Natural History Museum, Nero & Londenliefde

Zondag 28 juli was D-day, onze laatste dag in Londen. ’s Ochtends checkten we rond tien uur uit in het hotel, maar we lieten onze bagage nog wel in een speciaal daarvoor bestemde ruimte achter zodat we nog een bezoek konden brengen aan het Natural History Museum. Toen ik tijdens het plannen van onze reis dit museum op internet voorbij zag komen, zou ik zweren dat ik ‘National History museum’ had zien staan, waardoor ik me al helemaal had voorbereid op beroemde veldslagen, interessante weetjes over Engeland en een heerlijk ochtendje geschiedenis. Die geschiedenis kregen we zeker, maar dan nog van iets verder terug dan ik had verwacht, namelijk duizenden jaren geleden. In plaats van het spotten van knappe soldaten stond ik dus rond een uur of elf naar stukken gesteente te staren. Een beetje een tegenvaller dus, maar mijn eigen domme schuld. Het dikke vette pluspunt? Het werkelijk ENORME museum (overigens weer een knap staaltje architectonisch werk) was gratis! Ik weet nog steeds niet hoe dat mogelijk is, want ondanks het feit dat gesteenten me niet echt kunnen boeien, was het werkelijk fantastisch opgebouwd en het geld daarvoor moet toch ergens vandaan komen. Toen we daarna ook nog op de afdeling met dieren terecht kwamen, was ook ik weer tevreden gesteld. Het spotten van een nagemaakte dodo droeg daar ook zeker aan bij, geweldige beesten.


Bloga.jpgRond een uur of een gingen we terug naar het hotel voor onze bagage en gebruikten we voor de laatste keer onze geliefde Oyster cards voor de reis richting Heatrow. In de metro raakten we aan de praat met twee Duitse en twee Engelse meisjes en twee Zweedse mannen. Als je allemaal een grote koffer met je meezeult is contact maken zo gedaan. De reis naar Heatrow ging daarmee ook een stuk sneller en gate na gate namen we afscheid van elkaar. Het wachten bij de check-in duurde in tegenstelling tot de heenreis lang, wat grotendeels te wijten was aan het feit dat het Nederlandse vrouwenhockeyteam vóór ons in de rij stond. Gelukkig was er nog wel tijd om wat te eten en te drinken in de vorm van een heerlijk warm broodje kip pesto en een werkelijk goddelijke frappé caramel van Nero. Daar kan Starbucks dus mooi niet aan tippen.

Blogb.jpgWaar ik op de heenreis nog enigszins krampachtig in mijn stoel zat, was de terugreis werkelijk prachtig. Ik heb vrijwel constant uit het raampje zitten kijken en vond het bijna jammer toen de landing werd ingezet, waarbij we een hele tijd laag boven Nederland vlogen.

Blogc.jpg

De bagage was al snel van de band en de rest van de terugreis verliep ook soepel. Het stuk van Utrecht naar Den Bosch moesten we in bussen afleggen aangezien er werkzaamheden aan het spoor waren, maar ook dat was prima geregeld, waardoor ik rond kwart over tien ’s avonds weer het ouderlijk huis binnenliep. Hier wachtte ik tot pap en broertjelief thuis zouden komen, want die laatste had een week doorgebracht in Hongarije en zou zo’n twee uur later dan ik weer op Hollandse bodem arriveren, waar pap hem met de auto op stond te wachten. Ook hij had gelukkig een leuke tijd achter de rug.

Voordat ik naar Londen vertrok, waren pap en mam benieuwd of mijn grote liefde voor Parijs sterk genoeg was om de Londen vibes te weerstaan. Inmiddels kan ik met volle overtuiging zeggen dat ik liever in Londen rondloop dan in Parijs en dat had ik niet verwacht. De Londenaren zijn vriendelijk, doen hun eigen ding en lijken nergens van op te kijken. Ze zijn niet zo gehaast en uit de hoogte als de Parijzenaren, maar wat meer relaxt en lijken meer van het leven te genieten. Wellicht zijn acht dagen te kort om hier echt een oordeel over te geven, maar het was wel iets dat me echt opviel. Londen is in ieder geval nog niet van me af, want deze trip vraagt om herhaling!

Day 1: Iets met Londen, vliegangst & hitte
Day 2: Jane Austen, Victoria Lane & Roman baths
Day 3: Charles Dickens, Waterstones & West End
Day 4: Tower of London, Green Park & Harry Potter Walking Tour
Day 5: Primark, Oxford & Ben’s Cookies
Day 6: Harry Potter Warner Bros Studio’s, Sherlock Holmes & Italianen
Day 7: Wisseling van de wacht, Buckingham Palace & M&M Store
Londen tips, what to visit & what’s next?

16 Comments on “Natural History Museum, Nero & Londenliefde”

 1. Londen is echt een fantastische stad! Ik ben deze zomer voor het eerst in m’n leven naar Parijs geweest, en heb daar een beetje m’n hart verloren geloof ik :D hopelijk kan ik in de herfstvakantie weer naar Londen, om de twee steden nog eens te vergelijken ;)

 2. Ik ben het helemaal met je eens. Parijs is prachtig, maar Londen is nog net wat leuker. Begin deze zomer was ik een paar dagen in Londen om wat mensen te interviewen voor school en toen viel mij ook op hoe ontzettend vriendelijk iedereen is. Heel fijn!

 3. Pingback: Londen tips, what to visit & what’s next? | SYLVIA KUIJSTEN

 4. Pingback: Iets met Londen, vliegangst & hitte | SYLVIA KUIJSTEN

 5. Pingback: Jane Austen, Victoria Lane & Roman baths | SYLVIA KUIJSTEN

 6. Pingback: Charles Dickens, Waterstones & West End | SYLVIA KUIJSTEN

 7. Pingback: Tower of London, Green Park & Harry Potter Walking Tour | SYLVIA KUIJSTEN

 8. Pingback: Primark, Oxford & Ben’s Cookies | SYLVIA KUIJSTEN

 9. Pingback: Wisseling van de wacht, Buckingham Palace & M&M store | SYLVIA KUIJSTEN

 10. Pingback: Harry Potter Warner Bros Studio’s, Sherlock Holmes & Italianen | SYLVIA KUIJSTEN

 11. zo een museum met soldaten heb je hier niet. British Museum (ook zo een indrukwekkend gebouw) is wat de Britten hebben gejat van de rest van de wereld, maar over UK zelf is er volgens mij geen.
  IAls ik bezoek heb neem ik ze mee naar NHM en dan de dino´s (als er geen rij is dan)

 12. Pingback: Terugblik augustus | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: