarna we onze laatste uren in Green Park spendeerden. Op een gegeven moment betrok echter de lucht (we zouden bijna vergeten hoe regen eruit ziet na zoveel zonnige dagen) en vielen de eerste druppels, waardoor we besloten om ergens een geschikt restaurant voor onze laatste avond in Londen te zoeken. We eindigden uiteindelijk bij Garfunkel’s, waar ik een heerlijke pizza at met pesto en geitenkaas en I. voor de spaghetti bolognaise ging.

De lucht betrok steeds meer en we besloten in plaats van een ritje in London Eye langs de M&M store te lopen, aangezien we al veel mensen met tasjes van die winkel rond hadden zien lopen. Ik wist niet eens dat er überhaupt een M&M store bestond en toen we binnen liepen, vielen onze monden open van verbazing. Wat een gekkenhuis. Vier etages vol M&M spullen, je kon het werkelijk zo gek niet bedenken. We hebben ons een tijdlang vermaakt met het bekijken van alle spulletjes en het nemen van foto’s, want er waren verschillende beelden en zelfs een echte M&M Abbey Road!

Day 1: Iets met Londen, vliegangst & hitte
Day 2: Jane Austen, Victoria Lane & Roman baths
Day 3: Charles Dickens, Waterstones & West End
Day 4: Tower of London, Green Park & Harry Potter Walking Tour
Day 5: Primark, Oxford & Ben’s Cookies
Day 6: Harry Potter Warner Bros Studio’s, Sherlock Holmes & Italianen
Day 8: Natural History Museum, Nero & Londenliefde
Londen tips, what to visit & what’s next?

15 Comments on “Wisseling van de wacht, Buckingham Palace & M&M store”

 1. Die M&M’s store is echt ziek ja, ik snap niet dat zoiets kan bestaan. Net als de wisseling van de wacht, eigenlijk – inderdaad zo’n poppenkast! ;)

 2. Hahaha oja, die M&M-store was ik alweer vergeten! Ik heb er alleen een spel kaarten gekocht, omdat ik iets gekocht wilde hebben en ik gek werd van de giga-mensenmassa in die winkel. (We waren er op zaterdagmiddag, zal vast niet geholpen hebben.) Was de wisseling van de wacht wel tof?

 3. Wel heel bijzonder dat je nu een deel van Buckingham Palace hebt gezien. Van binnen, welteverstaan! :-D Ik vond het zelf wel speciaal om de wisseling van de wacht ooit eens meegemaakt te hebben, alleen zou ik het met die temperaturen geloof ik niet zo trekken. Een M&M-store ken ik vanuit Amerika. Ik ben er zelf niet naar binnen geweest, maar Den (in een eerder bezoek aan Amerika) wel. Hij is er nu nog van onder de indruk ;-)

 4. Pingback: Natural History Museum, Nero & Londenliefde | SYLVIA KUIJSTEN

 5. Pingback: Londen tips, what to visit & what’s next? | SYLVIA KUIJSTEN

 6. Pingback: Iets met Londen, vliegangst & hitte | SYLVIA KUIJSTEN

 7. Pingback: Jane Austen, Victoria Lane & Roman baths | SYLVIA KUIJSTEN

 8. Pingback: Charles Dickens, Waterstones & West End | SYLVIA KUIJSTEN

 9. Pingback: Tower of London, Green Park & Harry Potter Walking Tour | SYLVIA KUIJSTEN

 10. Pingback: Primark, Oxford & Ben’s Cookies | SYLVIA KUIJSTEN

 11. Pingback: Harry Potter Warner Bros Studio’s, Sherlock Holmes & Italianen | SYLVIA KUIJSTEN

 12. Pingback: Terugblik augustus | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: