Weekendje Gent: doen!

Ik wil al tijden een weekendje in m’n uppie weg. Met een jongerenvakantie of echt me, myself and I; dat maakt me niet uit, ik wil gewoon eens kijken hoe ik mezelf dan red. Tot nu toe is het er nog niet van gekomen, maar het weekendje quality time staat nog steeds hoog op mijn bucket list.

Een van de steden die ik dan graag zou willen bezoeken, is Gent. Ik ben er tweemaal geweest en vind het een heerlijke stad. Het mooie Middeleeuwse centrum herinnert aan de tijd dat Gent een van de rijkste en machtigste steden van Europa was. Nu is het gewoon een oergezellige stad met ontelbare leuke kroegen en heerlijke restaurants. Tijdens een van de vele festivals, zoals de beroemde Gentse Feesten, loopt de stad vol met feestgangers, maar ook op andere momenten is het een bezoekje meer dan waard. De stad ligt lekker dicht bij de grens en hotels in Gent zijn ook makkelijk te boeken.

Gent1Relaxt rondslenteren
De historische binnenstad van Gent is prachtig en geschikt om urenlang in rond te lopen. De beroemde ‘drie torens’ (Belforttoren, St. Baafskathedraal en St. Nicolaaskerk) steken er als statige beschermheren boven de rest van de gebouwen uit. Ook kun je het kasteel Gravensteen bezoeken, dat stamt uit de twaalfde eeuw. Verder is het Prinsenhof een aanrader. Hier werd kiezer Karel V in 1500 geboren, de latere heerser van het Heilige Roomse Rijk.

Hippe uitgaanstenten
Naast cultuur mag een avondje stappen tijdens zo’n weekend niet ontbreken. Ik houd van bruine kroegen en Belgische biertjes, maar Gent biedt meer dan dat. Muziekcafé Charlatan is hier een goed voorbeeld van. Met drie verschillende zalen en toffe dj’s is het een populaire uitgaansplek onder de Gentenaren. Alternatiever is Club 69, waar je in een industrieel interieur uit je bol kan gaan op groovy deephouse of swingende discobeats. En de Culture Club, in 2007 door het Britse Face Magazine uitgeroepen tot hipste plek van Europa, is strak, modern en wat meer ‘upscale’. Ideaal voor een lekker mixdrankje.

Ik heb met mezelf afgesproken dat zo’n weekendje weg er dit collegejaar echt gaat komen. Ben jij wel eens in Gent geweest? Heb je tips voor me?

20 Comments on “Weekendje Gent: doen!”

 1. Leuk plan, zoiets zou ik ook nog wel eens willen doen, helemaal alleen op pad. Gent heb ik nog nooit gezien, maar zoals jij het beschrijft klinkt het leuk. Ben benieuwd waar je reisje uiteindelijk heen gaat :)

 2. Ik ben al vaak in Gent geweest en kan alleen maar beamen dat het een fantastische stad is! :D Het kasteel is wel leuk, gerechtshofgebouw is oud en groot (ligt in het centrum, dus als je er toch voorbij komt ;) ) en de Fnack is een grote winkel met boeken en multimedia. Verder natuurlijk alle dingen die jij aangeeft, haha.

 3. Ik was er pas nog, heel mooi hotel Sandton Grand Reylof hotel.. Wel prijzig maar erg mooi en zoiezo ben ik wel fan van Gent

  <3 liefs

 4. Gent is zalig!!! :) Ik studeer er, binnenkort begint mijn tweede jaar.
  Heel erg leuke café’s: spijker, charlatan, hot club de gand, damberd…
  Daarbuiten nog heel erg leuke dingen te doen, bootje varen, cinema, gezellig kuieren door de parken, straten.. Het leukste is nog gewoon rondlopen en nieuwe dingen ontdekken! :)

 5. Gent is zo leuk inderdaad! Ik was er vorig jaar een paar dagen en heb toen met een vriendin bij iemand geslapen via Airbnb (Inge met haar katten, was volgens mij niet zo prijzig en een fijne plek!).

 6. Ik ben er ooit een middagje geweest toen we voor de zoveelste keer in Brugge waren, maar heel misschien gaan we in december een weekend naar Gent! Het lijkt me echt een super leuke stad om meerdere dagen te verblijven, ben trouwens uberhaupt wel fan van Belgische steden, Brugge en Mechelen zijn ook ontzettend leuk voor een weekend!

 7. Gent is zo leuk ja! Ik heb niet zozeer tips! Maar een vriendinnetje van me heeft er een jaar gewoont en die liep altijd de VVV rondleiding met mensen. Dus toen ik na een paar maanden langs kwam, kende ze hem uit haar hoofd :) Wel echt leuk! :)
  Wel echt mooi daar! En ja, ik vind natuurlijk het Sint Veerle plein leuk ;)

 8. Gent ben ik nog nooit geweest, mijn hart ligt in Antwerpen! Het zou wel onwijs gaaf zijn als je het in je eentje aan durft. Ik ben benieuwd naar de blogpost ;-)

 9. Ik studeer er ook, maar eigenlijk heb ik niet zoveel tips voor jou vrees ik! De belangrijkste uitgaansplaatsen heb je al genoemd :p
  Als je van cinema houdt, moet je eens naar de studioskoop of naar sphinx-cinema gaan: die tonen de meer alternatieve films voor een redelijke prijs.
  Verder kun je hééél lekkere huisspaghetti eten in de kastart of in de bluesette (daar hou ik persoonlijk nog meer van: tomatenroomsaus met véél look).
  Ik ben helaas nooit in het weekend in Gent, dus de kans is klein dat ik je tegen het lijf zal lopen daar…

 10. Pingback: Terugblik september | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: